Volam sa Andrea ...Reflux, Nutriton, Lehatko

andy2710
18. okt 2010

Caute vsetci,

volam sa Andrea a mam 2 tyzdnoveho synceka. Viem, ze sa tu o tom, co sa budem pytat urcite niekde pise, ale snad nebude vadit, ze zakladam novu diskusiu.

prosim, poradte mi, nas maly zvykne po napapani sa grckat (kojim). davame ho odgrgnut, postielka je v sikmej polohe (tak nam poradila lekarka), pred kojenim dostava Sab Simplex a po kojeni Gastrotuss a aj napriek tomu sa stane, ze niekey aj hodiu po kojeni grcka aj zo spanku. uz sa nam stalo, ze grcka tak, ze mu to az nosom islo. ☹ piskal dokonca aj senzor dychu. ☹( niekedy ale po jedeni negrcka. pocula som uz 100 nazorov a lisili sa. maly pribera (naposledy 150 g za 5 dni), to je udajne najpodstatnejsie. teraz nam ale lekarka predpisala Nutriton, aby sme ho davali spolu so Sabom a mame vysadit Gastrotuss a chcela by som sa opytat na Vase skusenosti. ci mu ho vobec davat, ked pribera. ked grcka, je citit z ustociek klasicku grcanicu nielen mliecko. ☹ ked uz aj zaspi mava krce a zvykne silno plakat zo spanku, niekedy sa az zobudi.

prosim, napiste mi vase skusenosti s Nutrilonom pri takom malom babatku. ci cakat, dat mu to, pripadne nejake riesenia, ktore vam pomohli.

odporucili nam ja lehatko, len neviem, ci je OK, ked take male babo (2 tyzdne) nebude v klasickej polohe lezmo, ale bude mat pas mierne ohnuty (do mierneho sedu), take su asi vsetky lehatka, co som pozerala, nie je to nebezpecne pre jeho chrbatik, resp. pre krcik, lebo hlavicka mu putuje zo strany na stranu??

vdaka damy za rady. 🙂)

Andy

olgas
18. okt 2010

@andy2710 já teda s Nutrilonem zkušenost nemám, ale říká se, že zahustí bříško a mimi pak tak neblinká. Ale můžu ti napsat jen to, že mě malý taky hodně blinkával, taky ale přibíral, takže jsem to nějak moc pak už neřešila.Taky blinkal klidně i 2 hodiny po jídle. Prostě jsme pořád chodili s brináčkem a pořád něco utírali plenkou. Kapky Sab simplex jsem hned vysadila teda, protože se mi zdálo, že po nich blinká ještě víc a jedenkát se i trochu začal dusit. Takže prdíky jsme řešily pitím fenyklového čaje a fenyklovým olejíčkem. Můžu říct ,že do půl roku blinkání ustálo a evidentně to měl z přejídání. Tak snad to budete mít taky. Mě kamarádka poradila nedávat brknout, ale po jídle třeba tak půl hodinky nechat si mimčo v náručí v klidu a moc nemačkat bříško. Když jsem to takhle dělala tak to bylo trochu lepší, ale jak říkám, vydrž a časem to bude lepší. Pokud příbírá, tak je vše o.k. Ten Nutrilon můžeš vyzkoušet a uvidíš.

andy2710
autor
18. okt 2010

Dakujem velmi pekne olgas, to bola rychla odpoved. 🙂) tiez si myslim, ze pokial pribera, tak je to v podstate OK, len sa bojim, aby sa nezacal znova dusit. ☹( niekedy kvoli tomu nepsim celu noc. aj ked mame monitor dychu.

este pockam a mozno vyskusam ten Nutriton.

ozaj a s lehatkom skusenosti nemas??

este raz ti dakujem.

Andy

petrusa34
18. okt 2010

Ahoj, přidávám taky mojí zkušenost s Nutritonem. Naší Emmče už bude sice 6 měsíců, ale neustále zvracíme. Kojila jsem jen 3 měsíce ( malá vůbec nepřibívala na váze ). Když jsem kojila, tak malá ublinkávala, ale nebylo to až tak hrozný. Jakmile jsem začala dávat UM, tak se zvracení zhoršilo ☹ ☹ ☹ ☹ S Nutritonem mám zkušenosti pouze v kombinaci s UM, ale zaplaťpánbůh za něj 🙂 🙂 🙂 🙂 Bez něj bysme byli poblinkaný celý den. I jedna moje kamarádka dává při kojení Nutriton po lžičce ( nevím, jestli před nebo po kojení ) a myslím, že s ním žádné problémy nemá.
Funguje na principu, že se mlíčko v bříšku mimča zhustí, takže pak dětičky neblinkají vůbec nebo jen malinko.

Chce to vyzkoušet.
Ale pozor, ten SAB bych k němu určitě dávala, ale chlapeček bez něj netrpěl na bolení bříška.

pia22
19. okt 2010

Ahoj @andy2710, ak ti mozem poradi ohladom lezania pri refluxe, urcite je potrebna dobre vyvysena poloha, pretoze skutocne lahko moze dojst k vdychnutiu, ale sprav to tak, aby bolo mimi vyvysene postupne od noziciek, nie v sede. Napr. podloz matrac zospodu😉

bufina
19. okt 2010

@andy2710 U nás to bylo to stejný, malej pořád ublinkával, takže lehátko je určitě potřebná věc, i když malej blinkal i ve zvýšené poloze, aspoň se tím nedusil. Přišlo mně že vyblinká aspoń polovinu toho co vypije. Měli jsme s kojením ze začátku probkémy, protože byl nedonošenej, tak sem mu dávala Nutrilon AR, proti blinkání. Mlíčko bylo hustější a po něm neblinkal. Jinak po MM klidně ublinkával i další dvě hodiny. Ale taky naštěstí pořád hezky přibýral. máme s tím blinkáním problémy doteď. Když sní třeba oběd, tak dobrý, ale jakmile to zapije větším množstvím čaje, tak blinká. Taky to může být dost tím že ještě neleze a pořád se převrací ze zad na bříško a zpátky, ale stejně, u prvního dítěte to tak nikdy nebylo, že by blinkala, tak doufám že se to zlepší až začne lozit... V noci po kojení neblinká, ale to je asi taky tím že hned usne.

martinjasen
19. okt 2010

@andy2710 Vitaj na konikovy 😉

dadinka123
19. okt 2010

Ahoj Andy,
aj my sme mali veliký problém s grckaním. Doktorká nám hned doporučila Nutrilon, ktorý sme pred 3 týždnami vymenili za Sunar, lebo ho naša malinká znáša na bruško lepšie a zároven používame aj zahustovadlo Nutriton, ktorý sa nám osvedčil na jednotku, takže už po papaní vôbec negrckáme a zároven aj používame pred každým papaním kvapky Sab Simplex, ktoré nám pomáhajú pri bolestiach bruška. Máme 2 mesiace a zatial táto kombinácia nám vyhovuje. Každé bábätko je iné a preto nič iné Ti nezostáva, len to vyskúšať a potom uvidíš, ako Vám to vyhovuje.
Držím palce 😉

paulie
21. okt 2010

@andy2710 ahoj Andy, malého trápí klasický reflux ... jak ti už poradily kolegyňky výše, určo se hodí zvýšená opatrnost při manipulaci s maličkým, zvýšená postýlka a spousta dalších opatření včetně NutriTonu (pozor na zaměňování s NutriLonem 🙂.
Nejlepší doporučení a tipy, co vše s malinkým dělat a nedělat najdeš v článku č.8 - http://www.kojeni.net/clanky2.php
Paní Mrázková to sepsala asi nejlépe, nic lepšího jsem na netu zatím nečetla (+ její poradna, resp. databáze otázek a odpovědí a obrázky s videi jsou neocenitelným pomocníkem při řešení skoro všeho 🙂).

Je super, že ti miminko přibírá (poslední přírůstek je opravdu skvělý 🙂) a ostatní zvládnete 😉

Držím palce a věřte, že to jednou skončí 😉

hori
21. okt 2010

Ahoj Andy, mam skusenosti aj s Nutritonom aj s lehatkom, zial u nas so zanedbatelnymi vysledkami, proste vobec to nepomohlo ani jedno ani druhe, reflux chce len jedno - obrnit sa pevnymi nervami, pokial ti maly pribera, tak patris este medzi tie stastnejsie maminy, co nemusia prepadat absolutnemu zufalstvu, ze dieta trpi hladom...
Nutriton urcite ale skus, viacerym pomohol... ja som ho davala pred kojenim po lyzickach (dostala som do malej asi 4 lyzicky) a kedze chutil otrasne, tak som ho "sladila" prave tym sab simplexom. Maleho potom kontroluj, moze sa stat, ze grcne aj hustejsie najma zo zaciatku a v pripade, ze to pojde nosom, tak to nebude nic prijemne. 😒 (To bol dovod, preco sme my s Nutritonom prestali.) Dalej z toho moze zapekat a babatko sa nebude moct vykakat... ale to je individi, nie vsetci maju taky problem.
Lehatko... hm... ja mam taku divnu skusenost, ze mala mi najmenej grckala, ked lezala klasicky na chrbatiku, to sa sice vobec neodporuca, ale co som mala robit? akonahle som ju trochu vyvysila, uz to z nej islo... tot moja skusenost.
Nastastie ten reflux nam po dvoch mesiacoch presiel... v pravidelnych intervaloch sa vracia (asi tak raz za mesiac), ale to uz sa da prezit 🙂

mausy21
22. okt 2010

ahojte takže my s me s refluxom zapasili cca do 6 mesiaca a to bola hroza lehatko nič, ani polohovanie a ni nutriton ale vyslušali sme Gastrotus a o niečo to pomohloa ale moj nazor je že dieta z toho musi vyrast aby sa to upravilo a všetko vyvinulo ako ma.....pevne nervy

andy2710
autor
23. okt 2010

Dakujem Vam velmi pekne za rady. 🙂
Malemu som po odporucani lekarky nasadila Nutriton, ale cely den mi z neho grckal, a to v takych davkach, ako nikdy predtym. 😢 A za cely den mi spal mozno 2 hodiny, aj to prerusovanym spankom.
Neviem 100%-ne ci to bolo z Nutritonu, ale ine vysvetlenie nemam, kedze predtym tolko negrckal. Lekarka mi sice povedala, ze mam pockat 2 dni a znovu mu ho nasadit, ale na stastie sa nam to grckanie trochu zlepsilo, mame dni, ked negrckame vobec, alebo len minimalne, takze som sa rozhodla, ze mu budem davat zatial len ten Gastrotuss, ktory je tiez na reflux, a uvidime podla priberania. Ak by nepriberal, tak pojdeme znovu cestou Nutritonu, ale zatial to asi nie je potrebne. Maleho sa snazim polohovat, v lehatku mi sice grcka, ale ked ho mam na rukach, tak to je lepsie a grcne si len sem tam. Len stale neviem ci ho mam nechavat, aby si odgrgol, alebo nie, lebo grcka mi aj ked si odgrgne aj ked si neodgrgne.
Tak uvidime ako dopadneme, buduci tyzden ideme na kontrolu k lekarke, tak Vam dam potom vediet. 🙂

lucadra
23. okt 2010

Ahojte. no ja s tým nutritonom nemám ziadne skusenosti, no moja dcerka ma od druheho mesiaca reflux, boli sme aj na gastro vysetreni. používali sme bebu ar, no mala s nej strasne ciernu stolicu tak nam gastro lekarka predpisala nutrilon ar a už je stolica v pohode. taktiež bolo nam poradene podložit matrac v postielke zo spodu vankusom, alebo dekou, aby bola vyvysena, lebo v lezmej polohe nelieceni reflux vedie bud k duseniu, alebo k vzniku astmy! takže určite podložiť! mala ma už 5 mesiacov a reflux nam už vymizol. už ani vobec nechrci a negrcka. predpisala aj nejaké kvapky, no nas pediater bol zasadne proti ich podavaniu, tak som jej ich vobec nedavala. a určite sa NEMOZE DAVAT CAJIK S OBSAHOM FENYKLU!!! ZVYSUJE TVORBU KYSELIN A DRAZDI TýM CELU BRANICU. takže bud iba harmancekový, alebo kamilkový. pri problémoch s bruskom je dobrý kamilkový. teraz už musim ist vonku no keed sa vratime, tka určite napisem este viac ak budete chciet. tak zatial pekny den vam prrajem všetkým a ahojte:D:D:D:D:D a urcite je dobre ist na gastro vysetrenie, aj ked nie je reflux silny, lebo pre istotu. je to len sono zaludka, dieta to neboli a ani to nie je neprijemne. tak zdravie netreba riskovat.potom by sme si len vycitali vznik alergii. baby tak zatial ahojte, ja sa este ozvem:D

andy2710
autor
26. okt 2010

Na vysetrenie refluxu sa samozrejme chystame, ale vraj sa tam chodi az od 1. mesiaca, a my mame momentalne 3.tyzdne. Tak este tyzden vydrzime a potom sa tam objedname, aby sme vedeli na com sme.
Matrac mame podlozeny, kupili sme si antirefluxny vankus a ten sme ulozili pod matrac, a vyzera to tak, ze to fakt zabera. Len to lehatko este asi nie je pre nas, lebo sme malinky a nedokazem ho ulozit do toho lehatka tak, aby si netlacil na brusko, takze v lehatku grckame aj nadalej.
Po refluxe nas vsak teraz zacala trapit kolika. Malinky je strasne nekludny, spinka mi 10-15 minut, potom sa zrazu zobudi cely v krcoch, cerveny je jak paprika, kope nozickami a horko-tazko si poprdkava. Lekarka mi povedala, ze to ma z refluxu, a nasadila nam - mne aj jemu probiotika. Tak uvidime co to spravi. Uz som z toho zufala, fakt. Stale nieco riesime a hlavne do malinkeho pchame same kvapky. A zatial bez vacsich uspechov. ☹
Mate niekto skusenosti pri kolike s rektalnou rurkou? Zatial som nenabrala odvahu pouzit ju, ale kamoska mi radila, ze im to proti bolestiam bruska pomohlo vzdy.

misicka455
26. okt 2010

MY jsme ze začátku taky pořádně blily a bohužel Nutriton ani mlíka Ar nám nepomohly . Chtělo to čas teď už je to lepší možná je to tím, že daváme příkrmy.

petruskaaa
1. nov 2010

Ahojda,taky jsem měla blinkací miminko,Nutriton nám taky nepomáhal ani v kombinaci s Bebou AR ,po jídle jsme nechávali dlouho odříhnou (třeba 30 min i víc),ale stejně to moc nepomáhalo.Spinkat jsem ji davala na bok a třeba za hodinku jsem ji teprve položila na zádíčka.Chce to čas,dcerka blindila až do roka,teď jí je 19 měsíců a ještě dnes,když vypije hodně mlíčka,troška se jí vrátí.Navíc ředstava,že se nalohním mléka a pak si lehnu nebo se jen tak převaluju...to bych se poblinkala taky🙂 Až bude aspoň sedět,nebo ještě lépe ´tapkat,určitě se to zlepší 🙂 Do té doby přeji pevné nervy a držíme palečky 🙂))

kiwinka
4. nov 2010

@andy2710 ahoj andy, ja mam dcerku teraz 7 mesacnu,,ale na zaciatku sme mali rovnaky problem!
odporucili nam nutriton na zahustovanie mojho materskeho mliecka ked som este kojila,,malinkej sa vobec neulavilo. a tiez mavala plakania kvli brusku a prdíkom, kakala zle, no bolo to tazke... aj gastrotus nam predpisala dokina,,ale to som mala pocit ze jej robi este, horrsie,,lebo on akoby zalepi to mliecko v brusku, akoby blokne vychod cez krk aby sa to nev racalo hore, a to jejrobilo este horsie lebo jej bolo na grckanie zle a nedalo sa to ani vygrckat,,takze sme s tym skoncili za dva dni..
kym som kojila stale sme mali tazkosti s placom kvoli brusku a zaroven sme aj grckali!!!
akonahle som prestala kojit a nasadili sme umele mliecko je lepsie, teraz uz dobre, uz e velka ma 7 mesiacov.... pouzivame od zaciatku nutrilon AR- antirefluxovy, je hustejsi ako ine umele mliecka,, a nemozem sa stazovat,, je to v podstate nutrilon mliecko + nutriton v tom uz.... moje materske mlieko jej nejako nechutilo a davala som pozor co spapam a tak.... takze odomna neohla mat si myslim prdíky zastavene a podobne. umele lmliecko je aj hustejsie, tazke lepsie sadne v brusku a negrcka sa tolko az vbec.
ja ti dporucam dat umele mlieko nutrilon AR!
ja viem ze matky niektore a zozeru za nazor ze ked mas materske preco davat umele,,ale ja som sa nemohla pozerat nato ako trpela malinka,,neslo to,,,! a tiez je pravda ze uz ho ani nescela to moje a zacalo sa stracat,,az mi vyslo na odstrek 30ml a to bolo ozaj malo... ona si vlastne sama vybrala....

kiwinka
4. nov 2010

@andy2710 a k tej rurke do ritky,, ja to nepouzivam, nie je treba, ale niektore maminky ano a stale,, ked to inak nejde...
cele kojenie a vyziva det od narodenia je taky zacarovany kruh...
a kvapky nam pomohli "infacol" je to na tej báze ako sab simplex, espumisan L..... pred papanim vzdy dat 🙂 a harmancekovy cajik.
ja som dala aj feniklovy zo zaciatku ale pocula som, ze jak moze fenikel pomoct na prdíky tak moze mat aj opacny efekt a ublizit a myslim, ze mojej dcere ublizoval,,,,harmancek je dobry na travenie a regulaciu stolice 🙂 skus.
ja mam prve dieta a tiez som skusala co ano co nie,, nasli sme akutaku cestu a malinka moja je spokojna tak som spokojna aj ja...
andy vela stastia a pevne nervy,,vsetky sme tym presli a prechadzame... 😉

kiwinka
4. nov 2010

@lucadra skoro vsetky maminky sa stazoju na BEBu aj na BEBU AR ze cierno kakaju ich deti a zpeká ich, dobre ze pises aj ty tento nazor!
a pritom Beba je Nestlé tusim,,akoze kvalita 🙂

lucadra
4. nov 2010

@kiwinka aoj, no lebo obsahuje velmi vela zeleza a ma tam stiepenu tu bakteriu, neviem ako sa vola, alebo nieco take je tam stiepene nejaka latka, doktor mi o to m rozpraval. moja ma nutrilon ar a krasne kaka zlte hovienka. akurat ze ten nutrilon je drahsi a mensi. ale nie je to az take hrozne.

kiwinka
4. nov 2010

@lucadra presne drahsi a mensi,,my uz mame nutrilon AR 2,,kedze od 6 mesiaca treba uz to dvojkove..a to je tusim az do 10mesiaca,, tak snad do tej doby jej to prejde uplne..

lucadra
4. nov 2010

@kiwinka no nam dala gastro lekarka ar2 v piatich mesiacoch, kedze som uz prikrmovala. no ono sa chodi v tom 8 alebo deviatom mesiaci na kontrolu na gastro, vtedy by uz nemal byt reflux. neboj, to prejde, mojej to uz preslo uplne.

kiwinka
4. nov 2010

@lucadra supeer, tak sa tesim, ze aj nam to prejde,,,
ked vypije vac cajiku hned grcka,,alebo aj kašu grcka a to je huste pritom, nechapem 🙂
a ine umele okrem nutrilon AR nemoze,,, skusali sme obyčko nutrilon a šable totalne,,, ani nutrilon good night,,je to hustejsie,,aj to vygrckala,,fakt nic ine ako nutrilon AR stale.. 🙂
ale tak coskoro to uz musi prejst...

lucadra
4. nov 2010

@kiwinka no aj mne grckala cajik, no uz to preslo. a davas jej aj nejake probiotika?

bekulkamama
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilian89
6. nov 2010

Ahoj moja. Mne maly grckal po papani do pol roka, tiez mu diagnostikovali reflux. Kupovala som specialne mlieko BEBA AR (antireflux) je horkejsie ako klasicka BEBA ale maly ju hned prijal a prestal grckat...

andy2710
autor
11. nov 2010

Takze podavam cerstve info. Diagnostikovali nam reflux, a pani doktorka mi zas odporucila nutriton, ale v inom davkovani. Nasa lekarka nam povedala, ze si mame davkovat lyzicku nutritonu pred papanim a tato pani doktorka (gastro) ze do 20 ml vody mame dat 1 lyzicku nutritonu, a vznikne z toho gel, a davkovat mu to v priebehu kojenia.
T.j. musim maleho odtrkat od prsa a pchat mu striekacku do ust. Moc sa mu to sice nepaci, ale povedala som si, ze to vyskusam 2-3 dni a uvidim.....a dnes sme prespali skoro celu noc. Co sa nam predtym este nestalo. Problem totizto u nas bol, ze okrem grckania mi malinky kvoli tomu nespaval, ani cez den ani cez noc, a to bolo fakt na nevydrzanie, lebo bol unaveny, a nemohol spat kvoli tomu grckaniu. Teraz sice tiez este grcka, ale nie je cely cerveny a v krci. Tak uvidime ako prezijeme dalsiu noc.
Este mame jednu moznost, vraj v Rakusku existuje nejaky liek na reflux a vraj je velmi ucinny, len u nas nie je certifikovany, lebo vraj nasi lekari nemaju o nho zaujem, a vraj sme pre tu farm. firmu maly trh. Buduci tyzden sa dozviem jeho nazov, a pojdeme ho kupit do Rakuska a vyskusame. Budem vas informovat co je to zac a ci to zabera.

mirage
12. nov 2010

http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...

Andy precitaj si to.. Moji obaja synovia mali reflux, mladsi ho myslim este ma, ale treba len vydrzat. ja som od nutritonu ustupila, priznam sa bola som leniva mu ho davat, aj ho z neho zapekalo..

andy2710
autor
16. nov 2010

Diky mirage za clanok. Ja asi tiez Nutriton znovu vysadim, lebo maly ma z neho hnacky. Nic ine mi nezostava, len skusat aj rady z toho clanku aj ostatnych. Hlavne dufam ze mu to coskoro prejde, lebo ked grcka, tak je cely v krci, a to mi srdce trha. A navyse potom mi nevie zaspat....takze si viete predstavit ako asi vyzeram. 🙂

markinko
25. feb 2011

ahojte baby poradte mi prosim mam 4mesacneho drobca a stale sa mu chce grgak ked sa napapka tak ho necham pekne odgrgnut aj dlhsie lenze on potom zaspi a za chvilku ho puci a place ked ho dvihnem zasa grga toto sa opakuje od krmenia po krmenie moze to byt reflux? alebo mam zmenit mlieko?

juju
19. mar 2011

@lucadra ahoj som prekvapena co pises, ze feniklovy caj podporuje tvorbu kyseliny zaludocnej, lebo ja som prave nasla na nete ze kamilkovy a fenilkovy caj to liecia. Mozem sa opytat detailnejsie na tuto infosku? dakujem...