Ahojte maminky, dnes sme boli v poradni s nasim skoro 4mesacnym synom a doktorka povedala, ze ma vodu v miesku, tak nas poslala na chirurgiu, nech to pozru lekari. Mali ste to niekto? Co s tym robili? Dakujem za odpovede.
aj náš Adamko to mal..............ale iba máličko...........teraz mal 3 mesiace a zmizlo to.....aj doki povedala, že je to už OK...
aj náš Simon to má, ale zmenšuje sa mu to, už to má len také mini
tak aj ja sa pridavam k tejto teme moj 3 mesacny drobec bol min.tyzden operovany na hydrokelu v BA .... hydrokelu sme mali od narodenia ale vobec sa nam nevstrebavala skor sa to zhorsovalo takze operacia boli nutna a rychlo aby mu neodumrelo vajicko ,takze sme boli v pondelok na poradni ,v stredu v BA a v piatok nas operovali ,ale malinky to zvladol paradne ,rany mame v podbrusku 2 asi 4 centimetrove ,zajtra ideme na prvu kontrolu ,prepustili nas na 3 den kedze sme boli bez komplikacii
Ahojte, my máme íst teraz na operáciu a velmi sa bojíme ako to zvládneme malý, máme 2,5 roka...ako to znášali po operácii Vaše detičky? Dakujem
@benkovamartina ahoj ,no drobec to zvladal paradne 100x lepsie jak mamina ;) teraz sa mi uz lahko pise ale my sme mali taky hura system lebo v pondelok mu stvrdli vajka a v stredu rano nas primali na urgent na kramaroch a kedze som ani nevedela co nas caka len som revala vkuse :( ale malinky to zvladol super ,mali sme 3 mesiace ked nas operovali a po operacii ani nevrackal celkom dobre znasal narkozu ,kedze bol taky drobec ani si netrhal infuzku nic ,ale aj vedla nas co bol chlapcek dobre znasal ten mal okolo roka par deticiek vrackalo trosku ale vacsinou do druheho rana je to v pohode.
Hlavne treba ranku osetrovat pretoze my sme mali najvacsi problem s ranou :( malinky ma 10 mesiacov teraz a ranka sa nam definitivne zavrela pred tyzdnom(!!!!!!!!!!!!!!) kedy mu vyhnisal posledny steh :( a to ani nebudem hovorit ze sme museli byt este 2x prijaty lebo to mal zahnisane a museli mu to cistit .
Po operacii nevyplachuj ziadnym repikom aspon prvy tyzden preplachuj Betadinom a davaj sterilnu gazu . Az ked budes vidiet ze je to naozaj ok mozes repik ,nam poradili repik a na dva dni potom co nas pustili sme leteli spat zo zapalom :(
@martinam79 Ahojko, sme po operacii , nastúpili sme 19.9. a robili nas 20.9, . Na 8 rano sme sa mali hlasiť a predopečane sme si porobili týžden pred tým u svojej lekarky... ale v nemocnici sme ležali nie na detskom oddelení ale na urologii čo ma prekvapilo, všetky chlapi a ja s malým :D
V den prijatia sme išli na detske oddelenie na vyšetrenie pred operaciou, potom na interne predoperačne a ešte na urologicku amb. v nemocnici. Všade so mnou a s malým chodil manžel, keby musím ísť všade sama neviem ako s malým zvládnem, všade mi plakal, držala som jeho na rukách, papiere, slzy mi tiekli prúdom, pýtal sa stále domov...Manžel odišiel o 17 večer.
O 17 nam dali čípok na vykakanie. Od polnoci sme nejedli a nepili. Rano sa malý zobudil o 7:10 a 7:15 prišla sestrička zobrať postel a že ideme dole na operačku.
O 7:30 na predoperačke kde sa zobudzaju pacenti nam dali vypiť vodičku taký oblbovak, sestrička s operačky priniesla hračky a hrala sa s malým až do 8 a skamaratila sa...sem tam si ho pýtala na ruky a normalne aj išiel...som sa čudovala... tak mi ho bez plaču zobrali na operačku a ja som pred operačkou čakala do 10:15....
Strašný strach a stres....
A potom sme ešte hodinu a pol boli na zobudzačke kde nas sledovali lebo dosť malý vracal ale nemal bolesti, bol omamený stale a prespal to...
Potom sme celý den spinakli, par krat si chcel dat dolu umelu ihlu čo mal napojenu v ruke ale hned poobede mu to dali dole, máme skoro 3 roky, vedela som mu to vysvetliť že to musí mať...koli tomu, že keby vracal ešte aj poobede dali by mu infuziu koli výžive...
V noci spal dobre, raz sa zobudil, že pindo ho bolí ale hned zaspinkal, sestrička povedala, že keby niečo hned mu daju proti bolesti ani nebolo treba.
Už na druhy den zliezal sam z postele, robil mostík o dve postele a bežkal po chodbe... a to mu sťahovali pinda teda predkožku, rezali podbruško teda oni tomu hovoria pruh a na vajíčku ma par stehov...
A sme po operacii a vyberaní stehov , pinda sťahujeme a natierame ale na ranu nemame nič davať, kupať sa nemožeme, len sprchovať a ranu mame krasnu čistu a hojí sa, bez začervenania.
Baby a ako to vyzerá? Zajtra máme ísť na chirurgiu... Má modré vajíčko a trochu zväčšené... Je to ono?
Dobrý večer prajem môj malý synček má 7 mesiace a od malička ma vodu v semeniku povedal doktor o dva roky na kontrolu ale už asi cca 3 tižne pozorujem v plienke také ružové v moči nekedi to je iba oranžové môžte mi povedať a poradiť mám s ním ísť k lekárovi či ďakujem.
Dobri vecer chcemsa spitat cimi neporadite mam sina 4 rocneho aze vraj ma vodicku u vajicku dole comam robit obiednani sme aj na urologiu
@marienka987 ahoj malý bude mať 10 rokov a má troška zväčšené vajíčko že keď viac chodí alebo keď je na wcku alebo keď je na bicykli mi hovoril že mamina vtedy mám také zväčšené ....ideme na dovolenku ale zatiaľ je v pohode len čo robiť ??zavolám asi lekárke čo a ako ....alebo mám sledovať nič zapalene nemá ani omodrene ...ďakujem
@randrea ahoj🙂, odborny nazov je hydrokela, ma to dost vela chlapcekov. Vznika preto, lebo sa nad semennikom nieco poriadne neuzatvori. My sme ju mali a dost silnu, ak by sa neuzatvorila do 1,5 r tak hrozila operacia, nastastie sa to zlepsovalo a pred 1 rokom vymizla uplne😉