Vrodený cytomegalovírus

cicka93
15. jún 2022

Ahojte maminy... je tu mamina, ktorá sa stretla u svojho dieťatka s vrodenou CMV? Ak áno ako prebiehalo liečenie. Ďakujem

trinity_77
15. jún 2022

@cicka93 ahoj, myslíš cmv infekciu?
Mojej to zistili v polroku, teraz ma 2 a pol roka a stále na to berie isoprinosine. Už to má len v moči (doteraz aj v krvi), tak každého pol roka kontrola

ancora
15. jún 2022

@cicka93 Syn tak mal, ako 4mesacny musel podstupit 6 tyzdnovu liecbu v nemocnici. Ono liecba zavisi od toho ake vysoke ma hodnoty cmv v krvi. Teraz ma syn 4 roky a este stale to ma v moci, krvi uz nie. Uzival isoprinosin, potom imunor, imunoglukan. Teraz sa mu vysledky zhorsili a opat prechadza na imunor.

cicka93
autor
16. jún 2022

@trinity_77
@trinity_77
Ahoj ano myslim CMV infekciu, a maly ste to vrodené? A psychomotorický vyvoj dieťatka to nemalo žiadny vplyv? Ďakujem pekne

cicka93
autor
16. jún 2022

@ancora maly ste to vrodené? Ďakujem

trinity_77
16. jún 2022

@cicka93 nepovedali nám ci je to vrodené, len bohvie odkedy to mala, bolo to zistené náhodné.
Ano malo to vplyv aj na psychomotoricky vývoj

cicka93
autor
16. jún 2022

@trinity_77
@trinity_77 a môžem vedieť ake zmeny boli v tej psychomotorike? Ďakujem nam to zistili teraz v 2 mesiacoch že to malý má berieme lieky tak snad bude všetko ok.. okrem vyššich hodnot pečene nam to zatial neškodí ..

cicka93
autor
16. jún 2022

@ancora prosim vás a synček má nejake psychomotorické problemy? Ďakujem

ancora
16. jún 2022

@cicka93 Ja som to musela prekonat niekedy na konci tehotenstva a syn sa s tym podla vsetkeho narodil. Cmv mu zistili v nemocnici, kde skoncil kvoli epileptickym zachvatom. Neviem zhodnotit co vsetko ovplyvnila cmv lebo syn je aj autista a hruba a jemna motorika nie je uplne ok.

cicka93
autor
16. jún 2022

@ancora sluch a zrak je v poriadku lebo sluch to postihuje vraj naviac .. zatial moj maly nezaostava tak mi to povedala neurologicka ☹

cicka93
autor
16. jún 2022

@ancora ale tiež mam zo všetkeho strach ☹ ako to dopadne.. teraz berieme lieky na virus tak snad nam to zaberie, ked nam to tak skorej zistili.. aj vy ste brali nejaké lieky nato? Ďakujem

ancora
16. jún 2022

@cicka93 v nemocnici mu davali 6 tyzdnov cymevene, to sa odava len do zily. Potom uzival isoprinosin, po nom imunor a neskor imunoglukan.