Vitamíny pri cvičení pre chlapca v pubertálnom veku

4. máj 2023

Ahojte,,

mám doma chalana v pubertálnom veku, chodí do posilovne a videl tam , že jeho rovesníci užívajú nejaký vitamín Ahwagandha. Máte niekto skúsenost? Na nete som toho veľ nenašla, jasné , že mu to nechcem dovoliť. Bojím sa toho.

Ďakujem za každý postreh.

rebrambora
4. máj 2023

Je tu o tom viac ten. Zadaj si hore do hladacika.

vava_1994
4. máj 2023

Nech si radšej kúpi protein a kreatin…tieto veci mi prídu byť strašne zbytočné pchať do tela. Niesom samozrejme expert ale nejaký ten piatok cvičím a keď chve nabrať svalovú hmotu tak nech poriadne cvici a užíva tiwto 2 veci

vava_1994
4. máj 2023

@vava_1994 myslím to tak ohľadne cvičenia, keď to teda videl u kamošov. Mama to brala kvôli stresu a počas ucmenia sa na štátnice mi to tiež pomohlo…ale aby to on mal brať kvoli cvičenie je zbytočné

lucia851
4. máj 2023

Môj syn pije iontove napoje

autor
4. máj 2023

@vava_1994 tiež si myslím, že 14 roční , aby brali takéto veci je to pre nich zbytočné, môže im to nejako ublížiť?

autor
4. máj 2023

@lucia851 koľko má rokov syn?

autor
4. máj 2023

@vava_1994 nemôže im to nejako ublížiť?

lucia851
4. máj 2023

Syn má 13

vava_1994
4. máj 2023

Všade sa uvádza že to nieje vhodné pre deti a to zrovna keď má aj 13 rokov..ako to, že to jeho kamaráti užívajú?

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diamondsspaces
4. máj 2023

Také deti by nemali piť žiadne iontove nápoje a ani žiadne proteíny a kreatívny. Na čo? Také dieťa ešte nepotrebuje naberať svalovú hmotu, iba si svaly dostatočne precvičovať. Ani si nepotrebuje zvyšovať výkon . A dokonca ani znižovať si kortizol Ahwagandhou . Vysvetlite im to prosím vás ,kým si spôsobia zažívacie problémy. Tvaroh, mäso, sója, strukoviny, jedla s nízkym glykemický indexom aby mali energiu na dlhšie nie len na 10 minút.

janka1011
5. máj 2023

Neviem, koľko má tvoj syn rokov, ale toto by som mu v žiadnom prípade nedovolila. Ani to, ani žiadne iné doplnky, ani žiadne iontové nápoje a pod. Je to vyslovene nevhodné pre deti, až škodlivé. Syn je aktívny športovec, ale toto mu od mala vysvetľujeme, keďže viem ako to teraz u mladých funguje, aby sa na to nedal nikdy zlákať. Ďalsia vec, do min.15 rokov tiež nie je vhodné naťahovať sa v posilňovni s činkami.

lucia851
5. máj 2023

@janka1011 nás chodí na florbal a tie iontove nápoje sú len vitamíny neviem čo je na Tom zle

vava_1994
5. máj 2023

@janka1011 na proteine nieje nič zle, sú to len bielkoviny…ked normálne človek prijíma jedlo, cvičí a po cvičení si dá protein tak to vôbec niak neškodí. Samozrejme, že deti by mali prijímať bielkoviny iným spôsobom ale absolutne to nieje škodlivé😂