Vitiligo - liečba na klinike v Bratislave

stuplik174
4. jan 2022

Dobrý večer,má niekto skúsenosť s liečbou vitiliga u dieťaťa v detskej dermatologickej klinike v Ba? Ďakujem

matovicova
4. jan 2022

@stuplik174 to by ma zaujímalo ako to chcú liečiť, mojej mame povedali, že sa to liečiť nedá...

kaciatko321
4. jan 2022

Aj mne to povedali, mam to od 12-stich a teraz mam 34,a stále mi hovoria že nato liečba neexistuje

sandyan
4. jan 2022

Aj ja tak viem,ze liecba nato neexistuje

zuzubb007
4. jan 2022

Neexistuje ziadna liecba na to ma to moj muz, existuju kadiake masticky a ozarovania ale to je len biznis a vysledky ziadne, len sa s tym zmierit postupne to ide cez cele telo, aj kamoska ma ta jr uz na pol flakata

stuplik174
autor
4. jan 2022

@matovicova dobrý večer ,neviem ešte sme tam neboli.Ani som pôvodne nechcela ísť keďže maly to má výraznejšie zatiaľ iba v oblasti genitálií a pod pazuchami ale pomaly mám pocit že sa to posúva aj na očká.A to už je viditeľnejšie oblasť.Snazila som sa s tým zmieriť ale bojím sa aby on nemal problémy.Videla som nejakú sšpeci liečbu aj fotky malého dievčatka kt.bolo v Bratislave ale nie v detskej klinike a krásne sa zapigmentovali miesta s vitiligom.Ale nás pani doktorka stále posiela na detskú kliniku,keďže ona je obvodná lekárka a nemá s tým skusenosti chcela by aby sme aspoň vedeli či netreba tieto miesta špeciálne kontrolovať.Len na internetovej stránke kde je možnosť sa objednať je viacero lekárok a nemám potuchy ktora by mohla byť fajn.

kaciatko321
5. jan 2022

Aj ja som počula o klinike v BA, ale či to naozaj funguje neviem
Ja som sa s tým za tých viac ako 15 rokov zmierila a úplne chápem tvoje obavy že sa bojíš ako to bude vnímať on, ja keď sa mi to začalo robiť, tiež mi nebolo všetko jedno, je to nepríjemné a okrem toho všetci sa ma pýtali čo to mam, cítila som sa menejcenna, ale teraz už je to v pohode

stuplik174
autor
5. jan 2022

@kaciatko321 no všetci hovoria že on je silný ale nevieme ako to bude vnímať v puberte.Snazim sa mu hovoriť že to nič nie je ale neviem....uvidíme.Skusim tu Bratislavu a keď budem niečo nové vedieť, napíšem.

kaciatko321
5. jan 2022

@stuplik174 no daj vedieť, lebo ja som chodila na ožarovanie, ale vôbec mi to nepomohlo, tak dúfam že budeš mať viac šťastia, držím palčeky

matovicova
5. jan 2022

@stuplik174 veľmi pekne vám ďakujem za odpoveď. Som z Bratislavy a o tejto klinike som vôbec netušila... Pozriem to.
Este som vám chcela napísať, že vy môžte ísť na aku kliniku chcete, nemusíte sa orientovať výhradne na to, čo vám pediater odporučí. Okrem toho výmenné lístky, boli tento rok zasa zrušené. Aj tak si v súkromných klinikách musíte všetko uhradiť, takže ozaj môžte ísť tam, kam vy uznáte za vhodné.
Ak môžem poradiť, skúsila by som na kliniku zavolať, spýtať sa či dieťatko vysetria a ktorá pani doktorka má najlepší prístup k deťom. Držím vám palce 🍀