Ahojte baby...zaujímalo by ma čo obsahuje vaša lekárnička pre deti....dne som robila poriadok a vyhodila kopec liekov po záruke, veľa takých, ktoré sme ani neužili....no a veľa mi tam toho neostalo, nurofen, dithiaden a zopár mastí....mám 2,8 ročného syna...doteraz nebol skoro vobec chorý...párkrát vyššia teplota a sople....no to skor súviselo so zubami...no a nedávno kašlal asi 2 dni a mal chytené priedušky, sme sa z toho dostali cibuľovým sirupom...mali sme aj nejaké alergické reakcie ale tých sme sa zbavili tiež upravivaním jedálnička...mám pocit, že sa nám celkom darilo fungovať bez akýchkoľvek liekov...ale predsa, človek nikdy nevie...tak poraďte aké stálice má obsahovať krabička prvej pomoci pre naše ratolesti 😉
@leria po zaruke to bolo.
Este doplnim,ze stalicou je aj morska voda do nosa.
Ostatne mame tak,ze mame,lebo to mozu pouzivat aj dospeli,- nieco na kasel ci hrdlo,echinaceu.
Kedze chodia do skolky,tych chorob je viac ako kym sme boli doma.
V poslednej dobe sa ale snazime skor riesit veci prirodnou cestou,pouzivame esencialne oleje.
Nurofen mucosolvan kalciovy sirup kvapky do oka panadol cipky sprej do nosa a fenistil kvapky
okrem spomínaného - pantenol pena-ked je po záruke vyhodím a kúpim novú... deti sú živé, zle sa rýchlo stane
... je na popáleniny
@leria
- dezinfekcia
- náplaste
- niečo od horúčky, od bolesti
- niečo na alergiu
- hylak
plus všetko čo nie je po záruke a ostalo po nejakom liečení....ale to hore je asi základ
u nas: fenistyl kvapky na alergiu, cierne uhlie, physiomer/sterimar, bepanthen, paralen, naplaste, ostalo nam aj nieco na kasel a kvapky do nosa
@leria co ja viem..my sme mali vzdy nieco na vetry (esmumisan,saab simplex..a pod.). Nieco proti horucke (nurofen a paralen), lieh na dezinfekciu a klasicky nejaky obvaz a leukoplasty. Tiez mame nejaky ten fenistil. Ostatne sa vzdy len nazhromazdilo,ked sa dzco vyskytlo (myslim skor kremy na to a ono), nakoniec sme vacsinu vyhodili,r