Baby, potrebujem poradiť. Chodíme na rehabilitácie a zatiaľ som sa naučila základné cviky Vojtovej terapie ako mám cvičiť s malou a to: tlak medzi rebrami a zároveň tlak na spinu. Ideme v pondelok opäťva zatiaľ máme cvičiť doma. Neviete mi niektorá poradiť, ak s tým máte skúsenosť, na ktorú stranu mám tlačiť spinu? Nie som si istá, či- ak tlačím medzi rebrami napr. v pravej línii, tak či mám tlačiť na pravú spinu alebo ľavú (zdá sa mi, že ľavú, lebo inak sa mi zdá nemožné pridržiavanie malej). Asi to znie smiešne, ale učila som sa to teraz prvýkrát a potom keď to človek len raz vyskúša a je aj v strese, doma si už nie je taký istý. Vďaka 🙂
Ak si si nie istá cvikom, radšej ho necvič a znova sa spýtaj. Ako ti radila @bonaqua2013 zober si foťák, prípadne kameru, aby si si bola istejšia. Keď ti to ukazuje fyzioterapeutka, zdá sa to jednoduché, lebo jej to ide odruky, doma však človek zneistie :(
@bonaqa2013 dobry den, prosim nas syncek bol od porodu hypotonicky s prevahou axialneho svalstva..rok v kuse sme cvicili Bobatha, aj nam fyziaterka odporucila vojtu, lenze to uz bolo trosku vtedy neskoro..maly mal 13m a nezvladal cvicenie, a mal taku silu, ze 3ja sme ho pri tom neudrzali tak sme stym prestali...uz ani cvicit nechodime, ani na masaze, uz nas vyradili...len ma velmi trapi to ze bude mat v oktobri 2roky, teraz ma 22m a staale samostatne nechodi☹stale sa musi drzat za ruciky, velmi sa boji sam chodit a mi ani len netusime ze preco....hladala som uz vela na nete konkterny cvik Vojtovej metody na stimulaciu samostatnej chodze, ale nic som konktretne nenasla...prosim vedeli by ste mi poslat nejake, foto, video alebo popis toho cviku, ak si este pamatate?? Budem vam velmi vdacna🙏❤
My sme tieťž cvičili vojtovku a my sme si všetko fotili. Takže nabudúce zober mobil s foťákom a všetko si pofoť. My sme chodili cvičiť do Olomouca - tam nás vlastne postavili na nohy, a tiež sme si mohli všetko pofotiť. Doma som to mala potom v notebooku pred každým cvičením som si pozrela a určite to bolo lepšie ako hádať kde mám dať tú ruku...