Vši v škole

12. sep 2024

Ahojte, mame v skole vsi. Ked mali pred 8 rokmi, pouzili sme jeden pripravok ktory bol jediny ucinny. Avsak teraz je nedostupny. Mate nejake overene pripravky prosim vas? Lebo my sme vtedy vyskusali aj Paranit a to nic nespravilo. Dakujem za kazdu vasu spravu, skusenost.

matullienka
12. sep 2024

Preventívne potieraj dieťaťu zátylok a poza uši teda tree olejom

aalt
12. sep 2024

Spominany Paranit. Asi na 3x. Dievca dlhe a huste vlasy.

vikusjk
12. sep 2024

Nyda express (s dievčatkom vo fialovom tričku), aplikovali sme asi tri kury po tyzdni, len pre istotu, lebo som sisi 🙈

michaela329
12. sep 2024

Opakovať a cesat a cesat a furt cesat všiváčikom.

autor
12. sep 2024

@vikusjk dik a to bol sprej, alebo sampon?

vikusjk
12. sep 2024

Ono je to taka silikonova tekutina v spreji, to nastriekas pramienok po pramienku na hlavu a zadusi ich to, len ja som sa velmi bala, ze ci nema niekde nejake vajicko alebo nieco este nevyvinute, co sa vyondi po tyzdni, tak som jej to dala proste 3x vzdy po tyzdni, aby som mala uplnu istotu. Dcera ma huste vlasy po pas, tak si to vies predstavit... je k tomu aj taky hrebencek na vycesavanie, aj lupu so svetlom som si kupila. Inak vlasy su po tom dost mastne, takze sme to umyvali na dvakrat samponom vzdy, aby sme to poriadne vymyli po tej "procedure".

belllinka
12. sep 2024

nemusíš kupovať tie predražené šampóny. Zmiešaj olivový olej, trochu Alpy, Tee tree oil, vmasíruj do vlasov, obal fóliou tak na pol hodinu, potom opláchni, nanes vela kondicionéru a vyčeš hrebeňom na vši. Žiadny šampón ti hnidy neodstráni, tie jedine vyčesať.

unicornlady
12. sep 2024

Vmiešať olej do vlasov. Môže byť olivový, kokosový... čo máte doma.
Ten olej ich zadusí. Potom zopakovať o nejaké 3 dni. Pretože, ak by sa aj medzitým vyliahli nové vši, nie sú schopné ešte klásť vajíčka, preto sa ten olej nemusí dávať každý deň.

glade22
12. sep 2024

Normálne Paranit, vždy zabral. Ale dala som to na vlasy, na to igelitovy sáčok a nechala som pol hodiny na hlave. Žiadne že 5-10minut. O týždeň zase. A vycesavat, vycesavat, posteľné prádlo, čiapky vyprať, postele, gauč povysávať

andrejka1974
12. sep 2024

Nepoužívať paranit moja prudká reakcia pri umývaní zápal oči najlepší je obyčajný ocot nechať pôsobiť hodinku a potom vyčesať umyť po troch dňoch všetko ok a preventívne raz za týždeň dať ocot

autor
12. sep 2024

@andrejka1974 ocot neznici tie vlasy viac ako prostriedky?

unicornlady
12. sep 2024

Ja som kedysi skúsila ocot a dosť mi poničil vlasy, také tenšie boli.
Ako som spomínala, pravidelne olejovať, to vši zadusí.

dobryden
12. sep 2024

Paranit zabije len vyliahnuté vsi,na hnidy nestaci.Tie musis vycesavat z mokrých vlasov,najlepsie aplikujes Paranit,nechas posobit a pred umytím este vyceses,kazdy pramienok zvlast.Potom umyjes vlasy.Hnidy budes este kazdy den vycesavat,o 7 dni zasa kupis sampon na vsi.Vyceses a snad ich vyberieš do poslednej.

andrejka1974
12. sep 2024

Nie vôbec nezničí

selenka7
12. sep 2024

Presli sme si tym minuly rok, doniesli sme si ich z dovolenky. Dcera po zadok huste, motajuce sa vlasy. Asi 3x paranit, 2x denne vycesavnie tymto vsivacikom https://www.vsivacik.sk/?srsltid=AfmBOormfPYfBZ... (ziadny iny hrebienok prikladany k pripravkom na vsi nie je takto ucinny, pretoze ma hladke zuby). No ja som dcere dala aj ivermektin tabletky, ten vsi spolahlivo zabija (druhu davku po tyzdni) - tu su na tuto temu vedecke publikacie: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21046698/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29789316/.

marrydreamkas
12. sep 2024

@selenka7 mozem sa spytat na davkovanie ivermektinu vzhladom na vek prip.hmotnost dietata? dakujem

sono2
12. sep 2024

Nič z toho.
Jedine hedrin. Odmietla som česať.
Nereálne pri hustote vlasov mojich dcér. Ináč som aj prameň po pramení žehličkovala. 1 hlava celé 2 hodiny. Kúpila som hádam 6 šampiónov nechala na nich kopec peňazí, každý vie, že jedna hlava jeden šampón.
S hedrinu umyješ dve a úžasne sa češú vlasy. Ma najlepšie hodnotenie a je na chemickej báze. Nie hento udusenie. Ale preventívne zopakuj po týždni. Viac sme mali pokoj.
Ja som to riešila hádam mesiac. Katastrofa

sono2
12. sep 2024

@dobryden úplne nereálne.

sono2
12. sep 2024

A netreba po ňom aplikovať šampón.

autor
12. sep 2024

@sono2 Hedrin sampon nemaju nikde, to je ten jediny co poznam ze ucinkuje… zohnali sme poslednu flasu, a uz ani objednat sa neda, polku mesta som obvolala. Ci vlastne ty si myslela ten sprej?

autor
12. sep 2024

@selenka7 ivermectin mame doma este z cias covidu. Fakt to ma ucinok na vsi?
@dobryden mala len 1 ks a hnidy ziadne, takze asi v blizkej minulosti pricestovala z nejakej skolskej hlavy.

selenka7
13. sep 2024

@marrydreamkas davkovali 200 mikrogramov na 1 kg dietata a po tyzdni zopakovali davku. Su to seriozne vedecke publikacie v databaze pubmed. Ono ako sa to vstrebe do krvi, likviduje zive vsi, ked sa krvi nacicaju.

sono2
13. sep 2024

Na internete?? Ja píšem skúsenosť z minulého roka
Nemám doma už nič, rada, by som ďalej poslala. V zahraničí v rakúsku určite bude. Skúste sa s niekym kontaktovať

sono2
13. sep 2024

Nie, šampón som myslela

sono2
13. sep 2024

@selenka7 ved dobre a ta miliarda hnid?
Moja dcéra toho mala plnu hlavu, kým sme na to prišli! Či čo čakať, kým sa napiju ďalšie a položia ďalšiu miliardu?

denkaaa82
13. sep 2024

Ahoj, ja pouzivam Hedrin sampon, ten nam najlepsie zaberie, moja dcera ma huste kucerave vlasy po pas, vsi mavaju pravidelne, aj 4x do roka, takze uz pouzivam aj preventivny sprej kazdy den a odvtedy mame pokoj. Paranit musi byt komplet sada, olej a sampon, inak nezaberie. Vycesat a po vysuseni ozehlit. Treba aj vsetko doma oprat a dobre povysavat 😒

selenka7
13. sep 2024

@sono2 hnidy samozrejme vycesavat. Tam ide o to, ze po tyzdni (alebo 10 dnoch) podas druhu davku, 7 dni trva, kym sa z vajicka vyliahne nymfa a dalsich 7-10 dni trva nymfe, kym sa premeni na dospelu vos schopnu klast vajicka. Cize ak by ti po podani prvej davky a naslednom vycesavani v priebehu nasledujucich dni usla nejaka ziva vos pozornosti, druha davka ju zabije skor, kym stihne naklast vajicka.

selenka7
13. sep 2024

@sono2 pozri, tu je dalsi clanok: https://www.sciencedirect.com/science/article/p... dokonca bol efektivnejsi ako sampon.

autor
13. sep 2024

@sono2 nielen na nete, je fyzicky nedostupny cca v 18-20 lekarnach ktore som obvolala, dokonca sa im neda ani objednat. Len sprej maju, ale to Rakusko je dobry tip dik. Inak to ste ozaj na to museli prist neskoro, tolko toho mat 😳
@denkaaa82 Hedrin je nedostupny 🤷‍♀️ skusim este AT. Ten pred rokmi zabral fantasticky

sono2
13. sep 2024

Čo ja viem, boli sme pri mori. Tam to vypuklo, dovtedy sa nejako neškrabala, umývam vlasy tak normálne, raz za 4,5 dní a kukám že sa škrabe hovorím asi z mora už sme neumyli hlavu 3 dní.
Mladšia sa nepotapa. A skoro som odpadla! Nevieš si predstaviť! Mladšia bola nosič staršia mala tak normálne. Ale Mladšia to si nezažila
A tie male vlasy na bokoch celé všade to bolo
Niečo neuveriteľné!