Vlasová krv v stolici

evi098
17. jan 2021

Ahojte doma mam 5tiznoveho chlapceka us 3tizne ma vlasovu krv v stolici nieje jej vela ale je tam za dr som bola hned mu predpisala kvapki Kanavit ktorre mu mam davat raz ta tizden ( jednu kvapku ) pred tiznom som bola za dr urobila mu niake tie testi z ritki no testi visli ze vsetko je v poriadku kvoli davke kvapiek nesmiem dokrmit UM takze plne kojim ... ma stim niekto nieaku skusenost ak sno co pomohlo ? Tvrdu stolicuu nema vsetko vizera dobre dr aj povedala ze to zmizne samo no js sa stim stresujem mohli bi ste mi niako poraditt ????

lyci
17. jan 2021

@evi098 skusila si nejest ziadne mliecne produkty? ziadne mlieko, jorgurty ani syry

berry266
17. jan 2021

ahoj, ak ho plne kojíš mala by si zo stravy vysadiť všetko mliečne. môže u dieťatka ísť o alergiu na kravské mlieko. vtedy sa zvykne na v stolici objaviť krv. u tam malých detí sa krvné testy nerobia. až okolo 1.5-2r na alergologii. takže odporúčam úplne vylúčiť mlieko z tvojej stravy. prešla som tým nieje to ľahké, ale dá sa to zvládnuť.

mmoonna
17. jan 2021

Môj syn to mal. Najprv vlásočnice, potom už riadna krv. A bola to alergia na biekovinu kravského mlieka

evi098
autor
19. jan 2021

@berry266 budem musiet viskusat visadit vsetko mliecne mislite si ze ak to po tiznu nepomoze mala bi som is spat za Dr ci nieje iny liek nato pretoze tie kvapky kanavit mu vobec nepomahaju

evi098
autor
19. jan 2021

@mmoonna a nezistily bi mu to us? Ked chlapcekovi robili viter ?

berry266
19. jan 2021

@evi098 to sa robí z krvy tak ako som písala vyssue, ale potravinové alergie sa zisťujú u detí až vo vyššom veku. ak teda chceš skus na pár týždňov úplne mlieko a mliečne výrobky vylúčiť zo stravy ty, lebo cez tvoje mlieko dostáva všetko....

evi098
autor
19. jan 2021

@berry266 aha uz rozumiem skusim to aspon na tizden a uvidime ci sa nieco zmeni

mmoonna
19. jan 2021

@evi098 nie z usg by mu to nezistili. Nám to Dr. hneď povedala podľa príznakov. Zmenila mu umelé mlieko, keďže som ho nekojila a hneď mu bolo lepšie. Pokiaľ ho kojíš, tak ty musíš mať úplnú bezmliečnu diétu.

evi098
autor
20. jan 2021

@mmoonna a co ked chcem prestat kojit a prejst na UM ? Dokrmovala som ho zo zaciatku asi tizden s Nutrilon tak asi v noci 2 as 3 krat mala bi som skusit nutrilon alebo ine umele mlieko ?

mmoonna
21. jan 2021

@evi098 nas mal Nutrilon od začiatku a práve vtedy začal mať tu krv. Potom mu ho MUDr zmenila na taký, ktorý sa berie pri alergii,neviem už ako sa volá,krv bola stále. Potom iná MUDr. dala ešte nejaké špeciálnejsie mlieko,ale stále bola krv. Tak nás nakoniec poslala na gastro a tam mu predpísala mlieko špeciálne určené be alergiu na bkm. A to mu konečne zabralo. Bral ho do cca 1 roku .

evi098
autor
22. jan 2021

@mmoonna noo uvdime dnes som volala MUDr a ona ho objednala na zajtra na krvne testi ci nieje alergicky na mliecne virobky a ked alergicki nebude tak ho necha v pondelok na pozorovanie dufam ze zistime pričinu :/

berry266
22. jan 2021

@evi098 u takto malých detí sa to nedá z krvy zistiť...čiže zbytočne mu bude brat krv....

evi098
autor
23. jan 2021

@berry266 no ja som s tiez aj docitala ze to takemu malemu dietati nezistia no tak zobrala mu krv ci niema alergicku reakciu na mliecne virobky a aj ci nema niečo s pečenou v pondelok bi mali bit tie visletki noo uvidime co dalej ked ne tak si ho budu chciet nechat na pozorovanie