Vitamíny pre 2-ročné dieťa v jednej fľaštičke

12. nov 2023

Ahojte, ako skoro každé dieťa aj to moje nema rado lieky.Preto moja otazka znie: Neviete niektorá o vytamínoch, ktoré by boli v jednej flastičke? Napr. Nechcem jej davať C a D vytamín zvlášť.Chcem aby boli spolu napr. V jednných kvapkách.Mala ma 2 roky a chcem do nej dostať aspon nejaké vytamíny.Viem ,že lekár a v lekárni mi daju /nedajú možno more možnosti ale chcem vedieť reálnu skusenosť od vás mamičiek s ktorými ste boli spokojné.Ďakujem vopred za akúkoľvek radu a skúsenosť.

janai1
12. nov 2023
pribinak
12. nov 2023

Off topic: vitamin s mäkkým “i” po v

kitycat
12. nov 2023
autor
12. nov 2023

@janai1 toto viem, len mala je teraz uz dlhsie chora tak, preto potrebujem vitaminy.

autor
12. nov 2023

@pribinak toto môžu aj 2r. Deti?

stellarstar
12. nov 2023

I vitamín a nie Y 🙏

autor
12. nov 2023

@kitycat minúta ticha za tých ,ktorí sa nikdy nepomýlili, a zjedli všetkú múdrosť sveta.Amen

stellarstar
12. nov 2023

A dodám keď dieťa nie je chore nemá žiadne závažné choroby ma pestrú stravu ( ovocie a zelenina ) tal zbytočne zaťažovať obličky pečeň atď doplnkami netreba

autor
12. nov 2023

@stellarstar už som si obila hlavu o stenu a naučila sa gramatiku.Ďakujem

mamamasama
12. nov 2023

@autorka pomýliť sa? Až ma z toho režú oči. 😳😳😳

nikha2809
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. nov 2023

@stellarstar práveže, nám lekárka odporúčila dávať len vitamíny.Teraz keď je chorá nechutí jej veľmi jesť.

stellarstar
12. nov 2023

@mamamasama neoznačuj autorku s @ lebo tým označuješ iný tu na mk existujúci účet a nie zakladateľku temy

luccija
12. nov 2023

Väčšinou čo sú všetky spolu je tam malo mg a su slabšie.
D vitamín dávaj kvapkovy do mlieka, vody ..cebion napríklad

stellarstar
12. nov 2023

Autorka tak jej dávaj radšej kolostrum alebo probiotika

kitycat
12. nov 2023

@nikha2809 boze 😭😭😭🙈

Hanba mi, obcas pisem aj ja take perly, ale je to preklep, lebo 3x by som nenapisala 🤦‍♀️

Idem opravit, dakujem 😀🙈🙈🙈

nikha2809
12. nov 2023

@kitycat 👍🏻

autor
12. nov 2023

@mamamasama tak, si ich pretri, pretože je to správne napísane.

anavixy
12. nov 2023

Tuto asi nie je problem len gramatika ako tak citam😵‍💫
Vitaminy mozes davat na lyzicku s niecim co dieta zje napr, ale teda mimo choroby staci davat vit D a pestru stravu s ovocim a zeleninou, jogurty atd.. pokial je chora tak samozrejme vitaminoterapia je zaklad, ale v tom pripade by som davala na lyzicku s niecim alebo proste nakvapkat vsetko na jednu lyzicku a dat naraz aby to teda musela len raz vypit alebo rovno do ust (pokial je to napr D kde sa davaju 2kv). Do napoja sa neodporuca kvoli tomu, ze dieta nemusi vypit vsetko a mastne vitaminy zostavaju na flasi, teda realne nevies kolko z nich dieta dostalo, ale za mna lepsie ako nic… okrem toho mozes davat napr kalobu, imunoglukan, no nic z toho nie je extra chutne. Jedine chutne su asi vitaminy vo forme cukrikov a zele medvedikov atd, ale to si myslim ze nie je dostatocna alternativa v case choroby.

bolarazjedna
12. nov 2023

Ja by som touto cestou chcela poprosiť adminov, aby takého hrubé chyby aspoň v nadpisoch opravili, aj tak zmenia nadpis každej tretej témy. Je tu toľko gramatických chýb, že človeku sa to normálne dostáva do očí, a kto nečíta beletriu, po čase si aj myslí, že je to tak správne.
Autorka, v lekárni ti určite poradia prípravok na daný vek dieťaťa, kde je spolu C aj D vitamín.

autor
12. nov 2023

@luccija ďakujem😊

jaga18
12. nov 2023

Tieto som dávala ja na odporučenie dr. Chutili veľmi dobre, deti to milovali. Akurát sa chystám aj najmladsiemu kúpiť ten dr. Theiss multivitamol.

janka_266
12. nov 2023

Ja zvyknem kvapnut c aj d naraz na jednu lyžičku 😃a to môj lieky zbožňuje 😃

autor
12. nov 2023

Ja len nechápem , ak je vás tu toľko spisovateliek, učiteliek a odborníkov neviem čoho, tak čo robíte na MK? Mamičky si tu maju radiť, navzájom sa pochopiť a odpovedať na to, na čo sa mamička pýta.Nechodím tu často, nepíšem tu príspevky , lebo je to strata času.Keby boli ľudia ohľaduplnejší tak, by bol svet krajší.Človek urobí jednu gramatickú chybu a je tu odsúdení.Je mi ľúto ,tých ktorí urobili väčsie chybi, neviem si predstaviť a ani nechcem ako by ste ich tu ukameňovali.Gratulujem tým, ktorí vedia gramatiku.Mám sa čo učiť.Asi si zoberiem papier a budem písať slovo VITAMÍNY 100x alebo by ste mi mohli dať rovno vy trest a odporúčať mi koľko krát mám toto slovo napísať aby som sa ho naučila gramatický správne písať a nebola v budúcnosti odcudzovaná za takú neskutočnú chybu.Pekný deň.

autor
12. nov 2023

@kitycat aký preklep, prosím ťa.Buď ovladaš gramatiku alebo nie.😀

stellarstar
12. nov 2023

To píše tá správna 🤣👍

janai1
12. nov 2023

tak si k tomu slovu vitamíny pridaj aj slová chyby a odsúdený 🤣

qwer2019
12. nov 2023

Ja síce dávam vitamín zvlášť, ale pekne nakvapkám do pitia, keďže dieťa nechce, zinok rozdrvím a tiež do pitia a bez problémov zje.

mamamasama
12. nov 2023

@stellarstar jej smola