Mame v rodine takto chore dieta ktore sa velmi naviazalo na par ludi. Ti ludia ju akceptuju, maju ju radi. Dokazala vycitit ze prave tito ludia su pre nu ti pravi priatelia a ze su dobri ludia?Za z nich vyzaruje nieco dobre? Dokazu takyto ludia vycitit aky je clovek vnutri? dakujem za odpovede.
@magdalenka4 vždy, čo dávaš, sa ti vráti, ak sa k takýmto ľuďom správaš slušne, milujúco, neubližuješ im, tak určite sa cítia v spoločnosti takýchto ľudí istejšie, lepšie, títo ľudia majú častokrát otvorenejšie srdce ako my ostatní, sú bezprostrední, ale myslím si, že keď im ublížiš, dokážu si to zapamätať ...
@magdalenka4, samozrejme. Podla mna, ked sa chova niekto k niekomu milo, laskavo a uprimne, vzdy to ten druhy vyciti, ci uz zdravy clovek, alebo chory, alebo aj zvieratko. Nejdem prirovnavat dieta k psikovi, ale srdiecko mame rovnake a city tiez. A take dietatko nema predsudky a taki ludia su stastni.
nemyslim,ze dokazu nieco vycitit...myslis, ze ak by sa k nim zly clovek spraval laskavo a milo - teda pretvaroval sa, ze by mu to neverili a aj tak citili, ze je zly? ... podla mna je to tak, ako pisu dievcata - laskavych ludi maju deti radi, to je normalne, nie je za tym ziadna specialna schopnost
@magdalenka4 okrem toho, že aj takéto dieťa to dokáže vycítiť, tak vo svojej "jednoduchosti" (pardón za výraz, nemyslím to nijako v zlom, ale neviem nájsť nič vhodnejšie) sa nedokáže pretvarovať a teda netlmí svoje citové prejavy, či už pozitívne alebo negatívne, ale dáva ich najavo v plnej miere 🙂 pre tých, ktorí ho majú radi, možno až šokujúco milé, pre tých druhých... 😅
@katka1981 praveze bol uz pripad, ze ju jeden clovek vyuzil a ako pises pretvaroval sa a ona proste nemala k nemu taky cisty vztah ako k tym druhym.
tak cisty a krasny vztah aky ma k tym ludom nemala este nikdy ku nikomu inemu. nejde ale o male dieta.
@magdalenka4 , záleží od druhu a stupňa postihnutia. Všeobecne sa hovorí o ľuďoch s downovým syndrómom, že takúto schopnosť majú. V rodine sme mali človeka s mentálnym postihom (nie DS) ,v podstate celý život bol ako 8- 10 ročné dieťa, aj rovnako naivný...
@magdalenka4, neviem ako je to dieta stare, neviem ake ma postihnutie, ale v kazdom pripade ho treba chranit
Ja si myslím, že nie len postihnuté deti, ale všetky malé deti vedia niečo takéto vycítiť 🙂