Vši v dlhých a hustých vlasoch

darinkamandarinka
14. sep 2013

Ahojte baby.syn mi zo skolky doniesol vsi :( ostrihala som ho,vyprala vsetko co sa dalo, ale dostali sa do vlasov mne.mam velmi huste a dlhe vlasy (az po zadok) a nechcem o ne prist. prosim poradte mi co pomaha na tak dlhe vlasy.som zufala :( dakujem

cerez
14. sep 2013

Dcére zabral jedine Hedrin. Aplikuje sa to na suché vlasy a najlepšie nechať cez noc pôsobiť. Ráno umyť klasickým šampónom. Pri umývaní som jej dala kondicionér, aby sa dobre všiváčikom vyčesávalo. Tiež má dlhé husté vlasy.
@darinkamandarinka

sisaha
14. sep 2013

@darinkamandarinka difusil so silikonovym olejom. nastriekat tak, aby ani jeden vlas neostal suchy. Nechaj posobit aspon dve hodiny. Potom umyt. Najdi dobrovolnika, ktory ti bude z hlavy vyberat hnidy. Tento difusil by mal hubit aj hnidy, ale pre istotu by som povyberala vsetko co sa da.. Po 8 dnoch celu kuru zopakovat a opakovala by som ju minimalne aspon mesiac kazdych 8 dni

darinkamandarinka
autor
14. sep 2013

@sisaha @cerez dakujem, kupim pre istotu aj ten hedrin a difusil...dufam ze to pomoze. dakujem vam

obcansr
14. sep 2013

to ti musí niekto povyberat to sa celkom nezničí tými prípravkami niektoré prežijú a maš to znova , treba to všetko vybrat a poprat aj obliečky v spálni ,

pesa29
14. sep 2013

Neskusala si zafarbit si vlasy? Mne to poradila kadernicka a potom som dávala ešte difusil

mirka_aa
14. sep 2013

su aj specialne hrebene na vycesavanie vsi,tak urcite kup aj ten...

mikys1
14. sep 2013

@pesa29 to bohužial nezaberá mám dve baby z dlhými vlasmi a už vyskúšané 😖 😢

cukor
14. sep 2013

@darinkamandarinka .....musíš nájst niekoho kto ti ich ručne povyberá.....tie hnidy

tenerifka
14. sep 2013

Cca kazde tri dni umyt vlasy normalnym samponom a nasledne naniest vela balzamu, oplachnut, rozcesat a este mokre pramienok po pramienku precesat vsivakom, toto opakovat po dobu 20 dni, tie vsi, co sa postupne vyliahli nemaju sancu za tak kratky cas znovu sa rozmnozit, lebo ich medzitym vyceses. Toto jedine u nas pomohlo, po pouziti roznych samponov a vodiciek sa vsi veselo pasli v hlave dalej, zbytocne vyhodene peniaze

evelynm
14. sep 2013

paranit. to je olej a sampon. Olej si nanesies na urcenu dobu na vlasy a potom umyjes samponom, opakuje sa asi 2x - podla navodu. toto nam zabralo, odporucam. doistat bezne v lekarni. potom vlasy vycesat a vycistit. nezufaj, aj ja som takto riesila dcerine vlasy po zadok a synove huste kucery.

m_ij_ka
15. sep 2013

@darinkamandarinka vyskúšaj difusil, umy ju vlasy a nastriekaj difusil na ne a poriadne a pri každom umytí vlasov to zopakuj, 🙂

matozazzo
15. sep 2013

@darinkamandarinka Pomoze akykolvek pripravok na vsi ale musis vycesavat!!!! Najlepsie by bolo, ak by ti niekto vycesaval. Nam ked dcerka priniesla vsi, mala tiez dlhe a huste vlasy a aj ja, kupila som Paranit, aplikovala a potom vycesavala a vycesavala pomaly, pramienok po pramienkuod korienka az po koniec hustym hrebenom - vsivacikom. Preceses, a po kazdom precesani utries hreben napr. do vaty alebo vat. tamponiku (ja som mala v kelimku trochu vody s par kvapkami tea tree oleja a zakazdym som utrela hreben do tamponika navlhceneho v tom roztoku), krasne bolo vidiet vycesane hnidy. Asi po tyzdni sa aplikacia zopakuje. Vsetky pripravky nicia vsi, ale nie vsetky hnidy a tie sa prave musia vycesat, inak sa ti budu mnozit dookola. A potom, vsetko s cim si prisla ty a syn do styku vyprat aspon na 60 - uteraky, oblecenie, postelne... vydenzifikovat hrebene, sponky, celenky... bud do dezinf. pripravku alebo nieco so savom, co nebieli, tam som vsetko namocila. Vycesavali sme asi 2-3 tyzdne ale zbavili sme sa toho. No a potom stale kontrola, raz za 2-3 dni, ci nahdou nieco nepriniesla dcerka znova :( A samozrejme vsetci ostatni v rodine, s kym ste v blizkom styku skontrolovat hlavy... vsi nemaju radi kratke vlasy, ale uz som videla aj v 1,5cm vlasoch :( asi nemali ineho hostitela... no a preventivne striekam dcerke raz za tyzden - dva sprejom Paranit - preventivny sprej proti vsiam, hlavne v zime.

evelynm
15. sep 2013

@matozazzo , dobre, ze si spomenula tea tree. Odporuca sa ako prevencia par kvapiek tea tree olejceka votriet pravidelne do vlaskov. Ale ozaj len par kvapiek, lebo ma dooost vyraznu aromu 🙂

bubatinko
15. sep 2013

@darinkamandarinka no ja tento víkend riesim tento isty problem.... synátorovi som jednu objavila v piatok a to ma kratucke vlasy, nastastie uz nic vo vlasoch som u neho nenasla ani tie hnidy ...ani druhy syn a muz nemali nic a ja som skoro odpadla, ze dve mi z vlasom vypadli... tak pekne hybaj do lekarne .. kupila som Paranit sprej a sampon... nastriekala na vlasy a omotala igelitom vlasy hodinu nechala tak.... potom zmyla tym samponom a vycesavala nad vanou hrebienkom.... no skoro som odpadla... ale vycesala som co sa dalo, nastastie som ich asi rychlo objavila a nemali moc casu sa zahniezdit,potom uz nic neslo z vlasov tak ked preschli este som ich zehlickou na vlasy od korienkou poprechadzala na vysokej teplote ... muz mi ich este popozeral, ale nic nevidel uz.... tak o 7 dni opakujem proceduru medzi tym odporucaju pouzivat ten sampon tak este budem umyvat s nim.... aspon, ze maly ma hlavu cistu ... ja to snad nejako prezijem.... kks prvý krat v zivote to mam som ani nevedela, ze co som mu to nasla iba na nete som hladala ... ako skoro som skolabovala zo soku ..... ;) ale dufam, ze to rychlo zvladnem znicit tuto haved... celý víkend som periny vyvarala obliecky a vsetko co by mohlo byt podozrive 😝 ...
este idem skusit si hlavu zmyvat octovou vodou... drzim palce

majkahudcek
15. sep 2013

ja som dostala vši v škole ako vychovavateľka...bol to horor,a tiež som kupovala paranit a furt mi sestra vyčesavala... musi sa vyčesať,bo ti tam niečo ostane abeda ☹ nazavidim vam holky... teraz som na materskej tak hadam ma nič take nestretne,ale bol to des ☹

amelie123
15. sep 2013

@darinkamandarinka presne tak ako radia niektore baby. pripravok ktorykolvek z lekarne a dobrovolnik co bude vycesavat.... ja som dostala pocas vysky vo vlaku do dlhych hustych ciernych vlasov!! katastrofa!!! tri dni mi mama davala na hlavu nejaky fras z lekarne a nad vanou vycesavala.... skoro som prisla o krk a mala som vlasy jak lev hrivu ale pomohlo. sama si nepomozes. musi byt niekto kto ti to vycese.

monika15
15. sep 2013

malej do skoly hlavna striekal LAK na valsy na tasku na saty vsade..... u nas to velmi reklamuju ten hair spray ze vsi nemaju radi.... sesternicina mala to doniesla tiez :((( hrozne to je preboha skola fici len 2 tyzdne auz vsi... =((((

@darinkamandarinka

katfan
16. sep 2013

ahoj,mne pomohlo to,že som si každé 2 dni žehlila vlasy,to mi poradili aj v lekárni,hnidy sa ti spália.a umývala som si vlasy šamponom Capissan forte.farbenie pomáha jedine ak by si si vlasy odfarbila kysličníkom.

perla2017
1. feb 2019

@matozazzo Viete mi poradit, please, ako vycesat v a j i c k a (este nie hnidy) vsi z dcerinych hustych vlasov az po pas? Na odstranenie vsi (dospelych i hnid) mame overeny “domaci recept”, 100% ucinnost (ziadne drahe pripravky z lekarne), no nedari sa vycesat vajicka z dlhyyyyych vlasov... Dakujem 😊

zuzana172
15. aug 2019

@perla2017 mozem poprosit vas overeny domaci recept na vsi a hnidy...mam 2 dievcata s vlasami po pas uz 5-ty den sa trapime s umyvanim, vycesavanim ale stale ich nachadzam....dakujem

eva64
30. aug 2022

@zuzana172 difusil a potom rucne prace😉
Posadit sa k telke, dieta pred seba na stolcek a pomaly, vlas po vlase povytahovat hnidy. Ak ich spucis medzi nechtami, nesmu puknut, inak su zive a mozes difusil zopakova a potom povyberat z vlasom. Ja som mala 2 dlhovlasky s hustymi vlasmi a bola to zabava🤦 ale da da to zvladnut, hlavne oblasti za usami byvaju zasiahnute.