Ahojte maminky 🙂
Chcem sa svami poradit ako dlho ste davali detom Vigantol ? :/ Nam detsky kazal davat ho do 3 rokov dietata 🙂 No niektori znami davali len do 1 roka a vraj len v zimnych mesiacoch ked bolo malo vitaminu D. :/ Uf som z toho zmätena , lebo v priblaovom letaku je napisane , ze moze sposobit psychycke poruchy .. (nas maly ete nehovori velmi..tak si to stym trochu spajam ..) Dakujem
Psychické poruchy z vitamínu D len pri AKÚTNOM predávkovaní. A z akútneho predávkovania, by ti najskôr malý zvracal. Psychické poruchy by sa neprejavili tým, že ti malý ešte nerozpráva, ale tak, že keď už rozpráva náhle by prestal a bol zmätený.
nam lekarka kazala do 2 rokoch davat, najprv som jej ho davala ale ako sa pise vyssie strasne ju bolelo brusko a ako som zmenila od jamiensonu sa to skludnilo, len v nejakom 8. mesiaci zas som dala vigantol lebo v kazdej poradni doktorka mi vravela ze sa jej vobec nezrasta fontanela, ci davam vigantol-klamala som, lebo viem ze je alergicka nato ked niekto dava ine D-cko, ale pre pripad som zas skusila dat, ze uz by brusko nemalo boliet, nastatsie uz ju neboli brusko z neho a konecne zacala zrastat aj fontanela.
Dakujem vam za odpovede 🙂 No nam vigantol nesposoboval krce ani nic tak sme veselo davali a hnusny sa mi nezda 🙂 .. Vsak to skoro nema chut 🙂 .. Takze uz ho asi vysadime aj my po zime 🙂 Vdaka za kazdu odpoved ;)
Nam povedala lekarka do dvoch rokov, ale tiez davame len v zimnych mesiacoch