Vracala moja 5 ročná dcérka z antibiotík?

katkabg
27. apr 2015

Maminky prosim o radu,moja 5 r.dcerka mala od vcera vecera teplotu a mokry kasel,dnes uz aj nadcha,tak sme sli k doktorovy,ma len priedusky zahlienene,cervene hrdlo.Predpisal jej mucosolvan,nurofen sirup,kvapky do nosa a antibiotikum vo forme tabletiek Medoclav.O 10 00 som dala tabletku zapila vodou,a hned spapala rohlik.Vsetko bolo ok,len sa potkla o hracku udrela si kolienko co aj plakala.A za hoddinu po uziti tabletky mi vravi ze je brusko boli a o 5 min.na to vyvracala rohlik uz v tekutom stave a zrejme aj antibiotikum,aj ked to som nevidela,ale mohlo sa rozpustit.Teraz neviem co robit.Po obede zavolam doktorovy ci jej o 18 00 mam dat opat antibiotikum,alebo ako mam konat dalej.Dcerka sa vyvracala a hned jej ostalo lepsie.Hrozne vela vykasliava a teraz neviem ci zvracala z toho antibiotika alebo s toho co vykasliava,alebo jak si udrela kolienko a jak napinala brusko pri tom plakani.Pred 2 rokmi brala toto antibiotikum vo forme sirupu a vtedy jej nic nebolo.Dakujem za radu.Zijem v zahranici a nemam to moc nikoho koho sa opytat.A doktor jee v nasej dedine len do 10 rana potom az po obede. OSPRAVEDLNUJEM SA PISEM ESTE RAZ TENTO KRAT DISKUSIU,SOM SA POMYLILA PRED TYM,DAKUJEM.

katkabg
autor
27. apr 2015

@jamelia
@sardinka333
Dakujem pekne za odpovede,vytvorila som este raz lebo som namiesto diskusie predtym vytvorila otazku.Takto vam mozem odpisat

katkabg
autor
27. apr 2015

Pojdem poobede do lekarne,doktorova zena tam robi,zavolam od nej a spytam sa doktora ci by som malej nemobla radsej vziat antibiotikum vo forme sirupu,lebo som citala na letaku ze tento je silnejsi a je az kd 6 rokov ze pod 5 rokov len pod dohladom lekarov.Ako on urcite vie co robi ale asi jej je moc silny.Predtym uz brala taketo antibiotiku lenze vo forme sirupu,a ten neni az taky silnyJJa to poznam ake to je ked vam pokazi zaludok antibiotikum...brrrr pred mesiacom mi tak narobili sarapatu jedny antibiotika

jamelia
27. apr 2015

@katkabg mozno jej to dal podla vahy, lebo napr. ja uz nedavam od horucky dcerke sirupy, ale tabletky, samozrejme polovicku, podla miligramov lieku a vahy. Su sice vhodne od 6 rokov a teda 20 kg a to uz ma moja dcerka asi 22, hoci este nema 5 rokov. Takze co sa tyka davky lieku, toho by som sa az tak neobavala, pokial to lekar predpisal. Mozno vrackala naozaj len zo soplikov. Skore uzdravenie prajem 🙂

maciatkolulu
27. apr 2015

@katkabg pises, ze ma iba zahlienene priedusky a cervene hrdlo. Ma geda anginu? Z akeho dovodu jej dal hned atb? Ja neviem, ale atb vedia riadne rozhadzat vsetko a inak deti zvyknu vrackat aj z hlienov. Nevedia to este vykaslat. Takze moze byt aj z atb aj z hlienov.

katkabg
autor
27. apr 2015

Teraz pojdem do lekarne a vezmem jej to iste antibiotikum lenze v sirupe a o trosku slabsie,to pila qj pred rokom.Neviem v tomto letaku pise ze je pre eti nad 6 rokov a nqd 40 kg a ze pod 40 kg len po konsultacii s lekarom.Tak ja ho radcej pojdem vziat to v sirupe co je.Nastqstie ta co robi v lekqrni je jeho zena takze ta mi poradin🙂 dakujem vqm babenky.A ano ma anginu.Len tu v Bulharsku tu sak ani vyteri nerobia to sa musim trepat2p km k druhemu doktorovy do mesta.No to je na dlhe rozpvanie.atera uz jej je lepsie.Pije vela tekutin len moc papat nechce,iba take suche papa.

meusicka
27. apr 2015

@katkabg ahoj, moja osobna skusenost je, ze atb mozu dost zatazit zaludok. ja sama som uz 2x dopadla tak, ze som volala svojej dr, nech mi predpise nieco ine, lebo som po zvracala.
uvidis ako bude malje. ked ma zase uzit o 18tej, tak jej daj a potom ked jej opat pride zle, mozes povedat, ze to ma suvis s ATB. a robil malej nejake CRP, ze jej hned tak supol ATB???
zvracat moze aj z hlienov, ked jej vela zateka a ona to prehlta. v kazdom pripade by som jej este dokupila nejake probiotika. a drzim palce bay ste boli skoro fit.
@jamelia nie aby som strasila ale je stale lepsie si prepocitat co lekar predpise, co sa tyka vahy, muzov kolega tak dopadol, ze jeho dcerke lekar predpisal a namiesto 1/4 davky co jej mal dat na vahu, jej omylom vypisali x4, malu to mohlo zabit, nastastie na to prisli, ale aj tak jej dali par davok. az ma z toho mrazi ked si na to spomeniem a odvtedy vsetko kontrolujem a lekarom uz tak slepo neverim, teiz su to len ludia

maciatkolulu
27. apr 2015

@jamelia ja by som určite nedavala tabletky vhodné od 6.r ani nie 5.rocnemu,aj ked spĺňa vahovu normu,ide tam aj o vyvin organov atd... nielen o vahu

katkabg
autor
27. apr 2015

No mi je to divned ze ju meral dnes aj vazil a ma 20 kg.No a on sa ma pytal ze ci mi moze dat aj tabletky,ja som suhlasila lebo moja uz pekne prehlta tabletky a sirupy su dost horke.Tak ale som nevedela ze tabletky su silnejsie nez sirupMedoclav sa volaju.Ten sirup co brala bol medoclav 250mg a tieto tabletky su 500 mg,zachvilu idem do lekarne potom napisem ako som dopadla.No a ja som pred mesiacom brala jedno antibiotikum a uz nikdy v zivote,som mislela ze umrem od zaludka.Takze viem co toje.

jamelia
27. apr 2015

@maciatkolulu sama by som jej to nedala - odporucala mi to lekarka, tykalo sa to len liekov na znizenie teploty, pretoze zo sirupov jej byvalo tazko. Antibiotika dostavala vo forme sirupov.

katkabg
autor
27. apr 2015

Tak som volala s doktorom aj som bola za tou v lekarni tak ze mam ich dalej davat,dnes o 18 som jej dala a zatiql je ok,uz nevracala.teraz spi ale horucka jej visla zase na 38,7 tak som dala o 20. 45 nurofen tak hadam uz zabere.U nas v bulharsku je o hodinuu viac.Davam jej aj obklady na cielko,namocila som do stovej vody ponozky aj to som jej dala na nozky.Neviem preco takto na noc ju chyti ta teplota.Nech uz je v poriadku.Strasne sa o nu vdzdy bojim.Jaaj a este ze tie tabletky sa beru na 8 hodin.a to vychadza ze o 2 rano jej mam dat,a ze vzdy po jedle.Tak neviem ako jej mam o 2 rano dat este aj jedlo.Ach jo,to bude zas noc

katkabg
autor
27. apr 2015

A veru obklady najviac pomahaju

katkabg
autor
28. apr 2015

Takze nurofen a bklady pomohli,do hodiny a pod odkedy som jej dala sirup na horucku,tak sa jej pomalicky posttupne znizila na 36,7 a celu noc nemala ani teraz rano nema.,Tak som rada.Len strasne vykasliava ale vraj to aj ten sirup mucosolvan podporuje vykasliavanie.Dakujem pekne maminy 😉

meusicka
28. apr 2015

@katkabg som rada ze vam uz je lepsie, teda v ramci normy. hadam to bude dnes uz o cosi zase lepsie. ja som niekde citala a som na svojej malej aj skusala, vraj sa ma dat na clenok platok citrona na znizenie teploty. no neviem, mojej to aj pomohlo. ale aj ja davam Nurofen. to ze ma teplotu je ok, telo bojuje. ale urcite jej potom dokup este probiotika, lebo moze mat potom zaludok rozhodeny po tych liekoch. a skuste obmedzit mliecne vyrobky, tie podporuju tvorbu hlienov. a na uvolnenie hlienov jej mozezs ked nebude mat teplotu dat na hrudnicek aj teply olejovy obklad. tak vam drzim palce. ja mam deti 3 takze ked su chore vacsinou sa to u nas vystrieda na vsetych zaradom a ja som vdacna ze su uz starsie a aspon uz spolupracuju,