Vodný pruh u chlapca na semenníku

dargelis
16. okt 2014

Mám 4 mes.synčeka ktorého budu operovať na vodny pruh semenika...vie mi dakto povedať ako to prebieha a ako to dieťa znáša??

sylvia225
17. okt 2014

ahoj. môjmu synovi ho operovali. dlho sme sa nevedeli "dočkať" operácie, vždy na termín bol nachladnutý, chorý, soplavý ... ale, keď už to prišlo, mala som väčšie nervy ja ako on. znášal to v pohode. mal malinký rez na podbrušku, v zhybe mu to spravili, zle znášal akurát nejedenie pred a po, bol smädný a bojoval 🙂 ale na večer už chodil, na druhý deň už lietal po chodbe a išli sme domov. operovali nás na kramároch. u môjho lukiho čakali rok, že či sa vstrebe /zistili sme to asi tak, keď mal ale 3-4 mesiace/. keby bolo po mojom, dala by som mu to zoperovať hneď .... 2x sme pruh "brali" na dovolenku a vždy som sa bála, že tam sa mu s tým akurát niečo stane

baaabenko
17. okt 2014

Ahojky. Mna prekvapilo ze tak male miminko idu hned operovat. Moj maly mal tiez vodny pruh na semeniku ,inak povedane hydrocelu a chodili sme len na kontroly lebo nam lekarka povedala ze zvecsa sa to do dvoch rokov veku dietatka vstrebe samo. A tak aj bolo maly bude mat teraz v oktobri dva roky a po hydrocele ani stopy a ziadnou operaciou sa to riesit nemuselo. Len ak by to nezmyzlo do tych dvoch rokov by to riesili operacne. Inak toez som nu to nasla prvykrat ked mal cca styri mesiace.

lusily
17. okt 2014

Náš malý tiež mal hydrokélu, prakticky hneď od narodenia. Chodievali sme každé dva mesiace na kontrolu na urológiu, keď sme tam boli naposledy, malý mal cca 10 mesiacov, tak nám lekár povedal, že v našom prípade by to malo zmiznúť, keď malý začne chodiť, lebo po stlačení mu tekutina odtekala do brušnej dutiny. A ak nie, tak by ho potom operovali. A mal pravdu, teraz keď už chodí, po hydrokéle ani stopa, tak dúfam, že už to tak zostane, neviem, či sa to ešte môže vrátiť. V decembri ideme na kontrolu tak sa popýtam.

dargelis
autor
19. okt 2014

no aj nám vravel doktor že sa to časom vstrebe ale nášmu malému to stále rastie už to ma také veľke že nemôže poriadne sedieť a začalo to meniť farbu na fialovo tak sa rozhodlo že sa bude operovať..len by ma zaujímalo ako to je keď pred operáciou nesmie dieťa papať,veď takému malému v noci keď nedam mliečko tak bude plakať až do rána..:( ako to riešia,dávaju im dačo na spanie??!! Bojim sa toho všetkého..:(

mirka2003
18. nov 2014

Ahojte dievcata, ked sa ten pruh vstrebaval neostala vasim syncekom v semenniku taka makka hrcka? (akoby tretie vajko)