Viróza u štvorročnej dcérky

katkabg
2. aug 2014

Maminky idem po radu a podporu,ja som pred dvmi dnami presla virozou(zapalene hrdlo,napinaie na vracanie,teploty,potenie)ja uz som ok ale moju dcerku to vcera chytilo,zvracala 2 x ale stale horuckuje.Ma vzdy tak 38.3.Davam jej cipky.Pije po troske cierny cajik a cistu vodicku a suchariky papka.Dala som jej zemiakove platky na kazde zapastie.Ja viem teelicko bojuje teraz s tou virozou,doktorka povedala ze mame tu teraz taky virus(zijeme v Bulharsku) nedavno boli hody a bolo tu strasne veela ludi zrejme z tade sme to chytili:( chcem sa spytat ako jej este ulahcit ten priebeh.A ta teplota dokedy bude este takto stupat po odzneni cipku.Raz sme to mali pred 2 r.a drzalo nas to 2 dni.Ake mate osvedcene recepty na horucku a odkedy robit zabali,dufam nas to rychlo prejde ani si nechcem predstavit ze by sme museli do nemocnice kedze viem ze u nas je hrozna nemocnica.Raz sme tam boli bronchitidou a nakazili sme sa este aj crevnou virozou.Dakujem za rady

prasiatko30
2. aug 2014

@katkabg vsak ak si presla tym istym tak by som ocakavala taky isty priebeh aj u tvojej dcery - pokial sa nic neskomplikuje, pokracuj so stahovanim teploty , dbaj na hydrataciu - skus jej urobit domacu limonadu/voda stava z citronu, cukor alebbo med/, dzus, etc ale dost casto aby sa ti nezdehydratovala. Pozoruj ju a ak by si si vsimla zhorsenie tak naspat ku dr.

katkabg
autor
2. aug 2014

@prasiatko30 ano vra to je viroza.Estee sa chcem spytat ze tie teploty do kolko stupnou su neni este neni nebezpecne.Teda kedy uz utekat k dokorovy.Teda doteraz sme visoke horucky este v zivote nemali

katkabg
autor
2. aug 2014

Ta zatial sme uspesne konecne klesli z 38,5 na 37.5.Tak dufam ze uz len dobre bude.Zemiaciky mame na ruckach aj nozkach,malinka pije potroske tekutiny a uz spapala jeden bebe keks

bubelko
2. aug 2014

@katkabg teploty su u kazdeho dietata ine. moj mladsi ma 40 a nie je to na nom ani poriadne vidno, akurat ked ho chytis, tak kuri ako radiator. starsi uz pri 38.5 polihava a pospava. kamoskina chyta krce uz pri 38.
treba sledovat, po 38.5 dat sirup (alebo ak zvracia cipky, aby sirup nevyvratila). dbat o to, aby dostatocne pila, jest nemusi. ale ak je, je to len dobre. ten caj a voda po lyzickach, suchare - to je vsetko uplne ok.
a keby sa ti colkolvek nezdalo, alebo by to neustupovalo a teplota neklesala po podani cipku, tak zavolat lekarke alebo na pohotovost a poradit sa, pripadne zbehnut k lekarke.
a sleduj ako sa mala javi celkovo 😉

katkabg
autor
2. aug 2014

@bubelko dakujem za rady velmi....troska ste ma upokojili,no spapalauz tri bebe kekse a pije vodu s citron stavou.Do obeda by len spala ale teraz uz je culejsia.O 11 som tej dala cipok,akurat ma 37,2.Dufam uz sa jej nedvyhne.V noci to bolo dost divoke,vracala horuckovala,hadam uz to prechadza.Dakujem pekne 🙂

katkabg
autor
2. aug 2014

Tak dakujem maminky za rady
@bubelko
@prasiatko30 nakoniec sme boli na pohotovosti lebo malinka celi den spala a aj po cipkuteplota stale okolo 39 st.poriadne ju vysetrili a tak sme dostalo homeopaticke cmulacie tabletky shuslerova sol 3,tie u na horucku a imunitu,potom jedny cmulacie na hrdielko nakolko to robilu tu galibu s telotou,kedze bolo zapalene teplota nechcela zliest dolu,no a vitamin c a veeela tekutin....a klop klop uz je nam ovela lespsie 🙂 som stastna,a tie homeopatika Shuslerova sol,no perfektne mozem len doporucit.Je viac druhov a kazde na nieco ine ucinkuje 🙂

bubelko
2. aug 2014

@katkabg tak hlavne, ze je uz lepsie 😉 skore uzdravenie 😉

katkabg
autor
2. aug 2014

@bubelko dakujem este raz 😅