Ahojte. Mám 20mesačnú dcéru ktorá vracala celu noc- od polnoci do rana do 5 (6x). Pravdepodobne vírus lebo muž je na tom rovnako aj s teplotou. Začala som ráno podávať vodu, ale pije veľmi málo, možno ju boli hrdlo z kyseliny lebo ťažko prehltáva. Jesť nechce, mala iba polku banánu. Dala som aj nurofen poobede lebo mala zvýšenú teplotu. Neviem čo mám robiť, stačí ak takto pije a jedlo odmieta? Som strašne smutná z celej situácie, vždy sme mali problém s jedením a teraz si uz ani neviem predstaviť čo nás čaká :(
Na podráždený žalúdok a pri vracaní sa nikdy nepije voda. Ani dospelý nieto ešte deti
Keď nič nechce jest tak to veľmi nevadí ale vodu piť musí kamarátkina dcéra na tom bola rovnako odmietala jest piť a rovno si ju nechali v nemocnici pre tak malé dieťa je nebezpečné toľko krát zvracat za 1noc ..skúste aspoň zavolať na pohotovosť a tam vám povedia co a ako
Vôbec som nevedela že nemôžem vodu… všetko som dodržiavala, ešte aj to že každých 5minut iba lyžičku, úplne všetko a spravím takúto chybu, ja som retard :(
pises, ze si vodu zacala podavat az rano po prevracanej noci...na tom nevidim nic zle, ved je treba zabranit dehydratacii...
Hlavne kľud. Chápem strach o dcérku je ale kľud. To že malo papa je v pohode určite ani tebe nechutí keď si chorá a už vôbec nie keď si po zvracani. Pomáha lyžička coly alebo fatra neboj sa nestane sa noc probiotiká alebo kinedril upokojí zvracanie a podávať dáke čajík najlepšie asi čierny. A hlavne kľud naozaj. Na jedenie kúp drú tyčinky zo soľou. Neboj dobre bude
Nemáš kulisek? Alebo ors? Toto je super na vracanie dávať po lyžiciach.
Hlavne sleduj koľko cika..Ak sa dá z lekárne kúpiť rehydratacny roztok.Ale úplne stačí čaj neochuteny, voda.davaj pozor malé dieťa sa rýchlo dehydruje, ak nemá tmavý moč tak ti len vylezi deti sa rýchlo zotavia
Dolezite je cikanie. Ak ma co cikat pijete dost. Aj voda je ok, samozrejme lepsi caj alebo ryzovy odvar po lyzickach.my sme malemu striekali vodu striekackou do pusky tak nam kazali tekutiny musi jest nemusi. Bol tak maly ze este nepil z pohara..Ak cely den necika , suche pery a jazyk ,tak uz moze byt problem s dehydrataciou
Tiez si myslim, ze si vodu dala spravne rano. Po hodinke od vracania sa dava lyžička vody. Skus jej dat lyzatko, ak mas doma. Mne tak maly raz skoncil v nemocnici ale grcal strasne, nie 5-6x a zobrali mu krv, kontrolujú aj cukor, lebo nemoze byt moc nizky. A primárka sa ma spytala ako je to možne, ze ma Dobry cukor. Hovorim, davala som mu lyzatko ale nejedol iba lyzol trosku pocas dna. Tak ma pochválila, ze vyborne. Ze udrzat cukor je velmi dolezite pri grcani.
Moja to už má na konci. Ale prvé dni len čaj a vodu chcela. Jesť odmietala. Podľa doktorky jesť nemusí. Základ že pije kľudne aj vodu. A sledovať koľko cika. Nemusíš sa stresovať.
2 hodiny od posledného zvracania môžeš začať podávať po štvrťhodine 1 lyžičku čierneho čaju (pte deti) s glukopurom.
Skús jej dávať po troške Kulišek.
zarob kludne cierny caj, upokoji travenie, daj jej ho aj s cukrom.
ak neje cukor, kasli nato, pri tejto príležitosti vsak pomoze. potrebuje nejaku energiu. potrebuješ tiež aby nieco do seba dostala a udrzala to v sebe
Baby nado mnou uz rady dali, ja len k tomu nejedeniu. Tiez mam slabeho jedaka a moja skusenost je prave taka, ze po takejto hladovke nasleduje obdobie zvysenej chuti do jedla, kedy sa da dokonca aj skusit podstrcit nieco nove.
Voda sa detom nedava...
https://www.najlekaren.eu/blog/ako-zastavit-vra...