Ahoj, idem si k vám skúseným mamičkám po rady. Mám 3 mesačnú dcéru, ktorá v posledných dňoch takmer po každom dojčení vracia. Celý deň si cmúľa prsty alebo aj skoro celú päsť si pchá do úst, tak ju často prikladám na kŕmenie, však cez tieto horúčavy musí byť aj smädná. No a vždy si dá, nikdy neodmietne. Po nakŕmení jú dávam do zvislej polohy odgrgnúť a ona odgrgne, no potom ju prakticky hneď a takmer vždy začne napíbať a pozvracia sa. Niekedy je to trochu, inokedy vyvracia všetko, čo zjedla. Je schopná zvracať aj poležiačky, po spánku, keď sa zobudí. Bojím sa, aby nebola dehydrovaná. Skúsila som jej ponúknuť aj čaj, aj vodu, no nechcela, tvárila sa kyslo, pretože fľašku všeobecne odmieta, vezme ju s mojím mliekom len keď je veľmi hladná. Chcem sa opýtať či je to v poriadku, čítala som, že keď prospieva, tak áno, no mne sa to veľmi nezdá. Predtým toľko nevracala a necmúľala si permanentne prsty, len keď bola hladná. Teraz sa tak aj upokojuje keď zaspáva, cumlík tiež odmieta, ale možno som nenarazila na správny tvar, ktorý by jej vyhovoval. Ak viete poradiť aj ko krétny cumlík, ktorý zabral vášmu dieťatku aj keď iné odmietalo, budem rada. No a posledná vec, vracanie zachytávam látkovou plienkou, no ale ten zápach z mlieka z nich neviem vyprať. Aj keď ich z toho vyvracaného mlieka prepláchnem v umývadle aj s mydlom, vyvesím na balkón a suché ich potom periem na 90 stupňov, aj tak ten smrad mlieka z nich cítim. Čo na to proti zápachu? Ďakujem za akúkoľvek radu 🙂
Skôr mi príde ze tým,že pochádza rúčky sama vyvolá zvracanie,skus co čaju alebo vody,malinký kúsok praš.cukru malinku ďobkua tak naučiť na fľašku,z mlieka ju smädí,musí aj vodu..
@werony_n vyskúšam ten ocot, ďakujem. Akosi sa neviem zmieriť s tým, že to vracanie je ok, keď je toho zakaždým tak veľa. V noci mi po nakojení hneď zaspí, takže ju ani nedávam odgrgnúť a nevracia, tak skúsim to robiť aj cez deň, aj keď všade radia, že treba nechať odgrgnúť, tak je naozaj ťažké sa v tom vyznať 🤦♀️
@laurikalalinka no aj mne to tak príde, akurát včera som sa smiala, keď si do úst pchala ukazovák a prostredník, že to robí ako dospelák, keď sa chce vyvracať, že z nej bude bulimička 🤦♀️ nadsázka 🙂
To s odgrgnutím dobre poznám, moja malá nikdy neodgrgla a mohla som ju aj hodinu držať, po čase som to vzdala .
Na ten zápach skus pridať do prania trochu octu, ten pohlcuje pachy, ja dávam namiesto avivaze,keď malej niečo cítiť. A co sa týka vracania, moja dcérka vracala cca do 5m, ale bola som s nou aj na gastro, našťastie nič sa nezistilo, bolo mi povedané, že to len musí prejsť, že ak prospieva,tak je to v poriadku.