ahojte, mam taku otazku… vo stvrtok prisla dcerka zo skolky ( 4r) , vecer mala teplotu nad 37, na druhy den jej pri prdikoch par krat “ uslo” do gatiek, ale vyslovene hnacku nemala… len poobede v piatok vracala a vcera rano tiez.. sem tam ma teplotu nad 37 a potom zas nie…cez den len polihuje, vidno ze nema sil lietat ako inokedy. Ide o to ze ak by to bola crevna viroza tak to mame aj my ostatni… ale zatial nic… dcerka ma dietu, davam jej len kasicky banan jablko alebo banan jablko broskyna, potom suchare ale tie velmi nechce, kukuricne chrumky a cistu ryzu , dnes hovadzi vyvar ale ten este len ide jest… vzdy ked nieco zje stazuje sa ze ju boli brusko…moze to byt aj nieco ine nez podrazdeny zaludok? vodu pije aj ked menej nez inokedy.., ide o to ze to trva aj s tymi obcasnymi teplotami uz dost dlho a vsade citam ze hnacky ustupia po jednom dvoch dnoch… a potom nechapem preco to my ostatni doma nemame? mam aj mladsiu 9m , zazili ste nieco podobne? dakujem vopred za kazdu odpoved 🙂
Zalezi od imunity, vy dospeli to dostat nemusite, najskor to bude viroza a ta prejde po par dnoch. Klidovy rezim a dieta sa odporuca
U nás sa takto prejavoval rotavirus. Ak ju bolí brucho, skús ešte espumisan. Možno je nafúknutá. Jesť nemusí, len ten pitný režim. Kúp si papieriky do moču a sledovať, či nie je dehydrovaná. Lebo to polihovanie a malátnosť môže byť práve z toho. Taktiež kulisek resp.daco podobné
Virozu dostať nemusíte, zaleží od imunity.
Mala by mať dietu, nedávala by som jablko ani broskyňu - keď má hnačky, počkala by som aj s vývarom.
Na pitie dávaj mierne osladený čierny čaj, vodu len pomaly - zaťažuje žalúdok.
Na jedenie slané tyčinky, ryža môžeš do nej pridať mrkvu, varené zemiaky - jesť teraz veľa nemusí.
A samozrejme oddych, pokojne nech spí koľko potrebuje.
no teraz sa vykakala… a uz to hnacka nebola, ale co potom ta bolest brucha? a vie 4rocne dieta vobec objektivne zhodnotit bolest brucha ? aj hybe sa uz viac nez vcera, ale nie je to este ono
@patka06 no prave ze tie info su mätuce… citala som ze jablkove pyre je ok a ano nevracia po nom, na druhu stranu cierny caj vraj sa nema davat lebo obsahuje nejaku latku pricom uz skor mi pediatricka radila ako rehydratacny roztok pouzit cierny caj slaby s rozmixovanym bananom 🤷🏼♀️
Jablkové pyré pri hnačke a podráždenom žalúdku by som nedávala - ak by nemala hnačku, tak čisté strúhané jablko áno.
Čierny čaj som ešte nepočula, že by neodporúčali a ak je osladený dodáva aj energiu, banán do neho je fajn nápad.
Je to normalne ze nema energiu ani chut do jedla este cca 3.den virozy.. dolezite je ze sa to zlepsuje..
Ja som dospela a mala som pred mesiacom aj nieco s tym ze som stvrtok v noci na piatok 3x vracala a v piatok este asi 3x a uz mi nic nebolo ale dostavala som sa z toho asi do utorka a az po tyzdni som vedela jest vsetko.. tiez ma bolel zaludok po kazdom jedle asi 5dni
dakujem Vam za odpovede, par dni teda este podietujeme 🙂
neviem či broskyňa je OK, ale tento istý problém mal min. týždeň syn.
nikto nič nemal, len on presne tento problém. Je to už dospelý muž a dostával sa z toho týždeň. Takže daj tomu čas....