Vitamín K po narodení bábätka

ladivina
26. dec 2023

Ahojte mám otázku ohľadom podania vitamínu K po narodení bábätka , žijem v UK a tu to dávajú injekčne alebo kvapky po pár dňoch.Skúsene mamičky dávali ste všetky tento vitamín K?? Ja mám len obavy , pretože na internete som čítala aj pre aj proti názory.Dakujem za odpovede

pribinak
26. dec 2023

@ladivina áno dávala.

nyphadora
26. dec 2023

@ladivina samozrejme a injekčne

deti95060810
26. dec 2023

kvapky, ale len synovi... dcéry to vôbec nedostali, nepredpísali nám. po dôvode som nepátrala.

amelia89
26. dec 2023

prosim ta normlne to dietatu daj,po narodeni a injekcne. nemusis riesit kvapky a ci to prehltlo/neprehlto atď a mas svaty pokoj. (vo vacsine sk a ceskych nemocnic sa to takto robi)

anavixy
26. dec 2023

Ano, davala a dava takmer kazda matka, u nas v porodnici bola zatial len jedina, ktora podanie vit K odmietla, pricom ani nedokazala povedat preco to vlastne odmieta, cely jej velkolep porodny plan vyzeral, ze ho zlatala z toho, co nasla na internete bez akychkovlek suvislosti ci vedomosti. Pokial sa da podat kvapkami, tak nie je o com (pre mna teda jedine pochopitelne je ze niekto nechce nechat dieta zbytocne pichat). Necitaj blbosti a radsej venuj cas studiu toho, co budes potrebovat vediet o dojceni a starostlivosti o babatko.

anavixy
26. dec 2023

A ked uz citat, tak vierohodne a odborne zdroje 🙏

vulka
26. dec 2023

@anavixy Ty toto považuješ za dôveryhodný zdroj? Veď je to len názor autorky. Pozri si ten web.

lucia245
26. dec 2023

@ladivina v SR dávajú v porodnicaciach všetkým v kvapkách alebo injekcne. Ak je však naozaj dotepany pupocnik (u nas nerobia) a všetky živiny z placenty prejdu k bábätku ako majú, babo ho nepotrebuje. Môžeš si ho dávať ty v kvapkách ak si nie si ista, cez materské mliečko sa malickemu dostane tiež. Možnosti máš viac🙂

anavixy
26. dec 2023

@vulka ano lekarov ktori sleduju studie povazujem za dôveryhodný zdroj. Autorka uvadza pri svojich nazoroch aj zdroje informacii a studii, sledujem ju uz dlho tak ako aj inych. Pre laikov su toto vyborne a volne dostupne zdroje informacii podane tak, aby ich aj pochopili.

ladivina
autor
26. dec 2023

Dakujem za rady dievčatá

zuzanockamt
26. dec 2023

@deti95060810 Dostali určite. Hneď po pôrode sa dáva.

zuzanockamt
26. dec 2023

Tu to máte, treba si pozrieť správu z pôrodnice, každý novorodenec dostane. Len treba čítať a informovať sa

yanni
26. dec 2023

Nemecko a Saudska Arabia - podava s hned po narodeni v nemocnici vo forme kvapiek. Ziadny problem. Dieta pomlaska a prehltne a nemusia ho napichat.

jana_eyre_2
26. dec 2023

Moje prvé dve deti dostávali kvapky, tretí dostal injekciu, nikto sa ma nepýtal a ja som už nemusela riešiť kvapky - vedela som že vit.K je pre dieťa dôležitý..

Mám dojem, že zdrojmi informácií ľudia majú dojem že študujú medicínu bez školy a majú pocit že sú múdrejší ako samotní pediatri.. príde mi to desivé..

beata_k
26. dec 2023

@ladivina Ja som pri prvom nevedela a pri druhom zabudla. Vsetko ok aj po 4,5 rokoch.

oblecenie99
26. dec 2023

No vidíš, ja som ani netušila, že môj dostal už v pôrodnici. Dozvedela som sa to od dr, lebo som jej spomenula to K, že kamoška, ktorá rodila v inej pôrodnici trošku predo mnou dávala svojej dcére, a my nie, a povedala mi, že keď som rodila v novej nemocnici v KE, tak už môj syn to má za sebou v pôrodnici. Neriešila som to ani vtedy ani teraz. Je s tým nejaký problém? Čo je na tom kontroverzné?

princezna_bosorka
27. dec 2023

@ladivina jasne, davala, myslim, ze sa predpisuje standardne 1 kvapka 1x tyzdenne na pol roka (prvy krat v nemocnici podavaju inak, ak sa nemylim, ale to si uz nepamatam).

Odporucam tieto veci negooglit na ziadnych pofidernych forach a dat na radu lekara...

tanyag
27. dec 2023

Áno a tiež som rodila v UK.

ladivina
autor
27. dec 2023

@tanyag ahoj zvolila si injekčne alebo kvapky? Dik

tanyag
27. dec 2023

@ladivina injekčne, to som podpisovala papier ešte pred pôrodom u midwife.

lorin29
27. dec 2023

@ladivina nie nedávala som... Malej pichli v pôrodnici....