Vojtova metóda pri skrátenom krčnom svale

maja099
25. máj 2016

Ahojte. Mam 2,5 mesacneho syna. Vsimla som si ze preferuje jednu stranu. Najma pri spani. Hlava je stale na jednej strane. Je velky, silny a polohovat ho je problem, kedze sa uz posunie do svojej strany aj ked sa mu v tom snazim zabranit. Cez den na neho hovorim z opacnej strany, aj hobtak kojim a vtedy ma hlavu pekne otocenu. Boli sme u rehabilitacnej dr. Najprv povedala ze bude stacit trochu to ponatahovat, polohovat. Ked nam sestricka ukazovala dake cviky, povedala ze jemu to stacit nebude, ze mame zacat s Vojtovou metodou. Dnes nam ukazali prvu cvik. Nejako s tym nie som stotoznena a myslim ze by sa rozhybal aj sam, najma stimulaciou do strany ktoru nema rad. Mate niekto podobnu skusenost? Ako ste to riesili???

jatva
25. máj 2016

co skusit inu metodu? Bobath alebo skusit osteopata

pribinak
25. máj 2016

Vyzera to hrozne, ale je to účinná Metoda, neboj, pocvicite 2-3 mes a bude dobre
Teraz kym je maličký to ma najväčší význam. Radsej teraz s bábätkom ako bojovať neskôr so skoliozou

jankaroy
25. máj 2016

Ja som mala so synom podobny problem, po tazkom porode ( 2x mal pupocnik okolo krku ) mal diagnozu lavostranny tortikolis, tiez naklanal hlavku viac do jednej strany. Ale celkovo bol taky lenivejsi, a ked mi v 3,5 mesiacoch nechcel lezat na bruchu a stale pri tom len plakal, tak som to spomenula pediatricke a ta nam odporucila aby som neurologicku poziadala o rehabilitacne cvicenia. A tak som s nim zacala chodit asi od 4 mesiacov na vojtovku, velmi mu to pomohlo, vdaka tomu zacal pekne napredovat. Chodili sme tam pol roka az kym nezacal stvornozkovat. Potom to uz vsetko islo pekne samo, ked mal rok a 2 mesiace prvy krat sa postavil na nozky a ked mal 16, 5 mesiaca zacal chodit. Neviem ci sestricka ti nakazala s nim hned od zaciatku doma cvicit, ale u nas to bolo tak ze zo zaciatku s nim cvicila len sestricka, az potom neskor cca po 2 mesiacoch som s nim doma cvicila uz aj ja. Ano vyzera to hrozne, ale musis to brat tak ze je to metoda ktora tvojmu dietatu pomoze, stotoznit sa s tym. Moja svagrina mala so synom rovnaky problem a povzbudila ma aby som s nim cvicila cim skor, lebo do 1 roka sa da urobit s dietatkom najviac, potom je to uz tazsie. Ona zacala cvicit vojtovku so synom ked mal 9 mesiacov.Netreba sa toho bat u nas to velmi pomohlo Drzim palce 🙂

domin85
27. máj 2016

Moj syn mal velmi slaby tortikolis, dokonca ma ani neposlala lekarka, ale kedze som sama rehabka sla som za kolegynou ktora sa venuje detoma vojtovej metodike aby mi syna skontrolovala. Dala nam asi ten isty jeden cvik- maly mal cca 6tyzdnov. Potom postupne pribudli dalsie dva, neskor ked zacal vstavat uz sme necvicili tieto reflexne ale som ho napravala pri vstavani. Dnes ma 16mesiacov a boli sme na zaverecnej kotrole, kde povedala ze je uz iba nebadane vidiet ze tam ekdysi bol problem, ale toto sa spravi samo ak bude mat dost pohybu. Maly si po par dnoch na cvicenie zvykol, spravili sme si z toho ritual popri prebalovani, zaroven asi aj vdaka cviceniu sme nikdy nepoznali koliky. Ja som za toto cvicenie vdacna a keby som v rovnakej situacii znova sa venujem rovnako.

bibistec
27. máj 2016

n my sme mali brutal tortikolis keby sme necvicili vojtovku mam postihnute dieta teraz je uplne zdrava ale su aj ine metody hlavne u vacsich deti treba aby ti rehabilitacna poradila co je vhodne ale aj ta vojtovka aj ked vyzera strasne tak radsej to ako postihnute dieta