Vracanie z hlienov u 10-mesačného bábätka

matiska15
15. dec 2023

Ahojte.
Malej 10m sa prave prerezal prvy zub, brutalne slinta, nervozna atd vsetko co k tomu patri. A teda aj hlieny zatekajuce.
V spanku niekedy zacne z toho kaslat a posledne razy sa pre to aj dovracala.

(Ked byva prechladnuta, nadcha zatekajuce hlieny atd tak nikdy z toho kaslu nevracala).

Zevraj pri prerezavani zubov sa moze vyskytnut aj vracanie (od prvej dcery skusenost nemam).

Viroza to nebude. Lebo vracala 1x ked spala vcera na obed, ked zacala kaslat. A potom v noci ked zacala kaslat.
Aj ked sa napapa alebo napije mlieka tak je v priadku, nevraca ani nic, pekne sa hra.
Vyslovene az ked lezi, ze zatecu,, treba odkaslat tak ju z toho napne a vyvracia.

Mate s tym niekto skusenost ??
Kombinacia prerezavajuci sa prvy zub, stekajuce hlieny a vracanie ??

Ak ano tak co mam spravit ? Len pockay ci co ?? Teraz ju uspavam a mam hruzu ju polozit. Ma antireflux vankus. Ten som jej teraz este podlozila nevh je vyssie. Tak uvidim.
Al amo

anavixy
15. dec 2023

Nespravis nic, ked ju podrazdia hlieny tak ju napne a bud to rozdycha alebo sa povracia z toho, presne tak ako kazdy clovek (ako ja posledne dva tyzdne… otras). Je to neprijemne pre dieta aj pre teba ale zaroven neskodne a nie je to nic, co by ta malo nejako znepokojovat, tak to proste v tele funguje. Moja dcera mala nadchu uz niekolkokrat za zivot, dvakrat (pri jednej chorobe dva razy a pri dalsej len raz) zvracala, inokedy vobec nie. To, ze doteraz pri nadche nezvracala neznamena, ze teraz je to nieco vynimocne priamo sposobene zubkami. Pokial ma dieta pri prerezavani zubov nadchu, znamena to, ze na jeho oslabenu imunitu sadol este aj nejaky virus, len zo zubov nie je nadcha, to je vzdy infekcia. Takze normlane liec dieta z nadchy- morska voda, odsavat, dekongestiva do nosa ak ma upchaty nos a vitaminoterapia. 🍀🍀

matiska15
autor
15. dec 2023

@anavixy nadchu nema. Zatekajuce hlieny ano. Morska voda atd to davam. Kasel ma suchy ked lezi.
Dr mi volala ze mame dojst. Ale teda vsetko ciste.
Ja ten kasel pocujem ozaj taky hrtanovy. Ale vraj zapalene nema. Crp ok. Covid ok.
Ale je to cele divne. Lebo od kedy je na prikrmoch tak ma uplne tuhu stolicu. A dnes uz 2x vodovu. Teraz som ju prezliekala a ma nejake vyrazky na brusku a licku, co pred 3h u dr nemala.
Cize som z toho nejaka zufala.