Vincentka na inhalovanie pre deti

18. okt 2023

Ahojte, potrebujem poradiť. Kúpila som pre dcéru - 8 mesiacov, inhalator Omron a k tomu bola malá fľaštička Vincentka - na inhalovanie. Fľaštička došla a teraz potrebujem kúpiť novú, ale... Našla som len dve možnosti buď minerálka Vincentka (ktorá môže byť otvorená len 3 dni) alebo Vincentka Nasalis (určený na inhalovanie no až pre deti od 5 rokov, má aj iné zloženie ako tá mala Vincentka čo bola pribalena k omron-e).
Dnes som bola v dr.max že potrebujem vincentku na inhalovanie a dali mi ten Nasalis len doma som si všimla že to nesmú deti mladšie ako 5 rokov.
Čo vy dávate tak malým deťom?
Ďakujem

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanyag
18. okt 2023

Tu sa pripnem 😁

amelia89
18. okt 2023

vincentku na pitie (na oficialnej stranke pisu ze je aj na inhalovanie) a mam ju otvorenu aj 7 dni ked intenzivne inhalujeme. Ale ta vincentka sa da kupit uz aj mala v plechovke.
Aj tam je sice napisane ze od 3 rokov ale tak predpokladam ze lebo nerobili ziadne studie na mensich detoch. Nasa pediatricka mi to normalne oddobrila (inhalovala som s detmi aj pod 1 rok)

https://www.mojalekaren.sk/vincentka-prirodna-m...

a este dodam ze teraz ked maju deti silny kasel a su chore inhaluju ambrobene(alebo mucosolvan roztok-to je to iste ma to rovnaku ucinnu latku)

autor
18. okt 2023

@amelia89 my máme v správe z nemocnice okrem iného že najbližšie dva mesiace 3x denne inhalovat vincentku... Ak teda je to minerálka ktorú môžme mať otvorenú len 3 dni tak to aby som nakúpila poriadne veľa fliaš 😕
Mňa len zarazilo že prečo na vincentke z balenia je napísané vyslovenie Vincentka - na inhalovanie... Tak prečo teda takú aj nepredávajú 🤷

amelia89
19. okt 2023

Pisala som ti ze existuju aj mensie plechovky tak nemusis kupovat flaše a neviem.. lebo marketing ? aby predali rozne produkty- diverzifikacia portfolia? netusim…

milka1988
19. okt 2023

V chladničke 10dni vydrží

saxana000
19. okt 2023

Kup maly fyziologicky roztok sprav dierku a nalej.

tanyan
19. okt 2023

Tie odporúčané 2/3 dni sú len na pitie kvôli tomu, že vyprchajú bublinky. Na inhalovanie nemá absencia bubliniek vplyv...
https://www.infoglobe.sk/na-co-sa-ludia-najcast...
Publikované: 15.6.2017 - výkonný riaditeľ Vincentky, a. s., Ján Šumšal.
"... Pri inhaláciách a preplachu nosa je táto lehota dlhšia, oxid uhličitý tu už nemá takú pozitívnu funkciu ako pri pití Vincentky."

autor
19. okt 2023

@tanyan vaw super ďakujem za info 🙏

stanulienkat
19. okt 2023

Mám Vincentku v chladničke aj vyše mesiaca a používame. Neni sú na nej žiadne zakaleniny, ani zmena farby, ani zápachu.