Ahojte baby, ako isto viete, detičkám sa po pôrode predpisuje vitamín D a to väčšinou kvapky vigantol. Počula som na nich veľa zlých ohlasov, ale zaujíma ma prečo ste ich nedávali a ako ste zistili, že detičkám nerobí dobre. Prípadne aké iné D ste dávali, počula som o Jamieson alebo Swanson.
Ďakujem za vaše odpovede 🙂 Pekný deň
Ja som prestala davat nakolko maleho z toho poriadne bolelo brusko az krcovito prestala som s podavanim a prestalo ked som dala o dva dni zase zacalo tak som prestala davat uplne....teraz je uz ale vacsi mame pol roka tak mu kvapkam do mliecka tak v pohodke 🙂
@tanula222 Syn kolikoval, o negatívnych účinkoch Vigantolu som vtedy nevedela. Dcérka však koliky nemala a keď som dala Vigantol, nevedela sa vykakať, stolica do zelena, keď už bola a dostávala až kŕče. Takže som hneď zisťovala, čo môže byť zlé. A kúpili sme Jamieson. Aj teraz budem kupovať Jamieson. S ním sme boli spokojní všetci. Stál síce 10eur, ale stojí to za to. Keď dobrala dcérka BabyD, tak potom som už dávala Vigantol. Osobne si myslím, že pre novorodencov nie je vhodný, veľmi zaťažuje ich tráviacu sústavu. Neskôr to už nie je také zlé a znášajú ho dobre. To je môj názor. 😉
Malej som davala do 17. mesiacov denne po 2 kv. Vigantol a vobec nam.nerobil ziadny problem...dobre ho znasala...aj teraz jej zacnem davat vit.D na posilnenie imunity...plus este probiotika
Ahojte, obe nase deti su "odchovane" na Vigantole a nemali s nim ziadny problem. Odporucila nam ho nasa pediatricka, ktora fungovala roky na neonatologii, tak snad nejake skusenosti ma...
ja som nedavala vigantol vobec .. rovno som dala vit. D od Jamiesonu a vraj vigantol je v niektorych krajinach zakazany. Sposobuje krce a bolesto bruska ma to aj v neziaducich ucinkoch
no nevyzera to na zakaz ani v tom Nemecku 😉
http://www.ndrugs.com/?s=vigantol
A Vigantol pre dospelých sa môže? Mne ho dal gynekológ, mám nedostatok Dčka.
Vigantol je humus. Mojej dcere som davala od Jamiesonu D. Z vigantolu ju bolelo brusko,mala krce.
Možno to je aj dávkovaním. Mám ho predpísala Dr. od narodenia, dve kvapky 1x týždenne. A nebol žiaden problém. Malý je narodený v novembri a mal dosť silnú žltačku.
Vitamin D je urcite potrebny a nemoze sa niekto len tak rozhodnut nedavat ho dietatu. Ja som davala obidvom vigantol - bolo to bez problemov. Tak ci sa rozhodnes pren alebo pre inu znacku, rozhodne ho treba uzivat!!! 🙂 Detom ho davam aj teraz, ked su vacsi - od oktobra do aprila (podla pocasia).
@catherinah odporucam DeVit Forte...denne 1kvapka na jazyk, uzivam ho 4 mesiace a imunitny system mam uz v ovela lepsom stave a aj neustale mykozy tiez citelne ustupili....Vigantol nerobil dobre ani mojim detom, im som davala od Jamiensonu.
@kakaovyrez No vidíš a my sme sa len ta rozhodli a nič sa nestalo. 😉 Neviem prečo by som sa nemohla "len tak rozhodnúť" ako chcem. Za teba stále rozhoduje niekto iný? Zaujímavé.....🙂.
Ale veď každý ako chce a ako uzná za vhodné. Napísala som vlastnú skúsenosť. Moje deti sú živé a zdravé, vôbec nie sú choré a ani im nič nechýba.
Vigantol bol asi v roku 2010 stiahnutý z lekárni, kvôli problémom u niektorých šarží s uzáverom ( nie so samostatným vigantolom). Čiže netreba dať na informácie ,jpp'.
Cena vigantolu je 1,57€- ani farmafirmy a lekári sa na ňom nenabalia. Bolesti bruška môžu byť v 1.mesiacoch spôsobené aj kolikami a prispôsobeniu sa tráviacemu traktu. Treba odsledovať bábo, či ho znáša a potom voliť náhradu.
Pri prvej dcerke som zo zaciatku davala, no ked sa u nej prejavili krce a vyprazdnovacie tazkosti, vysadili sme. Potom sme mali Swanson. Inak, nikomu nie je divne, ze predpisuju len tento jediny vid. D? V dnesnej dobe, ktora praje konkurencieschopnosti existuje len jediny oficialny vit. D (uvedeny ako liek, nie ako vyzivovy doplnok)? Pri druhej dcerke som pedine rovno povedala, ze budem davat ine Dcko.
Dcko sa davat musi, to je bez debaty. Ludia co to vynechaju asi nepotrebuju ani pediatra ked sa vo vsetkom vyznaju lepsie. Co sa ale vigantolu tyka, vela deti to zle znasa. Su aj ine Dcka v lekarni, da sa nahradit, ale nesmie sa vysadit. A argument so slnkom je asi ako polozit dieta so silnou zltackou len na slnko. Tiez to nepomoze.
Tiež som počula na Vigantol veľa zlého, ako bolesti bruška a pod. Priznám sa, že teda som ho ani neskúšala a hneď od narodenia som dávala Baby D od Jamiesonu a všetko super 🙂 Keď bolo teplo a malá chodila krátky rukáv a krátke gate, tak na odporúčanie pediatričky som kvapky nedávala až potom zas na jeseň 🙂
Ja som davala jamieson
@tanula222 Nie, nedávala som - ani jednému z detí. Ak tak raz za čas Swanson al. Jamieson. Ako vyšlo slniečko (mám zimné deti) tak žiadny, taktiež s príkrmami dieťa dostáva dosť látok, ktoré potrebuje. 😉