Ahojte, viem, ze su tu uz temy, ale stare a kopec uzivateliek uz je neaktivnych. Zacinam s dcerkou cvicit vojtovu metodu kvôli torticolisu, no mam pocit, ze som uplne lava. Fyzio povedal, ze to nie je nic strasne a vycvicime to rýchlo. U fyzio mi reagovala bez problemov, ani v podstate neplakala. Ibaze ona vzdy ked prideme k cudzim lezi a kuka a nic nerobi. Akonahle som to chcela s nou cvicit doma,tak rucicku uz nemala na podlozke ale snazila sa ma s nou chytit, otocit na mna kricala ako diva atd. Stlacam bod pod bradavkou a fixujem hlavicku. Fyzio mi to vysvetlil, aj video mam.... To som taka mantacka ci vam to tiez niektorej neslo?
Presne to cvičenie sme robili aj my so syncekom. Je dôležité aby si to cvičila správne. Stlačiť “bod” a dieťatko otvára rúčky. Musíš zafixovať a opatrne “stlačiť bod” smerom k podložke. Aspoň nám takto vraveli. A inak to je super, že neplače. Vojtovka nie je bolestivá. Deti placu kvôli tomu, že ich fixujeme, že nemôžu robiť čo chcú ale že my s nimi cvicime a to sa im nepáči 🙂 ak ti ešte môžem poradiť, tak stále keď pôjdete k fyzio a ukáže vám cvik, tak ho popros, že si chceš vyskúšať aj ty aby videl ako cvicis. Mne toto veľmi pomohlo, že som vyskúšala pri našej fyzio a potom už bola doma pohodicka💪 každý deň 4x vojtovka 💙 skoro rok
@adiranka
@jaass akoze baby doma sa mi strasne rozrevala, to by som zvladala keby viem ze jej tym pomaham, len prave ja nemam pocit, ze som to robila spravne, lebo mne nedala rucicku na podlozku a neotvorila ju..... To vravel fyzio ze je nasa priorita. Ona sa metala smerom ku mne a snazila sa ma tou rucickou chytit to znamena, ze som to asi pokazila nie?
No my sme to cvičili tiež, Vojtovku pol roka, ale konkrétne na synov torticolis zabral až taký strečing (súkromná fyzio Košice). Ja som to riešila aj z neuro (do jeho roka sme kvôli torticolisu boli sledovaní aj tam), a ona bola absolútne proti Vojtovke pri zdravých deťoch (nie je to len cvik, ale stimulácia nervového systému, už si presne nespomínam, kedysi som to mala nacitane). Náš syn mal konkrétne aj slabé medzilopatkove svaly a oveľa viac zabral Bobath (ten je ale tuším už pre väčšie deti, neviem si to pri úplne maličkých predstaviť, že ako). Sú deti, ktorým pomohla aj Vojtovka rýchlo, ja nevravím, že je to zle cvičenie, a najmä pre tých najmenších. Dokonca poznám takých, ktorým zabrala, čiže ak lekár hovorí cvičiť, tak cvičte, oni pomaly sa do toho dostanete a budete vedieť ako co a kde stláčať. Ale ja som efekt nevidela ani do šiestich mesiacov a hľadala som preto iné možnosti.
Ahojte prosim vas je tato tema este aktualna ?🙏🏻potrebovala by som sa nieco opytat
@oblecenie99 ahoj, prepáč, ze som neodpovedala, vobec som si nevsimla, ze este niekto reagoval na moju temu 🤦🏻ano aj mne jedna fyzio poradila strečing, lebo jej dcera mala torticolis a odmietla s nou cvicit vojtovku. Moja mala iba jemny torticolis, chodili sme k súkromnému fyzio na vojtovku iba chvilu, sam nas vyradil, ze je vsetko v poriadku a dalej chodime na bobatha inde a teda bobath je za mna skvele cvicenie a aj malu to bavi. Pri vojtovke som vobec nevedela co robim. Boli sme 1xu neurologa, ten tiez povedal, ze uplne staci cvicit bobatha, ze vojtovku podla neho nepotrebuje a ani dalsiu navstevu neuro. Mozem sa len pre zaujimavost spytat ake cviky vam dali na torticolis? Lebo co si vsimam, tak na Slovensku na to vo velkom davaju vojtovku, aj ked sa to da rozcvicit aj inak a v podstate info najde clovek len na zahranicnych strankach, na slovenských nic...
@martaatram ahoj mozes sa skusit spýtať, len neviem ci budem vediet poradit 😎
Dakujem krasne … dala nam cvik kde mam jednou rukou si zafixovat rucku a palcom pod cicusku stacit na 2 min bo a fixovat hlavicku ale neviem na ktory smer mam vyvyjat tlak aby som mu tu hlavku smerovala .. prikad ked stlacam na pravo tak hlavku mu jemne tlacit na lavo?alebo do tej strany kde stlacam prst 🙈
@martaatram no bod vzdy stlacas ten, ktory mas pri sebe takze ked dietatku stlacas bod pod jeho pravou bradavkou, tak mas jeho hlavicku po tvojej lavej strane. Hlavicku natocis do 30 stupnoveho uhlu smerom k tebe, cize k jeho pravej strane a vlastne hlavicku drzis na mieste a on tym ze ju chce otocit smerom od teba posilnuje ten krcny sval. Aspon tak som to pochopila teda. Neviem ci som to aj zrozumitelne napísal a 🤣
Uf, na začiatku to stláčanie pod prsom a ďalšie dve. Absolútne sa už nepamätám, ako sa to robilo, viem, že som polohovala malého na boku, raz jedna strana potom druhá. Žeby som nejaký bod stláčal pod lopatkou, či tak nejak... fakt sa už nepamatam. Denné aj 5 krát, ale nie pred kŕmením, nie po, nie tesne po prebudení ani pred spánkom. No a bábätká robia čo? Spia a jedia dookola, medzitým plaču 🙈 a potom po čase pridali ďalšie ešte. tak som bola už aj zúfalá z toho, že akože toto ustrážiť, urobiť, a chodiť aj vonku, obliecť seba, dieťa aj domácnosť.. bolo to hrozne a bola som rada, že to už máme konečne za sebou. A že malý je v poriadku.
Dakujem krasne cize nie tak ze ked tlacim pod pravou bradavkou hlavku smerovat na lavo ..
Ahojte, nemáte niekto náhodou video z cvičenia vojtovej metódy, kde sa stláča bod pod bradavkou a bod kde začína panva? Ďakujem
neobvinuj sa, sestra mala presne toto iste, chodili na fyzio mala nic vsetko pekne, no jasne ze ked uz bola vascia trosku sa viac vzpierala, no doma jacala ak diva, sestra plakala spolu s nou pri tom. ono ked place to znamena ze reaguje, nerob si z toho nic ma to tak byt musis to zvladnut. ja ked som videla co sestra ako ju musela spacifikovat doslova, no koniec. zvladnete to