Prosím o názor. Malý ma 5r. Berieme dlhodobo Imunoglukan, plus D cko a do čaju práškové céčko. Sem tam dostane gumený cukrík Vibovit. Tak je tiež Dcko Chcem nasadiť rybí olej. Mam vysadiť teda to Decko aby toho nebolo veľa? Nechcem to nejak preháňať, chorý veľmi nebývame ale ozaj poctivo dávame vitamíny od začiatku jesene pokiaľ treba. A rybí je lepší olej alebo pastilky gumové? Chcem skúsiť mollers olej. Ďakujem
@katkapalo1 podla mna je to uz teraz veľa co davas zdravemu dietatu. Ak ešte niečo pridas ved bude ako chodiaca lekáreň. Cez zimné obdobie ked nebýva chorý úplne stačí D a C.
@katkapalo1 aj mne sa toho už zdá veľa 😁 ale rybí olej je super. Môj syn býva veľmi chorlavy, od augusta som mu nasadila imunuglukan, D-cko a C-cko a ako začal so skolkou každý mesiac 2 týždne chorý doma tak mu doktorka ešte dala bronchovaxon na podporu imunity pri respiračných problémoch a stále rovnsko. Tak som mu sama nasadila od decembra iba rybí olej a D a odvtedy klop klop nic. Nič iné neuziva. Môžem len a len odporučiť https://www.vitamino.sk/p/olej-zo-zralocej-pece...
Ja som ho kedysi tiež užívala a veľmi mi pomáhal na zimné obdobie, len je dosť dráhy ale teraz pri synovi som si povedala ze ešte teda toto skúsim a pomáha konečne. 🙏
Ja by som to skôr "riešila" potravinami ako tabletkami
ja dávam mojim škôlkarom rybí olej
Takto nemyslím si ze dávam veľa pretože ráno dám imunoglukan. Poobede jednu max dve kv Decka. To je denne. Potom už len obcastne bud jeden vibovit kde je aj zinok atď alebo céčko do čaju. Toto nedávam pravidelne. Chcem ale vysadiť to Decko namiesto toho dat ten rybí. Pravdaže veľa ovocia máme zaradené do stravy ale rybu mi nezje. Takže nieje chodiaca lekaren. Len inak ako doplnkami sa niektoré vitamíny u nás doplniť nedajú
@petrisa213 tento som pozerala má super recenzie. Možno som sa zla vyjadrila ale nemáme veľa vitamínov. Imunoglukan a decko 1 max 2kv denne. Občas céčko do čaju alebo 1 vibovit kde je aj zinok a nejaké iné vitamíny ale to dávame občas. Decko by som vysadila a dala ten rybí potrebujeme aj koli zraku. A na imunoglukane fungujeme každú jeseň zimu
velku hlupost by si urobila, keby si nahradila Dcko rybim olejom.. rybi olej nie je na imunitu. a celkovo vyzivove doplnky nemusia obsahovat to, co sa pise na obale. uplne staci C a D vit, Ccko 100mg denne a Dcko 800IU denne.
Ja 5 ročnému nedávam nič, snazim sa mu dávať zdravé suroviny, hlavne ovocie, zeleninu. Vitamíny v tabletkách a sirupoch pridám, len keď vidím, že na neho niečo lezie.
@zuzka251 toľko aj dávam vôbec nie viac a vôbec nie nejaké mixi zbytočných vitamínov. Len som myslela ze rybí je ako decko len lepšie preto som to chcela vymeniť
@katkapalo1 ono niekedy fakt treba aj ten výživový doplnok dat. Snažíme sa žiť zdravo, deti jedia veľa zeleniny a ovocia, strukovín, celozrnných výrobkov aj ryby a to sa snažím hľadať kvalitné potraviny, mimo supermarketov. Ale sama vidím v deťoch rozdiel ze synovi na tu jeho imunitu musím niečo v zime dávať. Dcérka keď ochorie ma 3 dni sopeľ a to je všetko. Cez leto im nedávam nič. A ak zvažujes tento rybi olej Bi-iomare tak ten je naozaj veľmi dobrý. Niekde myslím ze na ich originál stránke som sa dočítala ze treba zapijat bud mliekom akebo s polievkou, resp treba užívať s tukom aby sa olej vstrebal. To je tiež veľmi dôležité ako sa majú užívať určite výživové doplnky 😉
@katkapalo1 rybí olej dám normálne z konzervy, keď dojeme rybičky, alebo treščiu pečeň.
@petrisa213 ja mu aj decko dávam s mliekom alebo niečím tukovym nech sa vstrebe. Však kým sme nenasadili na jeseň imunoglukan a decko stále býval chorý. Prišla škôlka 3 týž doma týždeň v škôlke takže si nemyslím ze je chyba doplniť vitamíny aj takto. Pretože v tom našom kúpenom ovocí a zelenine v zime veľa vitamínov neostane po tých postrekoch.v lete nedávame nic žiadne doplnky vitamínové. Len v tomto som nemala jasno ci dávať rybí olej a vit d spolu ci to nieje to isté a ci nieje lepšie dávať len jedno z tohto.
@katkapalo1 ja dávam aj rybí olej aj kvapkam D. Ale teraz som pozerala ze na tom rybom píšu ze je so zvýšeným obsahom D vitamínu. Budem musieť pokukať koľko je vhodné pre deti D a koľko ho teda obsahuje aj rybí aj čisté D aby toho nebolo moc fakt. 🤔
Aha tak iný výrobok z tejto rady obsahuje aj to zvýšené D. Tento konkrétny co som vyššie posielala neobsahuje D
@petrisa213 super ďakujem
@petrisa213 inak mate ktorý ten klasický biomare alebo ten pre deti? A ako ho davkujete dieťaťu?
@katkapalo1 ten klasický. Dávam 1kapsulku ráno a jednu večer. Keď bol syn chorý dávala som mu aj cez deň. Teraz mal 4 roky. A dcérka má teraz 3 roky keď otvoria škôlky by mala už nastúpiť aj ona do škôlky tak som začala dávať tak isto aj jej. Píšu na svojej originál stránke v diskusii k tomu dávkovanie aj pre malé detičky 🙂
https://www.finclub.sk/fin-biomare-caps/
@petrisa213 ďakujem pekne
Nas maly sice este nema tolko rockov, ale u nas je zaklad vitamin D a vitamin C, to myslim, ze je pre deti dolezite na imunitu.
Davam ich kazdy jeden den uz celkom dlho, cecko kupujem Cebion, vyhovuje nam, ze je v kvapkach, lebo neviem jak inak by som s malym bojovala aby to zjedol 😀 Netreba to prehanat ani s tymito vecami si myslim 🙂
Pozrela by som si percentualny objem D- vitaminu, co davate verzus toho, co davat chcete a odporucanu dennu davku. Ci treba povodny vysadit alebo mozete doplnit dalsi.