Dobrý deň Prosím vás poradte mi co najúčinnejší Vitamin D aj na prírodnej báze pre 6 ročné dieťa. .stačí napísať len názov. ..Dakujeeem 🙂
Moc toho slnka neni
Devit kvapky alebo tabletky
my davame Devit, ale len dojcatu, starsi syn (7r.) je vecne vonku, tak mi to pride zbytocne..
V našich zemepisných končinách máme, všeobecne, celá populácia nedostatok vitamínu D, preto ho treba prijímať vo zvýšenej miere najmä v období od novembra do marca. Stačí sa naň zamerať v strave pravidelným prísunom, nemusí to byť automaticky vo forme doplnku výživy.
V letných mesiacoch postačuje pribl. pól hodinka denne 3 - 4x do týždňa pobytu na slnku (s odhalenou väčšou časťou tela - ruky, nohy, chrbát). Avšak je potrebné si uvedomiť, že pokiaľ sme použili ochranný krém pred slnkom alebo sme už dostatočne opálení, absorbcia slnečných lúčov a teda tvorby vitamínu D značne klesá. To znamená, paradoxne, človek krásne opálený - celý hnedý každé leto môže mať značný nedostatok vit. D.
Neviem,,,,ale mojmu malemu predpisaly vigantol kvapky su sice aj na kosti,,,,ale maju aj vitamin D.....skus
@star206d slnko!
ryby!
vajcia!
mlieko!
mäso, pečeň!
Rybi olej-nasmu doplname takto; mlieko,vajcia nemoze,mäso tiez iba obmedzene druhy.
@star206d - akurat dnes som sa na D pre 6rocne dieta pytala v lekarni. Vraj su len na predpis. Neviem akoje to s Devit, co hore spominaju,ci je na predpisalebo ho nemavaju v tej,cosom bola.
Pouzivala som doteraz tieto,nosu vraj do 5 rokov.
https://www.prezdravie.sk/vitamin-d3-kvapky-pre...
@star206d Vitamin D Caps
Vitamín D nazývaný aj "slnečný vitamín" si telo dokáže vyrobiť samo, pokiaľ je dostatočne dlho vystavené slnečným lúčom.
S pribúdajúcim vekom táto schopnosť klesá. V dnešnej rýchlej dobe sa menej pohybujeme vonku a trávime veľa času vo vnútri, čo môže viesť k nedostatku vitamínu D v tele.
Dávkovanie: 1 kapsulu denne zapite malým množstvom vody, najlepšie počas jedla. Balenie obsahuje 60 kapsúl (vystačí na dvojmesačnú kúru).www.just.sk
slnko