Vracanie 7,5-mesačného bábätka

16. jan 2024

Ahojte, dcérka má 7.5 mesiaca. Prikrmy papá od 6m, je na MM. Spapá tak pomenej. Včera som jej dala prvýkrát petržlen. Všetko ok. Dnes mala zeleninkovú polievku s krupicovymi haluškami (len žĺtok a krupica), lepok som jej zaviedla minulý týždeň formou rohlika. Práve sa dosť povracala... Mohlo to byť z prikrmu? Z tej krupice? Poprípade, v ohrádke mi rozhryzla knižku (má predné 4 zuby) a myslím, že kúsok z nej zjedla. To vracanie prišlo asi pol hodinu alebo hodinu na to. Mohlo to byť aj preto? Ďakujem za názory.

autor
16. jan 2024

Knižkou myslím také to čierno biele leporelo.

bababibi
16. jan 2024

Petržlen si myslim, ze je ešte čas... Mohla sa povracat aj z tej polievočky ano. Zatiaľ ju nechajte "vytravit" len ju čisto nakojte, max ten suchý roztek striedku... Ako sa ma teraz?

autor
16. jan 2024

@bababibi dala som jej mliečko už odvtedy, raz. Je úplne veselá, akoby sa nič nestalo. Hrá sa, plazí sa, gagoce, smeje sa. Teraz neviem čo zajtra, či teda jej dať polievku, kde je aj tej petržlen (a teda dúfať, že to bolo od toho papiera) alebo jej radšej prichystať niečo bez petržlenu?

bababibi
16. jan 2024

Tak to je super ze prestala vrackat, možno od toho papiera, skúste obmenu zemiak mrkva... A s lepkom tiež tak pomalinky, nie stále tak 2 krát tri max do týždňa. Všetko pomaly a malo...aby ste zistili z čoho môže mať ťažkosti. Takto keď budete dávať všetko naraz nebudete vedieť co jej škodí. ( keď nerátame papier) :D Držím palce keby niečo píšte.

autor
16. jan 2024

@bababibi ďakujem. Lepok mala teraz prakticky 3ti krát. Naposledy rožky minulý týždeň. Ale to len tak požužlala. Väčšinou je na zelenine, mäso zatiaľ moc nechce, x ovocia má zavedené len jablko. Ja na to naozaj idem pomaly, lebo nejako zatiaľ nejaví záujem o jedlo, tak ju nechcem prepchávať ☺️ ale doteraz nemala chvalabohu ťažkosti z ničoho. Aj keď ju kojim, tak jej nikdy nič nevadilo, môžem zjesť ozaj všetko.
Vracanie sa už chvalabohu nezopakovalo, tak to bude asi ten papier. Chýba dosť veľký kus a nenašla som ho nikde zožužvaný 🫤

kati301
16. jan 2024

Moja takto vracala z vajicka, teda zltka len keď som zavádzala, začala ho znášať až od 9/10mes..

autor
17. jan 2024

@kati301 my sme žĺtko zaviedli pred 2 týždňami. Mala ho vtedy 3 dni. Minulý týždeň mala 2x a teraz v tých haluškach, takže tým to podľa mňa nebude.

3petka
17. jan 2024

Ja osobne si myslím že to bolo z krupice. Ta je dosť ťažká na žalúdokaeste pre tak malé dieťa. Môj má 10 mes a ešte som sa neodvážila mu ju dať.

autor
17. jan 2024

@3petka uf, naozaj? A to mi ju dr odobrila ☹️

zuzi0911
17. jan 2024

Môj ma 9 m a krupicu mu dávam do polievky. Za cca lyžicu krupice . Nemyslím ze je problém.v krupici nakolko sa deti kŕmia krupicov roky rokuce.
Skôr by som to tipla na žĺtok
Môjho boli z neho brusko

autor
17. jan 2024

@zuzi0911 žĺtko mala už aj predtým a nikdy s ním problém nebol. Už cca pred 2 týždňami som jej ho zaviedla a mala ho teraz 6. krát