Ahojte, napadlo mi, že sa opýtam aj tu . Máme takmer dvojročné dieťa, ktoré pri chôdzi takto neprirodzene vtáča chodidlá do vnútra . Robí to aj v kľudovej polohe, keď sedí tak má nôžky k sebe , ale pri tej chôdzi to veľmi prekáža. Potkýna sa pomaly na každom kroku. Nemáte niekto skúsenosť? Fotku pridám do komentára
Ahoj, co na to Tvoj pediater?
Riesit s fyzioterapeutom, cim skor, tym lepsie.
@anavixy riešime už vyše roka boli sme u fyzioterapeutov od Trnavy po Košice... Cvičíme, tejpujeme a zlepšenie žiadne
@lienka.7 že, "šmatlá " vidím aj ja. Ale neviem dôvod prečo. U ortopéda sme boli , dokonca u troch . Nikto to nechce riešiť lebo sa chôdza do troch rokov vyvíja. Máme prísť potom ak to bude pretrvávať.Jediná to rieši neurologička, ale sama nevie čím to môže, ale nepáči sa jej to . Aj kvôli postaveniu bedrových kĺbov, lebo nohy dieťa vytáča od základu nie len tie chodidlá. A bojí sa zlozvyku a toho, že už to nepôjde odnaučiť a ja sa toho bojím tiež.
Oporúčam fyzio -feesio v Ba , synovi dosť pomohli cvičíme každý deň a vidno zlepšenie
ortopéd ti nepomôže
ked sedí má w sed ? lebo to nieje dobré
za mňa je to slabé brucho ktoré treba doposilovať preto si takto pomáha nohami
neviem ako cvičite ale na instagrame je feesio profil a má tam super cvik s overbalom a nohami
@minesasubu vo w sede sedela veľmi dlho, nikdy neštvornožkovala, neskoro začala chodiť. Bruško slabé mala- mala diastázu , to sa upravilo cvičením a tejpovaním potom prešiel aj w sed. Cvičíme ďalej, ale s tými nožičkami sme sa nepohli nikam.
Inak ten "W sed"... Nasa mala tendenciu tak sediet a kamoska maserka ma hned upozornovala, ze z toho deti potom čaptajú ( šmatlú ).
@veronikaszabova my sme to riešili od kedy to začalo, naprávali, upozorňovali, cvičili aj tak to dlho trvalo. A napríklad všetci ortopédi nám povedali, že je to v poriadku lebo deti nemajú bedrá v správnom postavení a pre nich je to takto prirodzené.
A vytaca tak aj bose ci len obute dieta? Respektive je tam nejaky rozdiel? Ze ci ma dobre/spravne topanky..
A teda mozno to chce este cas a cvicit dovtedy.. tie brusne podľa mna este nebudu celkom v poriadku. Nam fyzio vysvetlovala, ze akoby dieta uplne vypustilo to brusne svalstvo, nepouzivalo za bežného fungovania. A tiez slaby core, celkovo s chrbtovymi svalmi, ten stred tela co to vsetko drzi.a je to zaroven prepojene s bokmi a stehennymi svalmi ako dava nozku..
@pralinka86 obuté, bosé je to jedno. Jediné čo robí väčší problém tak pevná topánka, tam nevie s nôžkami vôbec pracovať. To nám prízvukujú stále a všetci nech nedávame tvrdé a pevné topánky,tak ani nedávame .
Skúste vyhľadať niektoré zo súkromných rehabilitačných centier (nie klasické bežne dostupné fyzio...). Náš syn tiež vtáča nožičky (ale oveľa menej ako vaše dieťatko). Keďže sa potkýňa o nohy, nosí derotačné pásy. Ale to vám musí odporúčiť skúsený fyzioterapeut. Držím palce 🙏🏻
@luciazahornadska kto vám predpísal tie pásy prosím? Nám povedali, že to môže len ortopéd , ale tí nemajú ochotu. Neurologička nás poslala aj na rehabilitáciu do detskej nemocnice a do žiadanky napísala, že prosí o zváženie ortéz alebo pásou, ale termín sme dostali až v marci 😐
Tu to vyzerá ešte mierne, v reále je to o dosť horšie, vidieť to na videu, ale to pridať neviem.