Vpáčený hrudník u 15 ročného - cviky

luko999
3. nov 2020

Mám 15 rokov a mám vpáčený hrudník. Neporadili by ste mi prosím nejaké cviky na ten hrudník, lebo sa veľmi bojím operácie. Chodievam aj plávať ale nič mi nepomáha. Budem rád za každú pomoc.

lasskonka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zdrsjsjiwwi
3. nov 2020

@luko999 Mám 14, a tento mesiac som začala chodiť na rehabilitacie. Choď k obvodnej, ona by ťa mala poslať k hrudnemu chirurgovi alebo k ortopedovi. Cviky, ktore ti dame my, nemusíš pochopit, lebo sú náročné.

janinah
3. nov 2020

Cviky musíš mať od odborníka,rieš to s rodičmi a treba cvičiť poriadne a čím skôr.Ak však už dr.spomínal operáciu,tak sa jej asi nevyhneš,držím prsty.Môj synovec si cvičením pomohol,ale cvičil poctivo každý deň.Záleží aj v akom stupni vpáčenia to už je.Keby došlo k operácii,tak odp. Vyšné Hágy.

bluebriggs
3. nov 2020

Ahoj myslim ze cviky nepomozu v takom veku uz treba asi operaicu. Ja mam tiez urcitu deformitu na hrudniku je to opak tvojho typu, a s tym sa neda uz nic robit. Ja mam vsak vyhodu ze to viem dobre schovat prsiami, u chlapca je to tazsie.. operovat sa dat nechcem, bojim sa operacie predsa len budu rezat kosti a je to blizko srdca pluc.. radsej sa s tym zmierit..