Vitamín D v lete

8. jún 2024

Mam dávať stále vigantol aj keď je slnko ..dávam 2 káva.. syn má 10 mes

pribinak
8. jún 2024

Nie.

zuzanockamt
8. jún 2024

Ja dávam. Aj sebe, aj deťom.

autor
8. jún 2024

@zuzanockamt dávaš?..lebo ja som s nim dost veľa vonku

zuzanockamt
8. jún 2024

Áno, aj my sme dosť vonku, neskrývame sa v bunkroch, no na SR majú ľudia nedostatok vit.D aj napriek slnku.

autor
8. jún 2024

@zuzanockamt jaj tak..dobre budem dávať

jamimo
8. jún 2024

dávať.... Dvoma kvapkami určite dieťaťu neublížiš. (len prospeješ, psychoimunoneurologický vývin, imunita, zuby, kosti....) Dieťa do 3 rokov by nemalo byť vystavené slnku. Na príjem vit. D (dennej dávky) cez pokožku treba expozíciu na slnku 20 minút bez opaľovacieho krému. Ak dieťa (aj dospelého) vystavuješ slnku s opaľovacím krémom, už len ochranný faktor 8 "zabije" všetok vitamín D. My (dospelí) užívame vitamín D aj v lete, na slnku sme stále, odbery hodnôt 2-3 x ročne. Keď počujem u lekára v decembri =ste pekne opálená načo chcete odber??? tak mi oči v strop vyletia. Už v septembri moje telo nevie že malo vit. D zo slnka 🤨. Sme hnedokožci. Ak je človek opálený, neznamená to, že má dostatok vitamínu D. Výskumy ukazujú, že aj v Karibiku majú ľudia nižšiu hladinu vitamínu D v krvi, ich tmavá pokožka ich chráni pred spálením (tvorí sa viac melanínu) a vit. D " nepustí 🤷‍♀️
Odporúčam prečítať si viac zdrojov o vitamíne D, obraz si urob sama. 🌞
PS: Ešte v roku 2024 ma udivuje neznalosť témy vitamínu D zo strany odbornej medickej verejnosti 🫣

andrea_82
8. jún 2024

My sme cez leto zacali rocnemu davat uz len jednu kvapku.

zorkahorka
8. jún 2024

Do roka by som davala. Ale pokojne s nim bud aj na slnku - samozrejme s krytim hlavy a nie v horúčavách

lucia13022023
8. jún 2024

Ja dávam. Sme na vonku každý deň, slnku sa nevyhneme ale aj tak dávam.

heln
8. jún 2024

vela ludi v nasich koncinach nevie dostatocne metabolizovat D vitamin zo slnka, mozes kludne davat.