Vitamín D pre bábätko

janett_fashion
11. jan 2024

Dobry den chcem sa spytat nasa malá mala do 3/3.5 mesiaca koliku. Doktorka nam vtedy zakazala podavat vitamin D, aby ju z toho nebolelo viac brusko. Tak sme sa riadili a nedavali vobec. Mala len Cko a probiotika. Mala bude mat pomaly 5 mesiacov. Rada by som jej to Dcko uz zacala davat. Moze sa nieco stat, ze som jej ho nedavala vobec a teraz zacnem? Mate taku skusenost, ze ste davali svojmu babatku neskor?

Dakujem.

skyba
11. jan 2024

@janett_fashion nestane sa nič,kľudne môžeš začať dávať.

zorkahorka
11. jan 2024

Toto pocujem prvykrat,ze dr zakazala podavat vit.D, lebo vdaka nemu sa tvori napr..fontanela. ale bat sa nemusis. Poznam maminy, ktore zabudli Decko podávať a nic sa nestalo

anavixy
11. jan 2024

Nema sa absolutne co stat, prave naopak, nepodavat ho nie je spravne ani zdrave, takze cim skor zacat. Nedavat vit D kvoli kolikam mi pride ako dobra blbost, neviem preco pani doktorka takto postupuje. Bolesti brucha sa spajaju s Vigantolom (pricom tam sa uz tiez zmenil nosic a jeho podavanie by nemalo robit ziaden problem, kedze je teraz totozny s inymi pripravkami, ktore problem zazracne nerobia), ale existuje aj viacero druhov kvapiek s obsahom vit D. Takze kludne jamieson alebo devit, podavat podla pribaloveho letaku a vzdy s mliekom (na lyzicku s mliekom alebo priamo do ust a zapit mliekom). Odporuca sa podavat minimalne do 1 roka, idealne kludne aj do 3rokov a potom dalej nasadzovat v zimnych mesiacoch.

em4life
12. jan 2024

@janett_fashion Koliky sú z Vigantolu, treba dať iný vitamín D (napríklad Baby D od Jamieson). Vitamín D je pre deti veľmi dôležitý kvôli správnemu vývinu kostí a ako prevencia krivice.