Vitamíny pre 3-ročné dieťa

july0
10. nov 2024

Ahojte dávam malému celaskon v kvapkách každé ráno a večer preventívne, rozmyšlam nad niečím komplexnejším napriklad nad marťankami gumennými. Len je to cukrík a to ma odrádza 😀 reálne v akej konzistencii sa najlepšie vstrebe do tela vitamín ? Alebo to je jedno či to je gumenny cukrík, sirup alebo kvapky ?

stellarstar
10. nov 2024

Dávaj viac ovocia a zeleniny, takým malým deťom netreba dávať multivitamíny pokiaľ nemajú nejakú poruchu imunity. Ved ich imunita sa len buduje

july0
autor
10. nov 2024

@stellarstar má poruchu je alergik

lavender94
10. nov 2024

@july0 je to jedno, nezáleží či je to cukrík alebo kvapky alebo tableta. Záleží, čo je vo vnútri a či tie vitamíny a minerály čo su v tom prípravku obsiahnuté su napríklad v dostatočnom množstve, alebo či tam nie su nejaké látke zbytočne len aby to pekne vyzeralo a ťahalo nakupujúci. Tieto zmesi su často take komplexne až su nahovno. Pokiaľ dieťa je zdravé a nebýva často choré bohate stačí príjem z ovocia a zeleniny. Ak trpíte častou chorobnosťou tak určite vitamin C, D zinok a betaglukan. Ja osobne vidím viac zmysluplne podávať tie látky samostatne v dostatočnej koncentrácii a kľudne nech je to cukrík.

stellarstar
10. nov 2024

@july0 no alergik to som aj ja ale nemá poruchu imunity ako znížená obranyschopnosť organizmu alebo primárná a sekundárná imunodeficienca tak som to myslela a takému malému stačia probiotika alebo kozie kolostrum