Vodová stolica u 10-mesačného

13. feb 2024

Ahojte,

Skôr než urobím paniku a zburcujem pol nemocnice sa chcem opýtať ci mi neviete poradiť.
Syn 10 mesiacov dojceny plus tuhá strava zavedené takmer všetko mal 2 dní redsiu stolicu a dnes už kaka úplne vodovu resp. Vodu slabo žlto zelenej farby a strieda sa to s kasovitou žltou sfarbenou.
Mam robiť paniku môže to byť niečo vážne momentálne sme odcestovaný vraciame sa pozajtra chcem písať pediatricke aby nás vzala na vyšetrenie. Alebo sa to dá riešiť doma? Som prvorodicka nemám zažite takéto kalamita problémy.
Ďakujem za rady.

anavixy
13. feb 2024

Nasadit probiotika Enterol/nekadex alebo probiofix imun (dolezite aby obsahovali kmene LGG ale o S.boulardii). Zabezpecit dostatocny prijem tekutin! Teda dojcit na poziadanie alebo ponukat casto. A sledovat znamky dehydratacie (prepadnuta fontanela, malo pomocenych plienok, suche sliznice, plac bez slz, malatnost/spavost), ak by bolo dieta dehydratovane alebo odmietalo dojcenie alebo vodu, treba hned vyhladat lekara. Okrem toho mozes davat tasctan alebo smectu, ak vypije. Papat moze banan, ryzu, zemiaky, mrkvu, jablka, varenu zeleninu, biele masko, proste lahke nemastne a neprehanajuce potraviny. No dolezite je aby pil! S pediatrickou konzultuj a keby bol problem (hlavne ta dehydratacia), chodte na pohotovost.

gvenduska
14. feb 2024

Nemá aj iné problémy horúčku malátnosť stále spi ard
Mi sme toto mali a bol to rotavirus

autor
15. feb 2024

@gvenduska nie nie práveže je čulý hra sa raz papa normálne inokedy poslabsie... Na dovolenke nám dali prášky elektrolyty a laktobacili je to lepšie ale stále ma dosť časti stolicu

timea301196
15. feb 2024

Nejdú zúbky? Nám toto robia zúbky. A dcéra ma už 16M