ahojte mamicky mam dcerku mame vyse mesiaca davam vigantol ale odkedy som jej ho zacala davat ma zapchy dost velke bez rurky sa nevykaka a je dost nepokojna mala neche spinkat cez den stale mrci .. od dnes chcem davat iny vitam D od jemson ci ako s avola hovoria ze je lepsi stoji sice 8 eur a nieje na predpis ale dufam ze ho bude znasat lepsie mate ake mate skusenosti ????
My tiez davame vit. D od Jamiesonu. A ani vobec som vigantol nedavala, hned som kupila tento vitamin. My mame 1flasticku pol roka..
Ja som po dvoch dnoch vymenila ten humus vigantol za vit.D od Jamiesonu a vsetko v pohode
@ivusa8520 Ja mam s vymenou Vigantolu za Jamieson baby D velmi dobre skusenosti, dost sa snycekovi zmiernili koliky. Pouzivame ho dodnes a to bude mat v oktobri 2 roky. je to predsa len prirodna varianta.
@mia265 ano, mas velku pravdu, treba davat do veku 2 roky pocas celeho roka, takymto mini detickam len slniecko nestaci....dokonca moja dcerka 5r. je teraz v lete na slnku az-az, ale z odberu krvi v juni ma zisteny jeho nedostatok, pricina sa ale nevie, teda davam denne aj jej...nedostatok D-cka je vazny problem, vysledkom je oslabena celkova imunita....tiez mi nedavno zistili jeho velky nedostatok, nechapem preco, ale odkedy ho uzivam denne, citim sa ovela lepsie, dokonca mi ustupuje dovtedy neuspesne a opakovane lieceny zensky problem.
Dotyčna nepiše či koji alebo dava UM...v MM je pomerne male mnozstvo vitaminu D kdežto v UM je vitamin D pridany plus sa vytvori aj krátkym pobytom na slnku. Tiez davam ked tak Dčko len v zime, kedze sa predpoklada podla niektorých pediatrov, ze ,,našinec,, spotrebuje svoje zasoby déčka z leta do Vianoc čo moze byt jedným z faktorov vyššej chorobnosti. (plus navrat do kolektivu, znizena imunita)
Kvapky Jamieson su fobre tolerovane, viac menej aj Vigantol a osobne si nemyslím, ze koli Vigantolu ma dieta zapchy...ale tak chapem, ze človek hlada dovody. Ak je dieta kojene tak treba si ,,čeknuť,, čo mamička papa...ak je na UM tiez kazdemu dietatku mlieko nemusi sadnut.
@sardinka335 tak nahle koliky u dovtedy bezkolikovej dcerky boli jednoznacne nasledkom z podavania Vigantolu, o ich neziaducich ucinkoch sa predsa pise aj v pribalovom letaku...zaujimave je, ze za par dni bolo po vsetkom, dieta ukazkovo papalo, spokojne, vyspinkane a my rodicia s nim....na stravu som si ako dojciaca zena uz druheho dieta davala velky pozor....doteraz ma nikdo nepresvedcil o opaku, mozno presvedcis ty mna....ale ako vidim, aj ty mas svoje presvedcenie 😉
@viera77 aj u nas tak po prvej davke vigantolu sa dieta zmenilo neskutocne, ked sme vysadili vratila sa zas do starych kolaji 🙂 takze za mna uz vigantol nikdy a vela ludi ma s nim take nie velmi dobre skusenosti
pozrite, ja nikoho nepresviedčam, ja sa len vzdy pozeram na veci z viacerých uhlov pohladu. ludia hladaju dovody to je jasne...zlozenie oboch pripravkov je viac menej identicke.
Vigantol - 1 kvapka obsahuje 500 IU vit. D3 plus obsahuje triacylglyceroly neuvadza ake asi slnečnicovy olej, tuk
Jamieson - 1 kvapka obsahuje 400 IU D3 plus obsahuje kukuričny olej
Vigantol je vedeny ako liečivo - musi mat pribalovy letak. Jamieson je registrovany ako vyzivovy doplnok takze pribalovy letak ako ,,hajzlak,, o učinkoch sa tam nachadzat nemusi, ale ak by tam byt musel tak by tam tie nezaiduce učinky tiez napisane mal.
@mia265 Pozri ja dávam ako píšem - obe deti sú v poriadku a zdravé a majú perfektnú imunitu - syn bol naposledy nejak chorý pred 8.rokmi dcérka ešte vôbec - teda ak nerátam kiahne čo mali minulý rok - kde mali perfektný priebeh. Čiže to či tvoje dieťa bude alebo nebude mať dobrú imunitu určite nezáleží od podávania umelého vitamínu D. 😉
@viera77
ja som dávala skoro do roka vigantol a nebol žiadny problém. Teraz som tiež začala dávať D-éčko od Jamiesonu a tiež je všetko ok.
@evittam nám tiež dr. kázala dávať D-cko celoročne a v lete vynechať len 2 dni v týždni.
@evittam ok, nebudem sa hadat, potom neskor dam vediet, ci obe mame imunitu zlepsenu...a ci je ten umely vit.D uplne nanic 🙂 no, z nejakeho dovodu tym malym detom treba D-cko podavat, tu sa jedna aj o vyzivu kosti pri raste deti, kedze vapnik sa vstrebava len s vit.D....ale samozrejme je to vzdy len na zvazeni rodica...mna presvedcili vysledky odberov....predpokladam, ze si potom nepodavala prvych 6 mesiacov ani Kanavit, ten ma tiez svoje opodstatnenie, ale to je uz zase ina tema.
Ahojte ... chcem sa opýtať ci mate skúsenosť s nadbytkom vitamínu D. Syn ma jeden rok a 4 mesiace. Vigantol cez leto nedávam pravidelne. Od polky augusta uz nedávam vôbec. Hladinu vitamínu v krvi ma 123 a normál je 80. Chlapček mi začal zle ukladať nohy. Ideme aj na ortopédiu. Ma niekto s tým skúsenosť. Kvôli tomu mame aj odložené očkovanie MMR.
Ahojte, ja len tak na okraj- je na trhu este aj varianta s olivovym olejom,ktory je velmi dobre znasany aj detskym organizmom, je to vit.D od firmy SWANSON.
Ahojte. Vitaaktiv je prirodny zdroj vitaminu D. Obsahuje len ovocie a zeleninu. Okrem D obsajuje vela vitaminu B a inych vitaminov. Je vhodny pre deti ale aj dospelych. Neobsahuje ziadne chemikalie. Teraz je za super cenu, budem objednavat pre seba tak sa mozte pridat.
@autumn11 a dali ste ho od dvoch tyzdnov alebo az od mesiaca ako sa pise na obale jamiesonu?
Strava počas dojčenia
Dojčenie strava
len tie najlepsie, za mna Jamieson vit.D urcite odporucam, zmena k lepsiemu nastala na 2-3 den a budem ho davat do veku 2 roky...dokonca ani nasa pediatricka nemala ziadny problem pochopit situaciu po mojom vysvetleni, ze Vigantol nebudem dcerke viac davat...tych 8 eur je cena na cely rok podavania 1kvapky/den.