Vrodené zúženie pulmonálnej chlopne

p_alexandra
1. apr 2022

Ahojte, ma niekto z Vas hore uvedenu diagnozu? Ako sa mate? Zaujima ma vsetko. Boli sme s dcerkou u kardiologicky a ma taku diagnozu (mala ma 6 tyzdnov).
Bojim sa. Prosim, ak mate taku diagnozu, napiste mi vsetko.
Dakujem pekne 😊

tatiana130
1. apr 2022

@p_alexandra dobrý deň, syn 2.5r ma túto dg. Urcite sa objednajte do Detskeho kardiocentra, tam všetko dôkladne pomerajú či bude potrebný zákrok alebo budú sledovať.

p_alexandra
autor
1. apr 2022

@tatiana130 uz mame, zatial sledovat budu. Co mam prosim Vas ocakavat?

tatiana130
1. apr 2022

@p_alexandra tak na malom ani nevidieť , že má srdcovu vadu. Neomodráva, nezadýchava sa , priberá... jemu to zistili hned po narodení. Tiež sme chodili na kontroly, len min rok už mal vysoký gradient tak mu robili zákrok - katetrizáciu. Bohužial len s malým efektom a pred týzdňom bol na druhej katetr. Taktiež minimalny efekt. Ešte pôjdeme na kontrolu a uvidí sa, ale zrejme nás čaká operácia...

p_alexandra
autor
1. apr 2022

@tatiana130 dakujem pekne za odpoved.. 🙂

p_alexandra
autor
1. apr 2022

@tatiana130 mozno blba otazka, ale co sa da robit ked mala zacne nahodou omodravat?

tara42
1. apr 2022

@p_alexandra Ahoj. Ja mam vrodenu chybu srdca zuzenu aortalnu chlopnu cize niečo zrejme veľmi podobne. Bola som od narodenia kontrolovaná na Kramaroch, každého polroka. Potom časom keď som bola už dospelá sa to posúvalo, 1x do roka. Nemala som zatiaľ žiadne komplikácie, žiadne operácie ... Nemohla som veľmi v skole športovať (beh) ale inak vo voľnom čase som žila a zijem bez odmedzeni. Športujem dosť aj keby som možno kvôli tomu nemala ale nezhorsuje sa mi to. Tehotenstvo som tiez mala bez komplikácií. Drzim palce nech je dcerka v poriadku. 🙂

p_alexandra
autor
3. apr 2022

@tara42 dakujem pekne 😊🤗🍀

anjelikdianka
7. dec 2022

@p_alexandra Ahoj.Aj našej dcerke dnes zistili Vrodené zúženie pulmonálnej chlopne.Má 2 mesiace a 2 týždne.Velmi som sa vylakala.
Prosím ta ako sa má tvija dcérka.Zlepšilo sa jej to alebo mali ste zákrok?
My máme isť na kontrolu vo februáry,dovtedy zošediviem.