Vracanie po vypití mlieka

krpcek
22. júl 2012

Ahojte, nenasla som tu takuto temu, tak zakladam novu.
Moja trojrocna dcera mi zacala vracat,ked vypije mlieko, staci aj deci - vzdy sa mi do par hodin povracia. Teraz sa povrackala, len co dojedla kinder mliecny rez, povedala, ze ju boli brusko a sup uz bol obsah zaludka na podlahe.
Vobec netusim, co by to mohlo byt, lebo v strave, tepelne upravene mlieko jej problem nerobi, len surove mlieko.
Do roka bola kojena, no ked sa odstavila ziadne UM nechcela, tak sme zacali davat viac mliecnych vyrobkov, no od septembra ide do skolky a tam budu mat kravske mlieko, tak musim co najskor zistit, co by to mohlo byt. mm tiez ako dieta nemohol pit surove mlieko, ale v tepelne upravene mu nevadilo, myslite, ze to moze byt nieco dedicne?
dakujem za kazdy nazor.

luthien.k
22. júl 2012

Jedno je jisté - nedávej dítěti, co mu vadí, není žádný důvod k tomu, aby pila kravské mléko, je to jen zažitý mýtus, že děti musí pít mléko, aby měly zdravé kosti. Vysvětlení pro to, proč vadí syrové mléko a ne převařené, nemám. Varem se neničí ani bílkoviny kravského mléka ani laktóza, které mohou být původcem potíží (alergie na bílkovinu kravského mléka nebo intolerance latkózy - mléčného cukru). Já osobně bych na čas nedávala mléčné výrobky žádné, alespoň na 3 týdny jako test a pak postupně mléčné zkusila (od jogurtu a tvrdého sýra, které jsou, narozdíl od kravského mléka jako takového či výrobků na bázi tvaroho lépe stravitelné).

klincek
22. júl 2012

@krpcek ja by som dala urobit testy na alergiu. ale moze to byt len neznasanlivot niektorej potraviny - u vas suroveho mlieka. moj manzel nemoze cesnak ani cibulu, je mu z toho zle. jeho otec to ma tiez, a synovec rovnako. zeny v rodine tento problem nemaju-takze asi na tej dedicnosti nieco bude..
kym zistis, co je vo veci, tak jej surove mliecko nedavaj, alebo skus iny druh /napr. kozie/. no a v skolke predsa tiez nebude pit nieco, co jej nesedi. upozornis, aby jej mlieko prevarili, alebo budete nosit so sebou take, co jej bude vyhovovat.

krpcek
autor
22. júl 2012

@luthien.k ved ho ani nepije - nedavam jej ho. divne je, ze napr. pred rokom, ked si dala mlieko,tak v pohode, vypila ho sice len tak deci za tyzden, dva, ale nevracala. tieto problemy zacali az v marci tohto roku.

keiko33
22. júl 2012

@krpcek No tak my sme mali tiez podobny problem. Zacalo to az po pol roku pitia mlieka. Rano mlieko vypila v pohode, ale vecer ho vyvracala. Nie uplne vzdy, ale napriklad zjedla o piatej jablko a medzi tym este nieco a mlieko pila o osmej a vyvracala este aj to jablko. Po case uz sama vedela, ze bude vracat, to sama letela na zachod a cele mlieko bolo von. Jej to vobec netravilo. Ale ked vecer mlieko nepila tak ani nevracala. Len vynimocne aj to len vtedy ked zjedla nieco mliecne, napriklad jogurt. Nam zistili slabsi reflux. Boli sme na gastre a doktorka zistila ze nema uzavrety zvierac, je to taka klapka. Pokial nieje uzavrety, jedlo sa vracia spat. Nam dala doktorka na to tabletky a tie jej to upravili. Mozno to tvoja dcera nema, ale za opytanie doktorky nic nedas.

krpcek
autor
23. júl 2012

@keiko33 jej ine mliecne potraviny problem nerobia - v pohode zje dva jogurty, syr, vypije acidko a nic sa nedeje. dokonca aj ked dam mlieko so zemiakovej kase, nevracia. len ked sa napije mlieka. chcela som jej skusit dat kakao, ale uz ako vidi mlieko v pohari nechce mi to.

daniela242
23. júl 2012

@krpcek Ahoj my máme ten istý problém s dcérkou. Všetky mliečne výrobky vrátane tvarohu jesť môže ale kravské mlieko vygrcá akonáhle jej ho dám. Skúšali sme jej ho dať 3x a vždy sa to skončilo rovnako tak pije ešte stále sunar 🙂 Tiež ide od septembra do škôlky a s riaditeľkou sme sa dohodli že keď budú detičky piť mlieko ona dostane čaj. S lekárkou sme sa o tom bavili ale zatiaľ to neriešila keďže všetko ostatné jesť môže a pije UM tak uvidíme ako to časom dopadne 🙂

krpcek
autor
23. júl 2012

@daniela242 moja zas UM nepije - uplne mi odmietala vsetky druhy, ked sa odstavila. sojove alebo ine mlieko si neskusala?

daniela242
23. júl 2012

@krpcek Ona žiadne iné nechce 😖 Keď vidí že jej chcem dať niečo iné ako jej Sunar ani neotvorí ústa 😝

buuba
24. júl 2012

Ahoj. Pridavam sa k nazorom, ze treba urobit testy na krizenu alergiu na potraviny. Mne zistili, ze som alergicka na laktozu a kazein v 27. roku, dovtedy som sa trapila a vyzvracala jogurt, zmrzlinu ... V tele cloveka sa priblizne v 7rocnych intervaloch menia hodnoty, je mozne, ze u tvojej dcerky to nastalo prave teraz. Alebo to je len to dalsie detske obdobie, ked jednoducho nechce mlieko, po nejakom case to skonci a pride na rad nieco ine, co nebude chciet. Ale nepodcenovala by som to. 🙂