Vitamíny pre 18-mesačné dieťa

30. aug 2023

Dobrý deň . Potrebovala by som radu ohľadom vitamínov pre deti . Dieťa má 1 rok a 6 mesiacov a potrebujem mu doplniť vitamíny . Ovocia a zeleniny papa veľmi veľa len žiaľ stale je to malo a šupu sa mu prsty a aj ruky .
Dávam mu dlhodobo Vitamín C a aj rybí olej .
Poprosím radu ale vitamíny mu dokúpiť .
Ďakujem

domka222
30. aug 2023

Šúpu sa mu isto kvôli nedostatku vitamínu? A aj vieš, akého má nedostatok?

kp7333
30. aug 2023

Vitaminy pre deti maju aj v Dm-ke. Ale to supanie koze nebude z toho. Neprekonal streptokokovu anginu/sarlach alebo chorobu ruka/noha/usta?

autor
30. aug 2023

@kp7333 práveže nič také neprekonal . Nič mu nie je zdravý je jak rybička . Len nám idú posledné zuby ...
Volala som doktorke a tá má dovolenku .
Ja to mávam tiež a dosť často to čo má teraz aj malý . Len ja mám na to špeciálne mastičky.

autor
30. aug 2023

@domka222 práveže neviem . Doktorka ma dovolenku tak sa jej nemôžem opýtať čo a ako . Má ju cca 2 týždne tak by som mu chcela niečo nasadiť

domka222
30. aug 2023

Najprv by som to dala pozrieť dr. Vitamíny mu možno ani nechýbajú a príde sa na niečo iné

autor
30. aug 2023

@domka222 tak počkám a zavolám jej ... Uvidím čo mi povie

mima172
30. aug 2023

Môže to byť stav po prekonaní nejakej infekcie, vírusu (ani si nemusela spozorovať, že mu niečo je). Ďalšia možnosť - môže ísť o pleseň. Treba ísť k lekárovi, asi ta pošle na kožné.

autor
30. aug 2023

@mima172 môže byť ,že som ani nevedela .
my na kožné chodime pravidelne ... Tak jej zajtra zavolám

mima172
30. aug 2023

Skus, často je šupanie dlaní/prstov práve kvôli plesni.

autor
30. aug 2023

@mima172 ďakujem zajtra jej hneď ráno zavolám .

stanulienkat
30. aug 2023

Tak malému dieťaťu by som určite nezaťažovala pečeň umelými vitamínmi.

zorkahorka
30. aug 2023

Vitaminy ti na kozny problem nepomozu, radsej by som zasla za dr, oripadne mu to namasti svojim kremom

aliaray1
30. aug 2023

Ahoj, ja som si nacitala USA a Canadu. Vit C sa podavat vraj nema dlhodobo lebo skodi a naopak, ma sa zvysit podavanie vit D oproti tomu kolko bralo do 1 roka. No kazdopadne sa asi porad s pedi.

mima172
30. aug 2023

@aliaray1 Ahoj, môžem otázku? Prečo sa nemôže u detí užívať Cčko dlhodobo? Co môže spôsobiť? Ja ho dávam malej veru už dosť dlho.

autor
30. aug 2023

@aliaray1 ďakujem za informáciu isto sa jej opýtam .
Ja mu dávam Vitamín C od minulej zimy . Tak ho na teraz vysadim a uvidím .

aliaray1
1. sep 2023

@mima172 ahoj, pamatam si ze cosi s oblickami a skusim pohladat spatne tie clanky a studie. Viem, ze som to citala na nih alebo mayo clinic.

aliaray1
1. sep 2023

No porad sa s pedi ale my mame malu zdravu a davame pravidelne iba D. Cevitko len 3 dni pred ockovanim a po a tiez ked bola 2x chora sme jej davali aj omega, rybi olej.