Mám 15 rokov a mám vpáčený hrudník. Neporadili by ste mi prosím nejaké cviky na ten hrudník, lebo sa veľmi bojím operácie. Chodievam aj plávať ale nič mi nepomáha. Budem rád za každú pomoc.
@luko999 Mám 14, a tento mesiac som začala chodiť na rehabilitacie. Choď k obvodnej, ona by ťa mala poslať k hrudnemu chirurgovi alebo k ortopedovi. Cviky, ktore ti dame my, nemusíš pochopit, lebo sú náročné.
Cviky musíš mať od odborníka,rieš to s rodičmi a treba cvičiť poriadne a čím skôr.Ak však už dr.spomínal operáciu,tak sa jej asi nevyhneš,držím prsty.Môj synovec si cvičením pomohol,ale cvičil poctivo každý deň.Záleží aj v akom stupni vpáčenia to už je.Keby došlo k operácii,tak odp. Vyšné Hágy.
Ahoj myslim ze cviky nepomozu v takom veku uz treba asi operaicu. Ja mam tiez urcitu deformitu na hrudniku je to opak tvojho typu, a s tym sa neda uz nic robit. Ja mam vsak vyhodu ze to viem dobre schovat prsiami, u chlapca je to tazsie.. operovat sa dat nechcem, bojim sa operacie predsa len budu rezat kosti a je to blizko srdca pluc.. radsej sa s tym zmierit..