Vlhký kašeľ a zatekajúce sople

alickaf
9. feb 2024

Maminky, som zúfalá ..
13m synček, pred cca desiatimi dňami mu začali teploty a trosku pokaslieval. Sli sme k dr, ktorá povedala že má zadnú nádchu a dala trifed na riedenie hlienov aby sli von a pamycon do nosa. Teploty prešli po 2 dňoch, no kasel nabral plnú silu posledné dva dni. Dusi sa cely deň a o noci ani nehovorím, kašle každých 30 sekúnd. Do toho neúnosné množstvo soplov
Sople má husté biele, ťahavé a zároveň číre mu vytekaju z nosa

Trifed aj pamycon sme už museli vysadiť, lebo ich užíval už 7 dni. Na noc mu dávam ešte stále Stoptussin a dr predpísala dnes po telefóne do nosa uniflox. ( povedala že chodiť nemame, keď tak v pondelok) .. Samozrejme odsavam, dávam libenar a aj kvapky do nosteka.. no mám pocit že sa to len a len zhoršuje. To odsávanie nemá zmysel, jemu idu sople na litre.. odsajem a do minuty mu tak tečú že až z brady mu kvapkaju..
na noc dávam na radiátor mokrý uterák aby sa mu lepšie dýchalo, pod postieľkou má cibulu. + fenistil kvapky na noc.
Inhalator mame objednaný, príde v pondelok alebo utorok.
Ako mu pomôcť ešte? Ja už neviem čo robiť, hrozne sa trápi s tým kašľom hlavne v noci.. úplne počuje jak chrapci, chrápe a buble mu to v nose
Ďakujem 😞

dzulli1980
9. feb 2024

Pokiaľ má sople číre, netreba dávať kvapky do nosa, nič na riedenie hlienov, cibuľu spod postele daj preč ... len odsávať ... a čo sa týka Stoptussinu, moja dcéra si išla po ňom vykašľať pľúca, u nás funguje úplne opačne, stav zhoršuje ... ja osobne by som dávala len Fenistil kvapky 2 x denne.
@alickaf

lusi89
9. feb 2024

@alickaf synovi na takyto kasel a hlieny (biele tahave, pocas dna aj cire) poradili davat solmucol (posledna davka najneskor o 17tej), jazveciu mast na priedusky a na noc zodac (je aj alergik), vyvysena poloha a otvorene okno. skuste sa poradit v lekarni ci je vhodny solmucol aj pre mensie deti, moj je starsi (5 rokov).

alickaf
autor
9. feb 2024

@dzulli1980 však ale on je totálne zahlieneny ani dýchať nemôže. Aj dr to povedala, tak prečo mu nemam dávať nič na riedenie hlienov ?

dzulli1980
9. feb 2024

@alickaf No pokiaľ má sople riedke, netreba ich riediť ... lebo mu z nich robíš "vodu", stekajú mu dole hrdlom ... a preto ho dráždi na kašeľ ... kašeľ má aký? ... predpokladám, že suchý.

lilyianka
9. feb 2024

@alickaf na hlieny je dobrý Sinupret. A na dusivy kašeľ Trifed žltý. Zelený Trifed podporuje vykašliavanie.

alickaf
autor
9. feb 2024

@dzulli1980 nie vlhký, vykaslieva

lusi89
9. feb 2024

@alickaf aj inhalator je dobra volba pocas choroby, neskor moze drazdit este viac ked sa hlieny uz uvolnia, syn inhaluje prve 3 dni, neskor uz nie. A mozete skusit vincentku, yabro alebo ambrobene len neviem ci nebude problem obsediet pritom

hariet
9. feb 2024

Tiez si myslim, ze hlavne treba poriadne odsat. Najprv morsku vodu (sterimar alebo physiomer), pockat a odsat vsetko. Ono tie sirupy na riedenie hlienov je podla mna dobre uzivat len par dni, potom mam pocit, ze tu produkciu hlienov paradoxne zvysuju. Moja nedavno zacala takisto teplota a hlieny, nasadila som uniflox hned a uz druhu noc spala dobre. Verim, ze aj vam pomozu tie kvapky. Ostatne sirupy by som uz vysadila.