Dnes sme 1x boli na vojtovke ,dcerka bude mat zajtra 4 mesiace, korigovane 2,5 mesiaca...
Cvicila som aj s prvou dcerou,ale toto som nezazila.. Cvicili sme cvik na brusku, lebo jediny jej problem je, ze je nestabilna na predlaktiach, tak aby sa pekne oprela o lakte na brusku...
Laktom jej tlacim na kostrc , pozdlž chrbatika a rukou hlavicku mierne do strany a na tej strane drzim ruku zohnutu v lakti a ma ju tlacit o podlozku + nakracovat tou stranou aj noziicku.. Druhu ruku je mojim bruchom mam tlacit o zarovno jej chrbatika hore....
Dcerka sa strasne hnevala, co som aj cakala, to mi je jasne.. ale ona bola extremne draždiva, pritom je to spokojne babatko, takmer neplace, len ked nieco potrebuje.... Teraz bola nie tmavocervena, ale az jasnocerveno oranzova okamzite a nenormalne sa zachadzala....aj sestricka usudila, ze sa prilis jeduje....
po cviceni sa jej okamzite vyhodili fliacky ako petechie na kozi.. toto je des..... Nemame vazny problem, krasne drzi hlavicku, vsetko, len tie ruky trochu skorigovať , ale ked to takto pojde, neviem, ako to budeme zvladať... to sa neda....
Obavam sa, ze bude z toho cela mimo, s prvou dcerou som takyto zazitok nemala, nic take sa jej nerobilo...
Zvazujem navstevu nejakeho ineho zariadenia, mozno aj sukromneho, kde nam poradia mozno iny cvik, kde sa nebude takto extremne spravat a reagovat...
je to podla vas normalne? ved nemozem mat flakate dieta cely cas ( prikladam fotky, to nad ockami nema z cvicenia...ale licka, hlavicka, ruky , nohy... ) niekde to ma viacej, niekde menej... sme .... a obavam sa tiez, ze sa jej zmeni spravanie, uz teraz po jednom cviceni sa mi zda placlivejsia... akoby sa zalovala... hodiny po cvicení
ten fliacik pri oboci, to tam ma asi stale, nie? my sme tiez cvicili vojtovku, kvoli naklananiu hlavicky, ale nikdy sme nemali nic s pokozkou
Keby to bolo este na miestach kde pritlacas, ale takto to skor bude mat inu pricinu ako vojtovku.
@michala.s je to z toho. , na milion % , to viem presne..... aj jedna baba tu na MK ma to iste z cvicenia...
Vyslovene sa jej to povyhadzovalo po celom tele, su to ako krvave bodky.... hned po cviceni.. pri prvej dcere som to nemala ani ja, ale ona sa tak mierne jedovala, ale Tamarka sa teraz tak strasne jedovala, ze bola cela jasnocervena, to som este nevidela... a hned po cviceni jej to vyskocilo na kozi..okamzite do 5 minut to mala..... a pytala soom sa na to hned tam a sestricka, ze to moze byt, samozrejme.... no mne sa to nezda OK....
a je to v podstate kde sa pritlaca, lebo sa jej tlacia ruky, tvar cela o podlozku a nozicky su tiez pritlacene a musi s nimi nasilu kopat, nakracovat :(
@pribinak nie, ten pri oboci a na vieckach to nie, to uz mala, to jej casom zmizne, to je ine...
ani my sme nikdy nic nemali ,ale ani sa prva dcera tak nikdy nejedovala az...
ono sa pri tom cviku velmi tlaci cele telicko, rucicky , cela tvaricka, trup a nozicky sa nasilu musia same posunut ...
tak som volala s jednym rehab. pracovnikom, co som mala doporuceneho v BA a povedal, ze to n by nemalo byt po cviceni ( ale stava sa to), ze sa na nu pozrie a posle nam termin, kedy by sme mohli prist.. Lebo toto evidentne nie je jediny cvik, ktory sa pouziva a dieta nesmie takto prehnane reagovať.... takze cakam jeho SMS a snad mi poradi nejake cviky, ktore budu schodnejsie pre nu.....
Lebo nema az taky extremny problem , aby som ju takto trapila...
dnes som s nou skusala cvicit ja sama doma..a vobec tak strasne neplakala, ako vcera.... vcera to bolo nieco strasne.... asi preto sa jej aj tie flaky porobili.....BOla uz aj unavena vcera, chcela zrovna spat, aj zaspala a my sme ju 5 min na to zobudili a cvicili, tak to mohlo mat vplyv,...
teraz plakala tak normalne ... ani sa jej neporobili dalsie a nove bodky na kozi, takze snad to bude uz lepsie.....
na fotkach to dobre nevidno, ale ma to dost vyrazne...