Vrodené obštrukčné chyby obličkovej panvičky a vrodené chyby močovodu

florentina1
6. feb 2013

Ahojte mamičky! máte niektorá skúsenosti s diagnózou, ktorú som uviedla? moj malý má 3 mesiace a že vraj má rozšírený odvodný močový systém.... bojím sa, že aby to nebolo vážne... lekári mi nič nehovoria, len tolko že kontrola o mesiac, a že dieťa z toho vyrastie... pevne verím a dúfam, že bude moj malinký v poriadku... prosím Vás o rady a skúsenosti. ďakujem.

nati1306
7. feb 2013

@florentina1 my to tiez mame.to pojdes na sono obliciek.vela deti to mava.hovoria tomu aj rastep panvy.mne to dr vysvetloval tak, ze keby to nasli dospelemu cloveku tak to neriesia.ale ze je to take male babo tak to musia kazde tri mesiace kontrolovat.este si nebola na sono?to by ta tam mala poslat pediatricka.

florentina1
autor
7. feb 2013

@nati1306 ďakujem za odpoveď, ale áno už sme boli keď malý mal 1 mesiac, a teraz keď mal 3 mesiace. znova musíme isť, ale už na rontgen, a toho sa bojím, lebo ako som čítala tu na nete, tak je to bolestivé pre bábo... ☹ je to to cievkovanie? aj vy ste to mali? aj cystografiu ste mali?

nati1306
7. feb 2013

@florentina1 nie my sme boli len na sono a aj teraz ideme na sono tau som zvedava co mi povedia

florentina1
autor
7. feb 2013

@nati1306 teraz som volala na jednu pediatricku kliniku, a spýtala som sa, či musíme na cystografiu podla výsledkov... podla nej nie... ze na rentgen ideme kvoli tomu asi, že je tam väčšie sono. to aj Dr.povedala ked nám robili sono teraz v nemocnici, že moj synček je už väčší, tak máme ísť na odd. rentgenu... tak dúfam, že sa vyhneme tej cystografii... ani si neviem predstaviť synčeka, on je na mňa viazaný veľmi, s ockom vydrží 10 minut, kojim tak by som ani nemohla ísť na rentgen s ním.

florentina1
autor
7. feb 2013

@florentina1 držím palčeky, aby bolo všetko poriadku 🙂

cecil36
7. feb 2013

dcere to zistili este v porodnici. Do 5 rokov sme chodili na kontroly, sono, nosili moc a pri kazdom infekte s teplotou sme museli priniest aj moc. Casom sa dilatovana panvicka upravila sama a uz sme nemuseli ani na kontroly.

nati1306
7. feb 2013

@florentina1 urcite bude vsetko ok😉 drzim palceky🙂

florentina1
autor
7. feb 2013

@cecil36 chápem, som rada že sa Vašej dcérke upravila oblička, no dúfam, že budeme v poriadku aj my 🙂