Ahojte, nemáte náhodou podobné skúsenosti? V troch mesiacoch to začalo suchým kašlom, cca po týždni užívania Stoptussinu sa kašel zmenil na vlhký. A ten nie a nie prejsť (používali sme Ambrobene, Solmucol aj Stodal). Drobec si odklašliava ako starý človek :o), cca dva-tri týždne ťaháme "zadné"soplíky. V nošteku napohľad nič, ale s odsávačkou na vysavač nám idú biele soplíky. Problém je aj v tom, že občas chrčí. Dospelý človek si v takomto prípade odkašle, ale neviem ako jej pomôcť, aby sa jej lepšie odkašlalo. Doktorka tvrdí, že nález žiadny, len je zahlienená. Fakt neviem ako jej môžem pômocť, aby to konečne prestalo. Skúšala som aj olejové obklady na hrudníček, pomohlo to vo vykašliavaní, ale kašlu sa stále neviem zbaviť.
@zlatusik28 Radšej s ňou zajtra pojdem opať k lekárke, som tam skoro každých 10 dní ☹. Tiež sa obávam, aby jej to nesadlo na priedušky. Ďakujem za odpoveď :o)
@michaela444 kojis?
@latvia ano kojíme sa
skusala si kvapkat materske mliecko do nosteka?
@michaela444 aj keby si tam mala byť každý týždeň, je to tvoje bábo a jeho zdravie, tak sa neboj, bude dobre
@latvia skusala som uz aj materske mliecko, fakt uz neviem ako jej mam pomoct...
@michaela444 mozno poradi @strapco13 , je ORL dr.
skusali ste zmerat vlhost vzduchu? Ci nemate prilis sucho v byte? Neskusala si vysadit kravske mlieko? Ono moze prechadzat alergia cez Tvoje mlieko na dieta a to sposobuje zahlienenie.
@michaela444 pytaj sa na imuno-alergologiu 😉
@maruskach zvlhčovač ide u nás na plné obrátky 🙂 Nevieš aká je optimálna vlhkosť v byte?
od 40 do 55, tak mi vravel jeden lekar
inak, mi sa liecime dost homeopatiou a nas homeopat tvrdi, ze ked dieta prechladne od mocoveho mechura, tak sa potom telo cisti a to prostrednictvom soplov, ze tak to vlastne odchadza s tela. no neviem, ci ste takemuto riesniu nakloneni
@maruskach
ahoj, až teraz som si všimla tvoju odpoveď. To vážne? Môže to súvisieť aj s močovým mechúrom. To by ma v živote nenapadlo. Pomáhajú Vám tie homeopatiká?
@michaela444
nam homeopatika pomahaju, stale sa liecime iba nimi, aj my dospeli a uz kopa ludi z nasej rodiny. Vyliecili pripady alergie, kde lekarky tlacili stale len ATB. Je na nich dobre, ze ich mozu uzivat aj babatka, mozu sa brat dlhodobo.
@michaela444 ja osobne skúsenosť nemám, ale moja sestra áno. Malému začala dávať kašičku, popritom kojila a stala sa taká vec, že mu žalúdok nevedel spracovať laktozu, a tá sa premieňala na hlieny. Ked je dieťatko alergické, môže ho z mlieka preháňať, ale stáva sa aj to, že hlien zostane v tele a zahlieňuje dýchacie cesty. Presne toto, čo opisuješ sa dialo s malým. Doktorka už strašila sestru, že to vyzerá na zápal pľúc a potom mu urobili testy a zistili alergiu na laktozu. Aj toto môže byť jedna z možností. Niežeby som chcela strašiť, len som sa chcela upozorniť aj na iné možnosti...
Nám malá tiež tak chrčala a my sme jej dávali najprv libenar, odsávali sme....nakoniec nám pomohol nasivin pre kojencov.
@michaela444
v pondelok sme boli vsetci u naseho homeopata na kontrolu. Tvrdi, ze momentalne je vela crevnej chripky, ktora sa prejavuje soplami a kaslom.
Urcite najdete nejaku homeopaticku kliniku, alebo poradnu nablizku, kde by Vam urobili merania a nasadili liecbu.Ja davam len homeopatika, aj na posilnenie imunity. Len sa nenechaj prehovorit lekarkou na ATB, ako je to u nas velmi dobrym zvykom.
mamicky, nasa 2 rocna dcerka kasle vlhkym kaslom uz dva tyzdne, uziva od zaciatku Solmucol sirup na vykasliavanie, pomaly sa to zlepsovalo, ale posledne dva-tri dni je to zas horsie, v noci relativne klud, ale rano, ked vstane, tak kasle fest a potom aj cez den priebezne...ako dlho moze takyto vlhky kasel trvat a z coho moze byt? boli sme u lekarky, hrdielko kludne, dychanie ciste, iba do nosa sme dostali Pamycon, lebo ma aj sopliky trochu...je dva tyzdne na vlhky kasel uz vela alebo este v norme? moze byt vlhky kasel aj z alergie, alebo tam skor iba suchy byva? okrem toho este berie uz par mesiacov Singulair a Xyzal....
@michaela444 no, so 4 mesačným také skúsenosti nemám, ale môj malý, mal asi 3 rôčky, takto kašlal asi mesiac v kuse. A doktorka nám tiež tvrdila, že mu nič nie a bolo to presne v takom období, september, oktober. A po mesiaci kašlania z toho dostal zápal priedušiek. Ja si myslím, že to vtedy mohlo byť buď počasím alebo alergiou. Tiež vybral všetko možné a nič nepomáhalo. Každý sa ma pýtal, že prečo s ním nič nerobím, keď tak kašle, ale veď mu ani nič nebolo, len kašlal a nález žiadny. Ale u takého malého to nie je dobré. Možno by som skúsila alergologiu, ale neviem, či už aj také malinke tam chodia. Alebo ísť aj k inému lekárovi, pretože nám sa už raz stalo, že naša doktorka nič nevidela a na druhý deň mal u inej lekárky tak silne zapálené hrdielko, až mal pľuzgieriky. tak sa držte a čím skôr zdraví