Vracala moja 5 ročná dcérka z antibiotík?

katkabg
27. apr 2015

Maminky prosim o radu,moja 5 r.dcerka mala od vcera vecera teplotu a mokry kasel,dnes uz aj nadcha,tak sme sli k doktorovy,ma len priedusky zahlienene,cervene hrdlo.Predpisal jej mucosolvan,nurofen sirup,kvapky do nosa a antibiotikum vo forme tabletiek Medoclav.O 10 00 som dala tabletku zapila vodou,a hned spapala rohlik.Vsetko bolo ok,len sa potkla o hracku udrela si kolienko co aj plakala.A za hoddinu po uziti tabletky mi vravi ze je brusko boli a o 5 min.na to vyvracala rohlik uz v tekutom stave a zrejme aj antibiotikum,aj ked to som nevidela,ale mohlo sa rozpustit.Teraz neviem co robit.Po obede zavolam doktorovy ci jej o 18 00 mam dat opat antibiotikum,alebo ako mam konat dalej.Dcerka sa vyvracala a hned jej ostalo lepsie.Hrozne vela vykasliava a teraz neviem ci zvracala z toho antibiotika alebo s toho co vykasliava,alebo jak si udrela kolienko a jak napinala brusko pri tom plakani.Pred 2 rokmi brala toto antibiotikum vo forme sirupu a vtedy jej nic nebolo.Dakujem za radu.Zijem v zahranici a nemam to moc nikoho koho sa opytat.A doktor jee v nasej dedine len do 10 rana potom az po obede.

jamelia
27. apr 2015

Ahoj, aj moja dcerka casto vracala, ked mala antibiotika a sople. Mne detska lekarka hovorila, ze pokial do hodiny liek vyvracia, treba dat znova, po hodine uz nie. Ale na toto sa zrejme nepytas. Skus pozriet v pribalovom letaku na vedlajsie ucinky. Mohlo to byt aj tymi soplikmi. Ked mi tak dcera vracala, dala som liek aj tak, potom ako ustupila teplota uz problem s vracanim nemala.

sardinka333
27. apr 2015

Podla mna nejde o nič dramatické. Hlieny celkovo su ťažké na žaludok - píšeš, že je zahlienená, aj tie ATB mohli podráždiť zaludok plus ten rohlik takže sa vyvracala a ako vravíš ulavilo sa jej. Nedávala by som teraz pečivo, ak tak staré napr. z minulého dna, prvé dni choroby deti ani velmi nechcu papať, nechutí im. Určite vylúč mlieko, to teraz nedavaj. Ja som davala deťom jesť napr. suchu ryžu s udusenou mrkvou, slabý čierny čaj, prieduškový čaj, suchár proste také diétnejšie jedlá kým im ,,nenabehla chuť,,. Decká mali tiež v zime bronchitidu - proste čaje, cečko, diétne jedlá, odsavanie hlienov, prsia a chrbát som im natierala hlavne večer takou prsnou masťou, ak treba zvýšiť trup, podložiť vankušom aby hlieny stekali a neusadzali sa na prieduškách. Ja osobne by som pokračovala v liečbe tak ako povedal Dr. a normálne jej o 18:00 znova podala liek, aj ked vyvracala tak možno nie všetko, niečo sa jej dostalo do krvi za tu hodinu. A počkala by som do zajtra, lebo to naozaj mohlo byť len z podráždeného žaludka, že jej to nesadlo - hlieny, lieky, rožok.Ale ak máš stresovať, nervovať tak zbehni Dr. A ešte som davala aj probiotika ked brali ATB lebo atb mou sposobiť aj hnačku, črevná mikroflora sa naruší. Tak skoré uzdravenie a hlavne pokoj, bude to dobré. To su také bežné detské choroby.