Ahojte mám otázku ohľadom podania vitamínu K po narodení bábätka , žijem v UK a tu to dávajú injekčne alebo kvapky po pár dňoch.Skúsene mamičky dávali ste všetky tento vitamín K?? Ja mám len obavy , pretože na internete som čítala aj pre aj proti názory.Dakujem za odpovede
kvapky, ale len synovi... dcéry to vôbec nedostali, nepredpísali nám. po dôvode som nepátrala.
prosim ta normlne to dietatu daj,po narodeni a injekcne. nemusis riesit kvapky a ci to prehltlo/neprehlto atď a mas svaty pokoj. (vo vacsine sk a ceskych nemocnic sa to takto robi)
Ano, davala a dava takmer kazda matka, u nas v porodnici bola zatial len jedina, ktora podanie vit K odmietla, pricom ani nedokazala povedat preco to vlastne odmieta, cely jej velkolep porodny plan vyzeral, ze ho zlatala z toho, co nasla na internete bez akychkovlek suvislosti ci vedomosti. Pokial sa da podat kvapkami, tak nie je o com (pre mna teda jedine pochopitelne je ze niekto nechce nechat dieta zbytocne pichat). Necitaj blbosti a radsej venuj cas studiu toho, co budes potrebovat vediet o dojceni a starostlivosti o babatko.
@ladivina v SR dávajú v porodnicaciach všetkým v kvapkách alebo injekcne. Ak je však naozaj dotepany pupocnik (u nas nerobia) a všetky živiny z placenty prejdu k bábätku ako majú, babo ho nepotrebuje. Môžeš si ho dávať ty v kvapkách ak si nie si ista, cez materské mliečko sa malickemu dostane tiež. Možnosti máš viac🙂
Dakujem za rady dievčatá
@deti95060810 Dostali určite. Hneď po pôrode sa dáva.
Nemecko a Saudska Arabia - podava s hned po narodeni v nemocnici vo forme kvapiek. Ziadny problem. Dieta pomlaska a prehltne a nemusia ho napichat.
Moje prvé dve deti dostávali kvapky, tretí dostal injekciu, nikto sa ma nepýtal a ja som už nemusela riešiť kvapky - vedela som že vit.K je pre dieťa dôležitý..
Mám dojem, že zdrojmi informácií ľudia majú dojem že študujú medicínu bez školy a majú pocit že sú múdrejší ako samotní pediatri.. príde mi to desivé..
No vidíš, ja som ani netušila, že môj dostal už v pôrodnici. Dozvedela som sa to od dr, lebo som jej spomenula to K, že kamoška, ktorá rodila v inej pôrodnici trošku predo mnou dávala svojej dcére, a my nie, a povedala mi, že keď som rodila v novej nemocnici v KE, tak už môj syn to má za sebou v pôrodnici. Neriešila som to ani vtedy ani teraz. Je s tým nejaký problém? Čo je na tom kontroverzné?
@ladivina jasne, davala, myslim, ze sa predpisuje standardne 1 kvapka 1x tyzdenne na pol roka (prvy krat v nemocnici podavaju inak, ak sa nemylim, ale to si uz nepamatam).
Odporucam tieto veci negooglit na ziadnych pofidernych forach a dat na radu lekara...
Áno a tiež som rodila v UK.
@ladivina áno dávala.