Voľná tekutina v malej panve 2,5 ročnej dcérky

sisiska
25. aug 2012

Mamičky, boli sme na sono brušných orgánov s našou 2,5 ročnou dcérkou a našli jej v brušnej dutine (konkrétne v malej panve) malé množstvo voľnej tekutiny (11x6 mm). Neviete poradiť, z čoho to môže byť? Na kontrolné sono ideme až o mesiac.

strapco13
25. aug 2012

@sisiska moze to byt pozapalove alebo aj nieco horsie. Kvoli comu mala robene sono? Krvy obraz by mala mat spraveny.
Ma nejake tazkosti? Bolesti, s mocenim nejake tazkosti, uzliny niekde na tele nema zvacsene?

zigzag
25. aug 2012

@sisiska presne tak,nic si nenapisala blizsie, tuto pani gubcikova na fore ma tiez dcerku, ktorej nasli tekutinu, a ona to ma ako nasledok po ockovani... urcite ju poznas z fora,, aj ked netusim, ci to moze mat nieco spocne s tvojou malou,,,,... drzim palce, aby ste bolo ok 😉

sisiska
autor
27. aug 2012

@strapco13 sono mala robene kvoli podozreniu na mastocytozu, ale dnes nam ju prof. v Martine vylucil na 90%...inak strukturu brusnych organov mala v poriadku, akurat ta volna tekutina je tam...dr., ktory jej to sono robil, vravel, ze to moze byt aj v dosledku alergickej reakcie...potom sme si to dali overit u detskeho nefrologa a ten to tam tiez nasiel a ze to obcas vidia aj u zdravych deti (teda takych, ktorym robia sono bruska pre istotu pri nejakycj inych problemoch)...ideme na kontrolu o tri tyzdne...krvny obraz jej robili naposledy pred piatimi tyzdnami kvoli imuno-alergologickemu vysetreniu...nasa detska vravela, ze z krvi vraj nezisti pri takomto naleze nic...

sisiska
autor
27. aug 2012

@zigzag prosim ta, mozes mi dat nick tej pani gubcikovej alebo nejaky iny kontakt? bola by som ti velmi vdacna...

zigzag
31. aug 2012

@sisiska @gubcikova tu na MK, casto sa "vyskytuje v teme "nesuhlas s povinnym ockovanim " 😉

gubcikova
31. aug 2012

@zigzag ale mi nemáme u dcérky tekutinu.náš syn má po očkovaní na stehnách medzi svalmi očkovaciu látku.

gubcikova
31. aug 2012
strapco13
31. aug 2012

@sisiska ale da sa z krvi zistit, ci ma nejak zapal v tele