Ahojte,,
mám doma chalana v pubertálnom veku, chodí do posilovne a videl tam , že jeho rovesníci užívajú nejaký vitamín Ahwagandha. Máte niekto skúsenost? Na nete som toho veľ nenašla, jasné , že mu to nechcem dovoliť. Bojím sa toho.
Ďakujem za každý postreh.
Nech si radšej kúpi protein a kreatin…tieto veci mi prídu byť strašne zbytočné pchať do tela. Niesom samozrejme expert ale nejaký ten piatok cvičím a keď chve nabrať svalovú hmotu tak nech poriadne cvici a užíva tiwto 2 veci
Môj syn pije iontove napoje
@vava_1994 tiež si myslím, že 14 roční , aby brali takéto veci je to pre nich zbytočné, môže im to nejako ublížiť?
@lucia851 koľko má rokov syn?
@vava_1994 nemôže im to nejako ublížiť?
Syn má 13
Všade sa uvádza že to nieje vhodné pre deti a to zrovna keď má aj 13 rokov..ako to, že to jeho kamaráti užívajú?
Také deti by nemali piť žiadne iontove nápoje a ani žiadne proteíny a kreatívny. Na čo? Také dieťa ešte nepotrebuje naberať svalovú hmotu, iba si svaly dostatočne precvičovať. Ani si nepotrebuje zvyšovať výkon . A dokonca ani znižovať si kortizol Ahwagandhou . Vysvetlite im to prosím vás ,kým si spôsobia zažívacie problémy. Tvaroh, mäso, sója, strukoviny, jedla s nízkym glykemický indexom aby mali energiu na dlhšie nie len na 10 minút.
Neviem, koľko má tvoj syn rokov, ale toto by som mu v žiadnom prípade nedovolila. Ani to, ani žiadne iné doplnky, ani žiadne iontové nápoje a pod. Je to vyslovene nevhodné pre deti, až škodlivé. Syn je aktívny športovec, ale toto mu od mala vysvetľujeme, keďže viem ako to teraz u mladých funguje, aby sa na to nedal nikdy zlákať. Ďalsia vec, do min.15 rokov tiež nie je vhodné naťahovať sa v posilňovni s činkami.
Je tu o tom viac ten. Zadaj si hore do hladacika.