Ahojte..náš malý má 10 mesiacov, o chvíľu už 11...ked bol maličký, dosť veľa vracal mliečko..reflux mu diagnostikovaný nebol, keďže náš pediater to riešil iba tak, že to je normálne, to deti zvyknú, že sa moc rýchlo nahltá, nech ho dáme po najedení do vyvýšenej polohy a že to časom prejde..ja som tak vedela, že keď sa prejde na tuhú stravu, malo by to prejsť ..ono sa to aj dosť zlepšilo, čím ďalej tým vracal menej..a na nejaký čas aj prestal..ale znova začal a minimálne raz za deň mi vyvracia buď raňajkovú kašu, alebo počas dňa chrumky, alebo teraz mi vyvracal pečivo čo som mu dávala striedku z chleba po kúsočkoch..najprv som myslela že je veľmi živý a že si vždy potlačí bruško, tak si dávam pozor aby hneď po jedení nezačal pobehovať a zohybať sa..a aj tak mi vracia..nechcem robiť z komára somára, ale už sa začínam trocha báť, či to v tomto veku je ešte normálne...nemá niekto podobnú skúsenosť náhodou? Ďakujem..
@lladybirdd Nas takto vracal velmi dlho... najskor mliecko a potom aj tuhu stravu ked sme zacali s prikrmami a potom vela vracal z vody, vzdy ked sa napil a aj ten chlieb vracal... normalne kusky nepozute vyvratil.
Nikdy mu to nevadilo... grcol si a isiel dalej. Tiez bol velmi aktivny a myslim ze to bolo preto ze si pritlacil brucho. Nikdy to ale nebolo velke mnozstvo... len tak za cajovu alebo polievkovu lyzicu. Teraz ma 13 mesiacov a aj dnes si trosicku vygrcol ked si cupol ale uz asi mesiac som nic nevidela.
Ak to tomu vasmu nevadi a nie su to velke mnozstva, pockala by som. Jeho zaludok si stale zvyka na tuhu stravu a potrva kym uplne dozreje.
@andreatytler ďakujem, upokojili ste ma🙂..presne tak je to aj u nás, malé množstvá a vôbec mu to nevadí..tak ešte počkáme..ono ja by som to aj riešila s lekárom, len teraz je taká zla situácia, ze pokiaľ nie ste akútny prípad odmietajú vás..preto som chcela počuť názor niekoho kto mal niečo podobné..
@lladybirdd my sme mali ten istý problém, teraz máme 2 roky a stane sa jej to veľmi ojedinele. Keď niečo poriadne nepozuje, ale bo musím dávať pozor na oblečenie okolo krku, teraz v zime je to problém, aj čiapku, aby ju netlačila, z toho ju napína a vracia... Už sme sa naucili...
@lladybirdd odporucam navstivit gastroenterologa,urobi vysetrenie.obvodni lekari to vacsinou neriesia(nechcu riesit)