Vrodená metabolická porucha

imany
9. jún 2023

Dobry den , dnes mám zistili s odberu poruchu metabolizmu ešte len pôjdeme na vyšetrenie
Viete mi povedať čo to znamená mám veľký strach o malého strašne sa bojím 😭😭😭😭

veronika_sk000
9. jún 2023

@imany nemusi to este nic znamenat, dalsie vysetrenie to potvrdi alebo vyvrati..povedali aj o co konkretne ide?

imany
autor
9. jún 2023

@veronika_sk000 po opakovanom odbere s päty sa potvrdila metabolicka porucha sacharidov
Máte s tým skúsenosti?
Pediater povedal že to je vrodené buď od matky alebo otca ale mi nevieme ani nepocitujeme žiadne príznaky môže biť aj že sa pomýlili??

taktotedanie
9. jún 2023

@imany vy nemusite pocitovat ziadne priznaky, pravdwpodobne ste heterozygoti cize bezpriznakovi nosici daneho genu to znamena, ze mate sice chybny gen ale choroba sa u vas neprejavila
Preniesli ste chybny gen na dieta, u ktoreho sa ochorenie vyskytlo pretoze je homozygot
Dajte si s muzom geneticke vysetrenie a zistite kto preniesol gen mozte byt prenasaci obaja

imany
autor
9. jún 2023

@taktotedanie dobrý deň, budú nám brat krv tak nám bolo povedane.
Môžem sa opýtať čo je to vlastné za choroba je to vážny stav ?
Ďakujem za odpoveď

taktotedanie
9. jún 2023

@imany tojeviac skupin tak neviem presne aku poruchu mate u vas
Tak je to vazne, dozivotna dieta atd, potrebovat budete vela sily

imany
autor
9. jún 2023

@taktotedanie niečo so sacharidami že musí papať veľa nám povedala dr
Je to život ohrozujúce viete miporadiť prosím vás pekne
Ďakujem

taktotedanie
9. jún 2023

@imany neviem aky typ tak vam neviem viac co povedat

kvetinka719
14. okt 2024

Dobrý deň, synčekovi akurát diagnostikovali toto ochorenie, takisto na sacharidovej úrovni. Čakáme ešte na výsledky metabolických odberov, potom ešte genetiku… ako ste prosím postúpili? Nám sa zrútil svet… Ako fungujete? Ako to riešite v noci? Syn nám spáva cele noci a nevieme ho zobudiť, po lyžičkách mu v spánku dávame maltodextrin, lebo v takom tvrdom spánku ho ani neviem nadojčiť… akejkoľvek správe sa poteším.

imany
autor
14. okt 2024

@kvetinka719 dobrý deň môj synček ma scad deficit
U vás je ake konkrétne ochorenie?
Nakoľko každé je oniecom inom

imany
autor
14. okt 2024

@kvetinka719 môžte mi napísať ak chcete vedieť viac 🙂