Vrodená vývojová chyba hrubého čreva, konečníka

rencatko32
3. jan 2015

Syn sa narodil s tou chorobou, mal 4 operacie este v utlom veku. Teraz uz bude mat 11 rokov, ale este stale sa pospinuje, potrebovali by sme poradit s vyberom doktora, resp. specialistu, od narodenia chodime k doc. Vidiscakovi, no len co sa "odstahoval" z Kramarov a prisiel do Karlovky, tak mu za 10 min. prehliadku vysolime 40 eur a chlapca ani poriadne neprehliadne, neporadi . . .
Velmi pekne dakujem za rady, skusenosti . . .

tova
4. jan 2015

skus tu, sice ma problem s tenkym crevom ale lekari su hadam rovnaky. https://www.facebook.com/pages/Patrik-Bielik-PR...

inull5
4. jan 2015

@rencatko32 ahoj.akú máte presne diagnózu? Lebo aj my máme vrodenu vývojovu chybu konečníka,konkrétne atrezia anu.chodili sme na kramare no je to na dlho prečo som odtiaľ prešla inde.chodíme do banskej bystrice kde ho aj operovali a som spokojná. Robili mu plastiku momentálne máme vývod na neviem ako dlho.

rencatko32
autor
6. jan 2015

ahoj, my sme mali spojene hrube crevo s mocovym mechurom a este k tomu chybal konecnik, zvierac. 2 roky mal vyvod, 2 krat mu robili plastiku toho zvieraca. Doktor vravi, ze je vsetko v pohode, ze to uz musi syn chcet, myslim, nepokakavat sa, ale on ho vobec neprehliadne, aspon podla mna dostatocne, len mu tam vrazi prst a hotovo. pritom Ados malo je a pritom sale chodi na wc a ked nema stomicke zatky, tak to da do slipov, uz som z toho na nervy. Som si vravela, ze ked dojde do puberty, tak sa bude snazit byt cisty, ale kde ze.
My sme z Kutov, okres Senica, takze Kramare mame blizsie nez Bansku ☹

inull5
6. jan 2015

@rencatko32 tak to máte podobne ako my.u nas nemal otvor na zadocku no bola tam naznacena hviezdica.mne doktor tvrdí že zvierac tam je i ked asi nie taký ako u iných.problém nastal po zavedení prikrmu lebo nemal este operáciu vtedy.napriek tomu že mu chýbalo 0,3 mm crievka vyzerá ze je to nad konecnikom poškodené.uvidime aká bude histologia.bojím sa že nebude kakat cez ritku..na kramaroch je šikovný mudr králik.ďalej mudr jursova s tou mám vsak ja zlú skúsenosť.nas malý je taký Rambo ma rok 12 kíl cez 80 cm a spapa viac ako jeho 4 ročná sestra.

rencatko32
autor
6. jan 2015

jeej, to aj nas mala dr kralik este pred 10 rokmi, ale operoal ho dc vidiscak, to sa nemusite bat, kakat bude normalne, ved vravim, moj Ados nemal vobec ritku a robili mu ju dvakrat, lebo mu sliznica ci co vylezala von, ked potlacil, aj som ho musela dilatovat hegarom / takou ocelovou tyckou, rozne velkosti/. Ados ked bol maly, tak tiez bol valibuk, no ale teraz bude mat 11 rokov a meria 165 a 49 kg / skade noha skade ruka/ a len so sladkostama ho vidim, normalne jest nechce a maso to vobec nie.
nemu by to akoby vobec neprekazalo, ze sa pokady, to je katastrofa pubertak jeden

rencatko32
autor
6. jan 2015

a ja ze skusim tu jursovu, ze snad bude lepsia ako dc vidiscak,ktory saz kramarov odstahoval do karlovej vsi . . . ale to je asi vsetko na jedno kopyto

inull5
7. jan 2015

@rencatko32 no ani moj nemal dierku na kakanie, plastiku mal koncom juna a ma to krasne zatial. Vyzera to ako naozajstna ritka len ci to aj bude fungovat, toho sa bojim. Aj ja dilatujem hegarmi, terz mame cislo 16.no on aj kakal kym som len kojila ale po prikrme sa upchaval a u nas vyzera ze posledna cast creva je zla. Uvidime po histologii. Mozno ked bude mat 15 tak sa bude viac snazit.cize on stolicu vibec neudrzi?

rencatko32
autor
7. jan 2015

ja som dilatovala az po c. 18. Ja som kojila resp. si odsavala len pol roka, k prsu mi ho dali az ked mal necele 3 tyzdne, takze samozrejme prso nechcel, som si pripadala ako dojna krava, len som odsavala az sa mi spravila hrca a isla som aj ja pod noz. Prvykrat ked mu robili ritku, tak otvor bol prilis velky a takze mu akoby crievko ci co vyliazalo von, ked tlacil,alebo tisol, nieol nieco tazsie. to bol 2 roky, do skolky [sice len doobeda]som ho skusila dat ako 3rocneho,no pokakaval sa, tak som ho musela odhlasit a isiel az do predskolaku. Plienky, ci vlozky odmietal a tak byval na hambu spinavy aj v skole, operovat ho nechceli, ze to je fajn, az ked bol tretiak, tak zrazu si doc. Vidiscak spomenul, ze su stomicke zatky. fakt o nicom doctor, len raz za rok tam ideme a to sme tam 10 max. 15 min. a nic nam neporadi, nepomoze, len vravi, ze to chce cas. Mohol tie zatky skorej odporucit, decka sa mu vysmievali, ze smrdi, darmo som vysvetlovala ucitelkam co je vo veci.
a teraz ked nema tu zatku a zahraje sa na pc, ci floorbali uz to tam ☹ . fakt neviem, kedy sa uvedomi 😒

monique988
19. jún 2019

Dobrý večer. Má tu niekto dočasnú ileostomiu

monique988
19. jún 2019

Ileostomia