Vši po tábore

19. aug 2024

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Dcéra sa vrátila po 2 týždňovom tabore domov. To bol piatok, na nič sa nesťažoval, akurát potom v nedeľu som videla, ze si skriabe hlavu. Povedala, že ju svrbí asi týždeň, tak som pozrela a vsi.. vycesala som so vsivqcikom, použila šampóny.. 3 dní už tam nič nemala. My doma sme tiež preventívne umyli so samponmi, nikto nič nedostal. Len ja po 4 dňoch, napriek tomu, že som dovtedy na hlave nič nemala, tak som si našla 3 vsi. Ale po vycesani so vsivacikom som tam nič nenasla.
Je to normálne? Ešte tam niečo môže byť?

simsalabim
19. aug 2024

Moze. Zivotny cyklus vsi je 7 dni hnida, 7 nymfa, 7 vos. Preto kazde osetrenie treba po 7 dnich opakovat, idealne 4x. Lebo to znici iba vsi.

prasiatko30
19. aug 2024

a oprat vsetko co bolo v styku s vlasmi - tricka, vetrovky, vankuse, plysaky - vsetko co malo v posteli a najmenej na 60 + vydezinfikovat aj hrebene a kefy samozrejme

lulu0123
19. aug 2024

Malej este poriadne pozri vlasy, na dennom svetle ci tam nema vajicka.Ja som mojej vytahovala hodiny z vlasov,oni su prilepene na vlasoch a z nich sa neskor mozu vyliahnut dalsie vsi,prostriedok na nich nemusi posobit.A ani vsivacik ich nezachyti,lebo su malicke.

matullienka
19. aug 2024

Odporúčam prezehlit vlasy žehličkou, ak by si prehliadla nejakú hnidu tak žehličkou ju spalis

conta22
19. aug 2024

Vši milujú moje vlasy…chytila som aj v mhd a to mám 30 (vlasy nefarbené) treba ako píšu vyššie postupovať, mne to trvalo vždy cca mesiac vlasy pravidelne žehliť žehličkou šampon proti všiam, vyčesávanie od korienkov hnidy vyberať ich, dôležité je pravidelne a neprestávať a až potom sa ich zbavíte, držím prsty

jana_eyre_2
19. aug 2024

Umývať šampónom sa odporúča opakovane, tak ako aj opakovane vycesavat.. vsi ak sú už roznesene vo vlasoch a nie je ich len pár tak sa jednoducho ťažko odstraňujú.. nám to doma u dcéry dlho trvalo (chalani raz vycesat a všetko je ok, ale dlhé a kucerave vlasy sú úplne zabíjacke) jednoducho len treba vytrvať, stále cesat a stale umývať šampónom proti vsiam..

3petka
19. aug 2024

Môže .... ja som proces opakovala aspoň 3 krát každých 7 dní. Strašne som sa bála že sa to vráti.

danyelia
19. aug 2024

Skús elektrický odvšivovač...