Vši - nekonečný príbeh

junovka
23. júl 2015

Nerada by som bola, keby ma niekto odsudil uz na zaciatku, ale....uz viac ako mesiac sa moje deti trapia so vsami v hlave 😢 😢 😔 ...najprv som si myslela asi 2 tyzdne pred koncom skolskeho roka, ze starsiu dceru svrbi hlava koli samponu z harmanceka...pozerala som jej hlavu, mala tam biele supinky, tak som bola na tom, ze ma vysusenu hlavu a tvora sa jej lupiny, brala som aj supinky medzi nechty a skusala ich puknut , ale nic....preslo 2 tyzdne nastali prazdniny a dcera ked rano vstala tak som si vsimla jej na cele pri vlasoch chrobaka, ked som to vzala do ruk, tak som zistila, ze je to vos 😔 😔 😔 😔 ☹ ...ihned som kupila PARANIT, dala som jej to na hlavu, a kedze na dalsi den rano sme mali odcestovat na dovcu k moru, tak po paru hodinach som jej nastriekala na hlavu aj ocot, no a vecer som jej hlavu umyla opat PARANIT-om.Na dovce sa sem-tam skrabala, ale vsi som v hlave nevidela, len tie bilee hnidy...asi 3 dni pred odchodom domov som jej opat objavila v hlave vsi a aj v hlave mladsej dcery.Opat som obom dala PARANIT.Preslo asi tyzden a tie biele hovada maju obe dost a aj vsi.Kupila som LIQUIDO, zacala som vyceavat im hnidy, ale ja uz som na okraj zufalstva, nakolko tie hnidy nedokazem nijako vycesat, mam pocit, ako keby tam boli prilepene naveky 😢 😢 😢 ....
.Poradte mi prosim, co mam este vyskusat,aby sme sa tej havade navzdy zbavili.Som zo silami a nervami v koncoch, cele prazdniny riesime len vsi!!!! ☹ ☹ ☹ ☹

simsalabim
23. júl 2015

A si si ista, ze ho pouzivas podla navodu? Pripravky znicia iba zive vsi, takze je nutne pripravok pouzit niekolkokrat. Zivotny cyklis vsi je taky, ze 7 dni hnida, 7 nymfa, 7 dospela vos. Takze aj paranit musis dat aspon 3x kazdych 7 dni, aby vyliahnuta vos nedospela. Hnidy sa dobre vycesavaju kovovym hrebenom, najlepsi je nitty-gritty. Hnidy dobre znici aj zehlicka na vlasy, ale nie vsetky, su pri korienkoch. Ja som denne menila a prala aj postelne pradlo, prala siltovky a vycesavala a vyberala hnidy vsetkym, obom dceram aj manzelovi. Mne nevedel nikto vybrat, ja som iba pouzivala nieco ako paranit, bolo to na H, vlasy som prefarbila zmyvatelnou farbou, pouzivala zehlicku na vlasy. Zbavili sme sa ich v pohode. Ale pamataj, likvidacia vsi trva minimalne 21 dni, prave koli tomu cyklu zivota vsi.

junovka
autor
23. júl 2015

@simsalabim ved ako pisem, pred dovcou som dcere dala Paranit, potom opat na dovce, a to uz aj mladsej dcere, no a teraz skoro po tyzdni som dala LIQuiddo.... ☹

seahorse27
23. júl 2015

My sme s dcérkou vsi riesili minuly rok v septembri, doniesla si zo skolky a trvalo asi 2 tyzdne, kym sme sa ich nadobro zbavili. Pouzili sme sampon Parasidose - to je cista chemia, zabil dospele vsi. Prestriedali sme to so samponom Capisan forte - ten zabija na fyzikálnej baze aj tie hnidy, ktore su odolne voci chemickym prostriedkom. Nechala som ju par dni doma a 3- krat denne som jej pracne vyberala hnidy - normalne som ich stahovala nechtami z vlasov pekne vlas po vlase...bolo to o drzku, ale stalo to za to. Potom nasledujúceho 1,5 tyzdna 1x denne som ich vyberala, aj ked uz boli evidentne mrtve, lebo proces s oboma samponmi som viackrát opakovala. Dcerka mala dlhe huste vlasy, asi 15 cm sme jej odstrihli a pouzila som aj zehlicku na vlasy.

seahorse27
23. júl 2015

A este treba vyprat a vyzehlit vsetko, co prislo do kontaktu s vlasmi - obliecky, ciapky, deky, vytepovat gauc...

leinka733
23. júl 2015

Mysme vši riešili vo februári, moja dcéra má husté vlasy, že každý z nej odpadáva, tak nechcite vedieť ako...... Použili sme všetky šampony na trhu aj ocot, aj kokosový olej aj čajovníkový olej, ale stále boli živé!!!!! Myslím hnidy.Odstrániť sa dajú iba mechanicky! To znamená, stále vyčesávať, čo som ja robila aj 4 hodiny denne! A tiež mala vlasy po pás a ostrihala som ju po plecia, aby som menej česala.

astika
23. júl 2015

My sme vyhubili túto pliagu obyčajným sprejom Diffusil H, je to na vši, blchy a podobne, hoci aj na psa. stojí okolo5,-euri a nič iné nám nezaberalo. Žiadne drahé prípravky, škoda peňazí. Treba nastriekať vo voľno priestore (resp. otvorenom okne, zabaliť, nechať aj hodinu na hlave, potom umyť šampónom a vyčesať). Nám zabralo, odporúčam.

sweetlife00
23. júl 2015

My sme nakupili pripravky proti vsiam za veeeelmi vela eur a nic nepomohlo az po velmi dlhom case nam jedna kadernicka poradila Alpu.. zmizli hned 🙂 vyskusajte, za to nic nedas, nam len to pomohlo

saska.t
23. júl 2015

Kamoska riesila vsi psacim orthosanom a difusilom zabralo zevraj hned 😉

loginexistuje
23. júl 2015

@junovka no nepostupovala si spravne ... tam treba pouzit sampon na vsi ... a potom chytit vsivak /husty hreben na vsi/ a precesavat vlas po vlase.. aj hlavovu pokozku .. isto najdes este viacero vsi co nezahynuli a plno hnid .. tie treba znicit alternativou je aj taky ten hreben elektricky ktory zabija vsi aj hnidy... protivsovym samponom umyt vlasy celej rodine vmasirovat tee trea olej poza usi a na zahlavie a samozrejme dezinfikovat vsetky hrebene ciapky postelnu bielizen ...

Zasada je znicit vsi a aj hnidy... bud rucne alebo tym elektrickym hrebenom plus z prostredia ... to ostatne ako tea tree olej je len prevencia

moja to mala a mala huste vlasiska po pas a denne sme to vycesavali hodiny ... ked ich dostala v skolke

kadri
23. júl 2015

odporucam kupit specialny hreben, funguje to 100%

http://www.ebay.co.uk/itm/Nitty-Gritty-Nit-Free...

nellush
24. júl 2015

Ahoj, moja sestra si kedysi doniesla vsi zo skolky a tiez maminka skusala vsetko mozne aj nemozne...nakoniec pomohlo az prefarbenie vlasov. Myslim ze peroxid alebo nieco ine silne co farba obsahuje tie vsiska zabije. Uz ich nikdy potom nemala 🙂

mamazem
24. júl 2015

Ak ste ešte neskúšali, vyskúšajte Tea Tree Oil - čajovníkový olej. Kúpiť kvalitnú silicu a nakvapkať do šampónu, nechať na hlave pôsobiť 15 minút, zakryť igelitom, potom umyť. Používať opakovane. Neskôr stačí pár kvapiek do celého šampónu ako prevencia 🙂

dana_l
24. júl 2015

jen osetrovat hlavu nestaci, musis vymienat postelne pradlo, hlavne vankuse, prat na vyssich teplotach, vysavat koberce a podlahu, aby si sa zbavila vajicok a pripadnych jedincov ktori nie su prave v hlave. a potom len vycesavat, vycesavat, vycesavat. ja si pamatam, nam nasi dali benzin na hlavu (stare dobre casy) a to nechali zabalene na hlave a potom sa to umylo. to znicilo vsetky vajicka aj nosicov. ale take by som uz v terajsej dobe neskusala. davaj sampon kazdy den, per, vysavaj, vycesavaj. a vela trpezlivosti. lebo len jedno vajicko ti kdesi ostane schovate a mas deti znova v tom istom kolotoci

dana_l
24. júl 2015

nezabudni ani na uteraky ktore pouzijes na vlasy

erickatt
24. júl 2015

A hrebene a plysakov a gauc. A deky. Celenky, gumky do vlasov.Vlastne vseeetko. Ked kupis sprai na psikov len to postriekas. Lebo gauc do pracky nenarves. Aaaaa este kuknut seba a muza

dana_l
24. júl 2015

pisu ze daj olej na vlasy, to spomali vsi a rychlejsie ich mozes pochytat
http://www.healthline.com/health-slideshow/home...
toto ma nikdy nenapadlo, aj sedacku v aute treba vysavat
http://www.babycenter.com/0_how-to-get-rid-of-h...
dezinfikuj aj hrebene, mozes ich aj vyvarit alebo inak vycistit

ale zaklad, vyces vsetko co najdes, kazdy den. aj 2x do dna.

natalkasimonka
24. júl 2015

Pouzili sme paranit;vycesali sme to hustym hrebienkom a potom som dcere zafarbila vlasy samponom palette.A bol pokoj.co tam ostalo asi sa zadusilo

natalkasimonka
24. júl 2015

Odporucaju tiez vyzehlit alebo vyfenovat vlasky.

dana_l
24. júl 2015

ale musis aj vyriesit, odkial to asi tie deti doniesli domov. zo vzduchu to nechytili. takze ak sa hraju s niekym, kto ich ma a jeho rodicia tuto situaciu neriesia, tak ich budes mat doma stale. detom davaj vlasy do gumiciek ked su vonku. a ak chodia do tabora alebo kdesi, informuj aj ich ze je problem so vsami. ty mozes doma robit co sa da, ale ak sa prenesu na ine deti a tie o tom nevedia, tak znova vsetko zacne od zaciatku

natalym
24. júl 2015

Nám pomohol šampón na psov a pekne trpezlivo vyberať a pučiť. Hrozné to bolo, obe majú dlhé vlasy. Sme plakali pri tom.

junovka
autor
24. júl 2015

@dana_l tazko povedat, odkial starsia ich doniesla, nakolko ona chodi aj do klubu trenovat, cele dni mava vlasy v cope, detto aj v skole....neviem no☹((
@natalym hovor mi daco ☹((...vsetke tiez placeme, obe maju dlhe vlasy, starsia ma ich huste, tmave, akze tam je vobec problem vidiet chodiacu vos, ale zase je dobre vidiet tie hnidy.Rozmyslala som, te kupim tensampon pre psov, ale nejakosi som kupila ten Liquido...

dadka28
24. júl 2015

@junovka
ahoj,no to ti nezavidim,sama som tym presla asi pol roka dozadu,mam huste dlhe vlasy,myslim ze tu na MK som si kupila ten hreben je bozsky,urcite ho vyskusaj...dostala som to od netere,mala aj segra,ale oni sa s tym trapili dlho,ja som mala po tyzdni vonku vsetko...nechcem ani nic reklamovat,tot moja skusenost,ale bola by som ochotna zaplatit hocico a hocikolko,len nech sa toho zbavim...
ja som najprv skusila boooze ani neviem,bezny sampon na vsi...ale po mojej skusenosti od sestry ani dalej som uz neskusala,lebo ona aby sa toho zbavila co najskor,prestriedala v kratkej chvili-odstupe vela samponov,to sposobilo vypadavanie vlasov,supiny a vsetko mozne...no hroza...
ja som si zhodou okolnosti nejak som nasla na nete ten hreben,ako pise
@kadri nic za to nedam,tak som si objednala...ja som to robila takto,kazde rano a vecer som vycesavala vlasy,jeden vecer som si urobila octovy zabal a sla som s tym spat,kazdy druhy vecer som si prezehlila vlasy...asi kazdy treti den ten octovy...proste radsej budem striedat nieco prirodne ako tie svinstva...a pomohlo...ten hreben stoji nejakych 10eur,ja by som za nho dala aj 100...a nehovoriac co davame za vsetky tie pripravky peniaze....
sory kocky,pisem jak tatar,rychlo... 😀
a hned aj pozriem od koho som kupila,kocka mi poslala este v ten den,bola velmi zlata...urcite si to kup...a hlavne cesat,je to super a nehovoriac ze ti to vycesava aj tie hnidy,co som tomu absolutne neverila....

dadka28
24. júl 2015

vola sa @freeway ...ale neviem ci tu este je...

len hlavne treba najst zdroj odkial su vsi,inac je to dlhy boj,ak neviete od koho moze byt,ak je to opakovane...

natalym
24. júl 2015

@junovka Ja som mala tiež problém decku umývať vlasy šampónom pre psov, nakoniec mi iné nezostávalo a pomohlo.

dadka28
24. júl 2015

@junovka jednoznacne kup ten hreben a podla odporucani davat sampon proti vsiam,nie casto,to sa zbavis hlavne len vsi nie hnid....a ten hreben je super aj na hnidy...nemusis verit ale vyskusaj...ja som nećhapala ako sli hnidy von....

cervenaruza123
24. júl 2015

@junovka dnes uz su casto vsi proti vsetkym tym pripravkom odolne. sestry tiez mali s tym problem, zacalo to u jednej v skole a za chvilu mali obe vsi a vzdy sa im vracali. nakoniec mamke dosla trpezlivost, niekde citala, ze na farbene vlasy vsi nejdu, tak kupila farbu na vlasy v ich odtieni vlasov, nechala posobit kratsie ako je na navode, ale predsa len bol odvtedy pokoj. ale to uz samozrejme aj podla veku dietata

kadri
24. júl 2015

@dadka28 ja som ho kupila preventivne, lebo v okoli mali viaceri so vsami patalie a zatial ho iba poziciavam, kazdy si to chvali, pomohlo to 🙂 funguje na mechanickom principe, nici aj hnidy, ziadne spekulacie. a samozrejme treba vsetko poriadne prat - obliecky, ciapky uteraky...

philipha22
24. júl 2015

my sme teno problem este neriesili,, ale vela maminiek na fore ano a dost casto spominali sampon proti blcham co je pre psov a boli spokojne... tak skus este tu variantu 🙂

anetkaadamko
24. júl 2015

určite kúp Ortosan pre psov v chovatelských potrebách, v DM alebo v Tescu.....to určite funguje....len to umývať aspoň 3x za týždeň aj mesiac a máš po probléme......

natalym
24. júl 2015

@anetkaadamko Hej tento sme mali aj my.