Vitamín D pre 6 ročné dieťa

star206d
20. júl 2016

Dobrý deň Prosím vás poradte mi co najúčinnejší Vitamin D aj na prírodnej báze pre 6 ročné dieťa. .stačí napísať len názov. ..Dakujeeem 🙂

deltaa
20. júl 2016

slnko

star206d
autor
20. júl 2016

Moc toho slnka neni

janulienka85
20. júl 2016

Devit kvapky alebo tabletky

deltaa
20. júl 2016

@star206d postaci aj pol hodina denne

nevestickka
20. júl 2016

my davame Devit, ale len dojcatu, starsi syn (7r.) je vecne vonku, tak mi to pride zbytocne..

lorela
20. júl 2016

V našich zemepisných končinách máme, všeobecne, celá populácia nedostatok vitamínu D, preto ho treba prijímať vo zvýšenej miere najmä v období od novembra do marca. Stačí sa naň zamerať v strave pravidelným prísunom, nemusí to byť automaticky vo forme doplnku výživy.
V letných mesiacoch postačuje pribl. pól hodinka denne 3 - 4x do týždňa pobytu na slnku (s odhalenou väčšou časťou tela - ruky, nohy, chrbát). Avšak je potrebné si uvedomiť, že pokiaľ sme použili ochranný krém pred slnkom alebo sme už dostatočne opálení, absorbcia slnečných lúčov a teda tvorby vitamínu D značne klesá. To znamená, paradoxne, človek krásne opálený - celý hnedý každé leto môže mať značný nedostatok vit. D.

ivanusko
20. júl 2016

Neviem,,,,ale mojmu malemu predpisaly vigantol kvapky su sice aj na kosti,,,,ale maju aj vitamin D.....skus

katarinamarkova
20. júl 2016

@star206d slnko!
ryby!
vajcia!
mlieko!
mäso, pečeň!

matkamirko
20. júl 2016

Rybi olej-nasmu doplname takto; mlieko,vajcia nemoze,mäso tiez iba obmedzene druhy.

dahra
20. júl 2016

@star206d - akurat dnes som sa na D pre 6rocne dieta pytala v lekarni. Vraj su len na predpis. Neviem akoje to s Devit, co hore spominaju,ci je na predpisalebo ho nemavaju v tej,cosom bola.
Pouzivala som doteraz tieto,nosu vraj do 5 rokov.
https://www.prezdravie.sk/vitamin-d3-kvapky-pre...

maca283
19. aug 2016

@star206d Vitamin D Caps

Vitamín D nazývaný aj "slnečný vitamín" si telo dokáže vyrobiť samo, pokiaľ je dostatočne dlho vystavené slnečným lúčom.

S pribúdajúcim vekom táto schopnosť klesá. V dnešnej rýchlej dobe sa menej pohybujeme vonku a trávime veľa času vo vnútri, čo môže viesť k nedostatku vitamínu D v tele.

Dávkovanie: 1 kapsulu denne zapite malým množstvom vody, najlepšie počas jedla. Balenie obsahuje 60 kapsúl (vystačí na dvojmesačnú kúru).www.just.sk