Viburcol čípky - skúsenosti

syrik
1. jan 2014

Ahojte maminy, už dávno som si zaobstarala tieto homeopatické čípky pre prípad, že pôjdu zúbky, bude horúčka a pod. No použila som ich len predvčerom. Malá mala už dva dni zvýšenú teplotu a kašeľ. No na druhý deň na noc som sa rozhodla jej dať Viburcol, aby sa upokojila, vyspala a aby jej tá teplota v noci nevystrelila nahor. Pár minút po podaní mala rozhorúčenú červenú tvár, neskôr dostala triašku a o pol tretej ráno som jej dala Paralen, čo mala horúčku 39. Viburcol dostala o 21:30. Som presvedčená, že je to z Viburcolu, lebo do hodiny jej klesla horúčka na normál a odvtedy nemala ani zvýšenú teplotu. Už je druhý deň bez teploty. No keďže je to homeopatikum a ten sa snaží vyburcovať organizmus, aby si poradil s chorobou sám, tak to logiku má. Ešte šťastie, že som ho nepodala napr. na zníženie horúčky. Som sklamaná, nakoľko čo sme používali homeopatický sprej do nosa, tak s ním som mala veľmi dobrú skúsenosť a pomohol nám jediný naproti klasickým sprejom a kvapkám do nosa. Myslím si, že je to z Viburcolu, lebo predtým, keď sme mávali horúčky, tak sme ich mali minimálne 2 dni a častokrát sa mi ju nepodarilo zraziť inak, ako skombinovať Paralen a Nurofen po 4 hodinách. Teraz Paralen do HODINY zabral a odvtedy kľud. Stretla ste sa niektorá s niečím podobným?
ĎAKUJEM a do nového roka prajem všetkých len to najlepšie 🙂

senta_sofia
1. jan 2014

stretli sme sa s tym, ze vobec nezaberali 🙂 ale s takouto reakciou nie...

saska.t
1. jan 2014

z homeopatik takmer nemozna reakcia, skor si myslim,ze mala mala 1 dnovy Virus,ktory rychlo pride a rychlo odide...

sofinkina_maminka
11. jún 2016

To nie je mozne. Homeopatika su prakrucky ciste placebo. Viburcol nemohol vyvolat takuto reakciu v ziadnom pripade.

janakasp
30. sep 2016

Ak by to bolo placebo,nezaberali by homeopatikz detom😀tie si tazko naho oria ze im liecik pomoze...ale tiez neverim ze teplota bola z viburcolu

egiginka
30. sep 2016

@syrik mam s nim vzdy dobru skusenost, vzdy nam znizil teplotu, alebo malu upokojil, ked mala uraz, alebo zuby. Teplota sa ma zrazat minimalne pri 38,5 je blbost zrazt skor, to je ako otvorit dvere zlodejovi,,,, nad pediater odporuca dokonca zrazat az nad 39......

atisko
30. sep 2016

Nasmu malemu odporucila dr viburcol pri zubkoch bolestiach a neklude na co zabera celkom dobre. Ani som nevedela ze by sa mal pouzivat na zvysenu teplotu tu vzdy zrazam najprv vlaznym kupelom az potom liekmi a to zvacsa panadol cipok kedze to posobi skor ako sirupy

jonnie
1. okt 2016

@syrik urcite uz nikdy nekombinuj paralen s nurofenom. To ani dospeli by nemali a toboz nie deturencom v jeden den. Ok?

okm221
21. okt 2024

@jonnie to co je ta somarinu? Keď Teploty neklesá ju je priam žiaduce kombinovať paralen a nurofen keď nie 6hod tak kľudne aj po 4 keď je zle..